Friday, June 30, 2006

Tillbaka.

Ville inte aka ifran Vieques...Men nu ar jag tillbaka i Rio Piedras, gick upp kl 06 efter fa timmars sömn, och sjalvklart var det ett helt dagis precis vid oss pa baten som skrek och kastade leksaksbilar. En bil kastade de tillochmed in i min sko jag hade tagit av mig, men inga isande blickar hjälpte. Suck, jag är förföljd av "pequeños demonios"...

Stannade en sväng pa stranden Seven Seas i Fajardo, men det regnade mest. Simmade lite iallafall. Det har regnat varje dag. solen kom fram precis när vi kom tillbaka till Rio Piedras typ kl 10:30, och jag har inget att göra. Läst lite, glömt att dricka och äta, och Mario skulle jag träffa kl.14 och nu är hon snart 15. (Puertoricansk tid är alltid typ 2 timmar senare) Maste köpa käk nu men allt är sa dyrt! Mina pengar rinner iväg fort som sören!

Vieques.


Nu ar vi pa Vieques, denna underbara vackra o en timmes batfard fran Fajardo. Vi bor hos amerikanerna Rick och Hannah i ett stort hus precis vid stranden. Gick upp kl 05 igar och kom hit runt 11 och drog direkt till Gringo Beach och snorklade. Jag har aldrig snorklat i korallrev innan, eller egentligen over huvudtaget. Jag ville aldrig ga ut ur vattnet. Sag massa fiskar, hjarnkoraller och annat haftigt. Ljudet av att andas i snorkeln och imman pa cyklopet kandes som en annan varld. Vi akte till Mangrovetrask och sag en jatteodla, massa stora krabbor, nalfiskar...Pa kvallen akte vi till en kompis hos de vi bor hos och de hade utsikt hur langt som helst over kullar, palmer, vatten...Riktigt karibiskt. Vi fick en nyfangad tonfisk av dem som vi at har. Satt och snackade till sent.

Idag regnade det mest hela dagen. Snorklade och var ute pa ganska djupt vatten. Fick bara panik en liten stund nar jag tankte pa hajar, men det gick over nar jag sag ett stort stim pa flera hundra bla fiskar simma i perfekt ordning precis under mig. Tog massa foton med undervattenskamera men vi far se om de blev bra! Vi skulle till Blue Beach sedan, men det sporegnade sa vi akte till Red Beach och gick lite i regnet. Det var lite pinnar uppsatta dar jatteskoldpaddorna lagt agg, en ghostcrab sprang fort ner i vattnet och vagorna rullade in mot vulkanklipporna. Vi akte sedan till andra sidan on, dar jag var midsommar 2001, och allt var annorlunda mot innan. Militaren ar borta nu. Tog massa foton och sedan at vi glass. Killarna at pizza efter en langpromenad i den ljumna kvallen, och innan vi gick tillbaka nu satt vi pa en strandbar en liten stund. Vackert. Batarna lag och guppade i vattnet, man kunde se ljusen fran inlandet och on Culebra, och man kan aven se anda till St. Thomas. Det ar en stjarnklar natt och jag vill absolut inte ga upp kl 05 imorgon for att aka tillbaka till Rio Piedras. Ingenting gar upp mot denna o. Jag vill bara att tiden ska ga fort tills jag kan fa se nagot sahar underbart igen.

Tuesday, June 27, 2006

Universitetet.

.
.................Yazmin och jag i Humacao. Glad midsommar! ................Familjen: Yaz, Jorge och Adrian Marcos! Jorge= vän sedan 1999.


Tillbaka i Rio Piedras efter 4 nätter pa drift. Nästan. Jorges hus i Gurabo var skitfint, och bebisen jättesöt med svart krulligt har och stora bruna ögon. Sadär söt som svenska bebisar aldrig kan vara;) Hade iallafall världens trakigaste lördag. Gjorde absolut ingenting.

