Tuesday, April 17, 2007

Hantverkarna 3.

.
..................Buenos Aires, mars 2007.
Efter mycket tjafs och strul tog sig hantverkarna in i min lägenhet medan jag passade på att sova hos pappa. Jag hade plockat bort varenda pinal i badrummet(det är ganska mycket som får plats i ett badrum ska jag säga er) eftersom de, enligt lappen skulle "montera loss toaletten och sätta tillbaka den mot kvällen. Ta gärna bort så mycket som möjligt i badrummet eftersom det kan bli lite dammigt". Men så trevligt då, när man märker att de inte ens varit inne i ens badrum utan klampat in i kokvrån och rivit ut precis allting och slängt i en hög på golvet bland damm, påsar fyllda med slemvatten och de rena tvättsvamparna i skiten. (städa efter sig, vad är det?) Under diskhon har jag nu ett stort hål. Är det så illa, att hantverkarna här inte ser skillnad på ett badrum och en kokvrå? Nu släpper jag fan inte in dem igen.
.
Egentligen är allt det här väldigt banala saker när människor runt om i världen svälter, dör, misshandlas och lider. Igår fick jag veta att en av mina närmsta vänners pappa dött. Det gör så ont i mig att veta hur en person jag tycker väldigt mycket om lider. Cancer är bland det läskigaste jag vet.
.
.

12 comments:

Carita said...

Men vilka konstiga hantverkare :( jobbigt att dom var i kokvrån istället :S Bläää.. Det borde vara lag på att städa efter sig...

Beklagar verkligen sorgen med din väns pappa.. Stå på dig.
kram

Anonymous said...

Anna. DU betyder oerhört mycket för mig. Det är skönt att veta att du finns. Ikväll ska jag bara vara hemma och titta på film kanske. Skönt att fokusera på något helt oviktigt. Jag är så glad att du finns.

PUss /Louise

annaluna said...

Louise min sötaste, gulligaste gumma. Vill du att jag ska komma förbi? Anytime. Jag finns här hela tiden...varesig du vill prata eller inte, bara kolla på film eller vad som helst... Många pussar.

egon said...

nu kan vi bilda klubb i hat mot hantverkarna (igen). kolla bloggen vad som hände mig imorse. jag HATAR dem.

Anki said...

Cancer är bland det vidrigaste som finns! Jag avskyr allt som har med det ordet att göra! Och då nån dör, eller kämpar med cancer, blir ALLT ANNAT så oviktigt. Liksom, HEY, varför stannar inte samhället upp, varför reagerar ingen - allt bara fortsätter som vanligt och man kan inte förstå! Vem bryr sig om materiella ting, siffror på vågen och utseende när något sånt här händer! Många styrkekramar till din vän Louise och till dej också Ak som är en underbar vän som ställer upp!! Kram

Sussie said...

Hantverkare är det bara problem med tydligen. Jag hade en hemsk här hos oss för någon månad sedan.. och inte tusan fick han det bra gjort heller.

Sorry om jag inte kommenterade din blogg i forumet o att du tog illa upp av det. Jag brukar kommentera dina bloggar men jag mår inte riktigt ok nu o hinner knappt sitta vid datorn känns det som.. Ja, du kan ju ögna igenom min blogg i forumet om du vill.
Cancer är något fruktansvärt hemskt som jag har haft turen att få slippa ha i min närhet.

annah said...

Mäh! Va e det för usla hantverkare??

moni said...

åh tack. det säger alla andra jämt också, så det måste ju verkligen stämma, hihi. hur går det med hantverkarna?

Sandra said...

Och...vad är likheten?;)

moni said...

du måste lära dig deutsch ;)

Camilo said...

Hola Anna, bonita foto. Un saludo cálido desde Puerto Rico. Pronto nos veremos en tu " Heimatland".

Un beso y un abrazo fuerte

annaluna said...

Camilo, si; nos vemos en mitt hemland!