Pa söndagen akte vi till en strand i Humacao. Det var typ inget folk trots att vädret var fint. Röd flagg däremot, sa man kunde inte bada direkt. Var där en liten stund och sedan at vi camarones, mofongo och tostones pa en vägkrog och drack Piña Coladas for 15kr styck. Ska sätta in foton här sedan när jag kommer tillbaka till Sverige. Det skummaste med hela dagen var att när jag akte med Jorge sedan till ett stort varuhus sag jag nagon jag kände igen. PEDRO. Och framför honom gick Janina, min gamle svenske vän som jag tappat kontakten med. Hon har bott här i 6ar. Kärt atersende vill jag lova! Dessutom köpte jag Ceratis senaste cd :) man far passa pa, sant finns ej i Sverige.

Pa mandagen kom Camilo o hämtade mig tidigt. Vi akte till Caguas och hittade tillslut Janina och Pedros kaffekiosk vid stora torget. Skitmysigt. Satt där under ett träd och drack cappuccino och snackade skit. Sedan akte vi till Camilos pappa i Bayamon & var inne resten av dagen. Var med pa Cams jobb sedan och satt och läste + gick pa bio själv och sag THE LOST CITY (Andy Garcias film om revolutionen pa Kuba) Detta ar vad jag gjort de senaste 4 dagarna. Sov hos Cams pappa och kom nyligen tillbaka hit. Camilo och jag brakade i bilen oxa, vissa saker klarar jag bara itne av här. Men, en bok ska det bli. (Hur kan man säga att jag är egoitsisk när jag inte vill aka bil med nagon som druckit 1.5liter starköl eller nagra drinkar??) Alltsa jag blir sa arg.

Ikvall ska jag traffa Mario antagligen. Snart en vecka sedan sist. Och imorn ska jag till Vieques om allt gar planenligt. 2 nätter i ett hus vid stranden. Fy fan vad fint det är där, sist när jag var där, för 5 ar sedan, var militären fortfarande kvar och hade de finaste omraderna avspärrade.

Saturday, June 24, 2006

Trujillo.

Ar hemma hos Jorges familj i Trujillo en snabbis. Fullt med folk. Det ar Noche de San Juan, da man ska slänga sig baklänges i vattnet nagra ganger. Bebisen är jättesöt, och jag hade glömt att hans brorsa oxa fick en bebis samtidigt! Strax ska vi till dem i Gurabo över helgen, sa inget internet da.

Idag akte Camilo och jag till Piñones och var helt ensamma pa hela stranden. Det regnade lite, men lite sol kom oxa fram. Forsta pa hela veckan. Vagorna var sjukt höga, och efter ett tag slängdes jag runt som en liten vante och gjorde illa mig som fan i foten. Fick in nagot litet rör fran korallreven, alltsa ett litet vasst trä rör. Typ en centimeter in i foten och jag blödde som fan. Blöder ännu. Camilo lagade världens godaste mat at mig-tostones och laxburgare. Och en batida till frukost (Jorges brorsa kom just och gav mig en puss pa kinden)

Igarkväll tog vi bussen till San Juan och det var underbart. Var pa tva barer och drack drinkar. Var till stället där Mario och jag gifte oss, satt vid havet och viftade med fötterna. Men jag fick inte hoppa i, för det finns hajar där.

Mar skitbra här ♥ Pratat med Bilal flera ganger oxa och jag mar bra. Im back. Puerto Rico är ater en del av mitt liv. Och allt är löst med Camilo. Fan vad bra allt känns. Kunde inte vara bättre.

Thursday, June 22, 2006

Un buen dia.

Igar var det en riktigt bra dag. Akte med Camilo till Ocean Park och simmade en timme i havet. Jattestora vagor och inga manniskor (vem ar pa stranden nar det bara regnar hela dagarna?) Kakade quesadillas pa El mexicano medan vi sag fotboll.

Traffade sedan Mario. Var svinnervos innan...Men nar jag sag honom fick jag en chock. Han har gatt upp ca 20kg och har en rumpa nastan som en tjejs. Han hade fula klader, var kritvit, svettig, nervos, rokte som en borstbindare...Vi gick till La Tertulia, en bokaffar med cafe, dar vi drack varsin Cappucino. Han svepte sin som om det vore en shot. Sedan kopte han en till och svepte aven den. Efter det var vi tvungen att ga ut for han skulle roka. Vi gick runt pa Universitetet, satt bland lianerna och palmerna som sa manga ganger forr under alla dessa ar...7 ar har vi kant varandra nu. Jag kande ingenting. Fast nar han sa forlat for allt trillade en liten tar ner pa kinden. Vi ska ses igen pa tisdag och skriva pa alla papper.

Madde iallafall skitbra och gick runt pa Whalgreens, kopte alskade Suave-produkter och gick sedan hem. Camilo gjorde batida (smoothie) at mig och tostones. Alla som kanner mig vet att jag ar i himlen da. Allt kandes sa bra. Laste ut min bok, gjorde slam, kopte telefonkort och ringde Bilal, fick en mobil av Carlos som jag bor hos sa att jag kan ringa folk, umgicks lite med grannarna, och for en liten stund slutade det regna.

Camilo och jag akte till Isla Verde, som ar den absolut finaste platsen i narheten. Morkt, strand, vagor, hotell, barer...Vi gick till La Playita (en strandbar) och jag kopte oss en kall Corona och Pina Colada. Satt i strandstolarna ut mot havet och njot. Allt kandes for bra for att vara sant. Typ som om jag skulle do nu, skulle jag atminstonde do lycklig. Kom hem vid 01 och sov idag till 09. Snart ska Camilo och jag gora nagot, han ar ledig. Klockan ar 12:15.

Tuesday, June 20, 2006

Rio Piedras.

.
.................Terassen i Carlos och Camilos penthouse i Río Piedras City ;)
Kom fram igar ett par h forsenad, och efter 2 flygplan och 24h dar enda ungarna alltid satt vid mig och skrek som fan. Fy vad irriterande. Kunde inte sova. Traffade en tjej pa Arlanda fran Jonkoping som var skitsnall. Hon skulle till Philly bara. Men pa planet fran Philly traffade jag en puertoricansk militar som var trevlig, sa han har redan skickat ett mail. kanske kan man hitta pa nagot.
Gick och la mig typ sa fort jag kom fram till Rio Piedras..fixade som ett eget litet rum i deras vardagsrum. Sov till 06 imorse och camilo hade redan dragit sedan, och hans flickvan gick till jobbet. Lag kvar i sangen nagra timmar. Gick en vanda runt rio Piedras och spanade in gatan dar Mario och jag bodde ihop for forsta gangen, ar 2001. Gick forbi dar Fleur bodde, alla andra stallen. Fick lite latt panik. Gick tillbaka, och det avr tur, for regnet bara OSTE ned liksom. man kunde inte ens se ut genom fonstret. Camilo kom hem, gjorde en smoothie at mig, vi susade runt i Rio Piedras lite och sa lamnade han mig pa Universitetet. Ringde Mario innan men han lunchade och skulle ringa upp. har ingen telefon nu, sa... Ska strax tillbaka till Cams lagenhet och nar han borjar jobba kl 18 far jag val panik, vad ska jag gora da?? Ingen javla aning. Angest.
Saknar Bilal som fan redan, skon att fa maila.

Skriver igen snart:)

Sunday, June 18, 2006

Imorgon.

...Åker jag till Puerto Rico. Och jag har ångest igen. Måste nog ha jordens största separatiosångest. Men om jag bara inte skulle åka själv, eller om jag skulle veta var jag skulle bo dessa 3v, skulle det kanske kännas annorlunda.

Dagen har spenderats i solens tecken. Solade på gården medan Bilal pluggade, gick till Brunnsviken med Hanna och tog dessutom årets första inte bara dopp, utan även simtur. Säkert 22+ i vattnet. Läste ut Svål hålet av Mikael Niemi och njöt. Käkade pizza i Ritorp med Bilal och Hanna, och sedan swingade vi oss fram armkrok på rad till pendeln. Farsan o syrran kom strax efter det, och när Bilal drog med min pappa en timme senare var det lite snyftigt. 3 veckor gr fort, 3 veckor går fort, 3 veckor går fort...Ylva är kvar hos mig nu och ligger utvräkt i soffan som har nytt överkast sedan vi var på IKEA häromdagen.

Det har varit underbara dagar som jag verkligen inte ångrar att jag spenderar här. Underbar sommar, vill stanna!

Dagens irritationsmoment: Drömde om en kille som borrade och sågade i sig själv utan att säga aj. Och sedan när jag vaknade hade en granne tagit ur min tvätt ur maskinen, under min bokade tvättid, och hängt upp den i ett för varmt torkskå. Jag ska skriva till föremningen och klaga. Man tar inte i mina underkläder ostraffat. Skällde också ut grannen.

Thursday, June 15, 2006

Skuru.


Häromnatten blev jag sjuk igen. Men förkyld. Hade så ont i halsen att jag inte kunde somna förrän 5:30. Stört. Nös hur mkt som helst dan innan. Lata dagar annars...solar, läser, kollar tv, inte gjort något speciellt eftersom jag inte ens kan träna nu. Däremot verkar det lite att bara behöva gå 10 000steg/dag? jag går typ 20 000/dag. Någon som vet hur mkt som man bör gå?

Är hos mamma nu sedan igår, sov kvar för att Nicolas ville det. Men helst är man ju inte på samma ställe som mamma. Kan inte skriva om det såhär öppet eftersom det är privat. Tänk om hon läser?

Ces plan till Bolivia går idag kl 18:55, känns kul att snacka lite med honom idag iallafall. jag vill ju tex ha jobb på ministeriet sedan i Bolivia kanske ;)...Där han jobbar, på ett ställe av många.

Läste ut Everyone worth knowing idag och weeeiii vad jag gillar hennes böcker:) Revenge liksom.

Fotot: hittade ett gammalt på mig från i vintras på datorn här, som jag typ aldrig sett. Haha.

Tuesday, June 13, 2006

Warmest in Europe.



Vem vill vara i Karibien, när det är 29+ och regn där, och 29+ och inte ett moln här? Eller när det var 32+ och inte ett moln igår. Och man är ledig och bara hänger i bikini Stockholm runt. Mindre kul att kolla Puerto Ricos väder fram till 22/6 och det varje dag är regn eller storm och ingen sol. Jippie...Not. Är hos farsan nu med Ylva och har solat vid Indianparkens fotbollsplan, besökt Nypan och gått 9400 steg. Åt lunch ute på polsk restaurang med Hanna och hela luften var full av små löv som yrde runt i guldfärg. Nästan som en film.

Foto 1: Puss med Bilal för ett tag sedan:) Foto 2: Ylva på väg från Brunnsviken, då det ännu var kallt. Mitt hus syns i bakgrunden.

Monday, June 12, 2006

New date.

1. Who are you, writing comments in English? Interesting...

Gårdagen tillbringades i solens tecken. Gick till Hellasgården med Ylva, men vi blev helt rädda efter som 1) En tjej låg i bara stringtrosor mitt på klipporna och sög av en kille, och de reagerade inte ens när vi gick ett par meter ifrån och Ylva sa typ "VILKEN TUR ATT VI LÄMNADE BARNEN HEMMA". 2) När vi väl tagit oss långt in i skogen och hittat en klippa, hade Ylva lagt ut filten mitt i en myrkaravan. Vi drog till Slussen på en gång o mötte Camilla, andra syrran. Solen stekte och vi var helt yra, så istället drog vi till underbara Brunnsviken, The Spot. Det kryllade förvisso av folk där. Barn som badade och ritade med kol, folk skålade i champagne, hånglade, hälle vatten på varandra osv. Vi drog hem till mig en stund sen och Ylva var kvar till typ 23, så jag gick med henne till Solna och sen tog pendeln hem. Sjukt skönt att vara ledig.

Idag åkte jag till Kilroy med stegräknaren jag nyss fick av Bilal på skärpet (5660steg so far) och fick tillbaka engarna för biljetten samt köpte en ny, till den 19/6 med US Airways. Lite mellanskillnad, men värt det, om inte annat borde jag få ersättning för sveda och värk av Iberia enligt ett EG-direktiv.

Klockan är väl drygt 13 och jag ska gå ned till Brunnsviken, softa, läsa, dricka vatten..Efter det blir det lax jag lyxar med, och har en vecka till innan Karibien. Onda aningarna är borta. 3v där enough this time.

Saturday, June 10, 2006

Buhuu.

Ska handla chips nu och tröstäta. Chattar lite med Camilo och blir helt ledsen för värsta planen fanns där, att bo hos Jorge och massa annat. Åka till Viequez...BUHUUU. Får lita på magkänslan, men det SUGER ändå. Och när jag tänker igenom så tror jag att hon åp flygplatsen sa att jag skulle få vänta 1½dygn? 24+13h alltså. Varför ska alla flighter vara fulla nu? Annars hade jag kunnat vänta i Sve o tagit nästa flyg till madrid, 16:50, och bara väntat 4h extra där. Om et nu inte var ett dygn+4h..BAJS. Skönt att det är varmt här iallafall. Legat vid brunnsviken. Är helt yr och halvsjuk ännu. Känner mig typ full alternativt bakis. Och bilal har fått utslag över hela kroppen. MIERDA.

Signs?

Haft onda aningar ett tag angående denna resa. Dessutom panikångest just pga onda aningarna. Kunde liksom inte se framför mig nåtonting, vilket jag brukar (blev kalla "saida" som yngre för har sanndrömmar osv ibland) Igårnatt hyperventilerade jag och hade PANIK. Sov inte en enda sekund. Bilal var här och han fick feber, blev yr, och spydde sedan massor. Då började jag också spy och fick ännu mer panik. Kollade mailen i sista seund och Lissa hade ÄNTLIGEN hört av sig; att hon har problem med sin man och att jag ej kunde bo hos dem. och som sagt var det ju inget toppalternativ att bli hämtad av Camilo. Pallrade mig till flygbussen kl 04:15 helt förstörd o extremt tidig, 20min promenad med väskorna, och när jag kom fram till Arlanda var det TEKNISKT FEL på endast flighten till Madrid av alla flighter. Såklart. De visste ej hur mkt, men först sa det till kl 09, sedan 11...I vilket fall skulle jag missa min connection och få vänta ytterligare 12h där och sen ta ett flyg kl 02 på natten-enda flyget på hela sommaren som ej var fullbokat. Skulle då kommit fram en helt cp tid kanske 13h senare än planerat, vid 04-05 nångång lokal tid där, och jag bara ORKADE inte. Började grina och hävde biljetten. Hade kunnat åka några dagar senare, men allt var fullt. Kändes som allting bara sa ÅK INTE. Har sagt till både syrran, Kristina etc att jag trodde att jag skulle dö om 3v eftersom det var min onda aning. Tog flygbussen hem igen och den höll på att krocka på motorvägen pga stopp då det var världens olycka på andra sidan vägen med minst en helt kvaddad bil och folk som satt insvepta i gula filtar. Om jag hade åkt senare, kanske jag hade varit inblandad? åkte ju på den vägen typ en halvtimme-timme innan...Och då kanske jag hade missat 06:50 flighten, om den INTE hade varit försenad. FATTAR ni alla tecken? Helt sjukt.

Så; inget Puerto Rico i sommar. Ingen konsert på Rumba, inga gamla minnen, ingen skilsmässa, ingen strand o karibisk sol, bilfärder genom djungeln, camping på Culebra, Viequez..Dessutom missade jag resan till Oslo + att träffa Canelie i Sverige. Donald Duck is Back. (Eller så hade jag tur, jag hade kanske dött trots allt om jag åkt..)

Friday, June 09, 2006

Resfeber.

Jag vill liksom inte åka. Det kanske blir kul när jag väl är där, men just nu längtar jag redan hem. Vilken mes jag är. Om bara Bilal hade följt med hade allt varit annorlunda. Inte fått tag på Lissa och vet ej var jag ska bo. Stressat mig igenom de senaste dagarna. Igår tex var det tenta 8-12, sen jobbade jag 3hpå Fältis, köpte presenter till Jorges bebis, hann vara hemma i 12min för att hämta en nyckel, skyndade mig till koreansk restaurang med farsan o syrran och bjöd honom på massa gott, och efter det drog syrran o jag till Jannika där Kristina var oxå. kom hem till lite innan 00 till en sovande Bilal, och upp igen idag före 07 för att tvätta, slinga håret, gå på stan, köpa presenter, växla pengar, lämna tillbaka tågbiljetter...Fick skippa både träning och ansiktsbehandling, håller på att packa och har ont i huvvet och är trött, har bara ätit en sallad på hela dagen och druckit ett glas vatten. Måste handla matsäck, Bilal är skickad till pocket shop för att beställningen från nätet ej kommit, och aaaaaah. Gimme a break. Allt känns helt fucked up. HoppasjagkanbohosJorge, om jag ej får tag på Lissa. Plötsligt lockar Jorges hus på vischan jävligt mycket...

Rapporterar från la isla del encanto, så var beredda.

Wednesday, June 07, 2006

Checklista.


Lite to-do inför Puerto Rico:

* Hämta ut nya passet i Sollentuna
* Sola 2 ggr
* Köpa fler presenter (hittills bara Sverige-kallsonger åt Erick och body åt Jorges bebis)
* Växla till mig dolares
* Tvätta och städa
* Lämna tillbaka skor o köpa en tunn luvtröja
* Slinga håret och få ansiktsbehandling jag betalade för i vintras
* Lämna tillbaka tågbiljetterna till Oslo
* Gå massa promenader, jogga o styrketräna
* Skriva tentan imorn 8-12, så massa tentaplugg idag
* Festa med folk, träffa mamma, Hanna
* Fira pappas födelsedag i efterhand
* Mer saker kommer troligen tillkomma.

PS. Ska jag ta studieuppehåll och chansa på att jag får visum sedan? Fått medgivande från både Sverige och Puerto Rico.

Fotot: Utö hamn, men är typ aldrig där utan ute på vischan.

Tuesday, June 06, 2006

Trötter.


*gäsp* Efter några dagar på lovely Utö med grillade scampispett, hembakta bullar, promenader, stränder, filmer, massa sömn, känner jag mig smått försoffad och har inte alls lust att plugga till tentan i immaterialrätt på torsdag. Förlitar mig helt enkelt på att seminarieledaren var så sjukt bra att hon täckte upp det viktigaste. Och att inte jobba-det är ju nästan sjukt så skönt allt är, förutom lite abstinens då och då eftersom jag är en arbetsmyra som aldrig är still. Joggade lite ikväll efter Utö (33min) och kände mig tröttare än vanligt, men måste - om några dagar ska jag gå runt på playan i min nya bikini och ett kilo kanske kan hinna försvinna.

Trots allt cepe med Camilo i Miami har jag honom som trygghet nu om jag ej får tag på Lissa; då hämtar han mig på flyglatsen och vi drar direkt till Piñones och käkar skaldjur och dricker piña coladas. På lördag alltså .

Fotot: Luquillo, där Marios farmor har beach-house. Har badat där med massa folk :D

Friday, June 02, 2006

Ditt hår, som sjögräs!


Dagens citat: "Åh vad härligt ditt hår är, det ser ut som sjögräs". Tack för den.

Har haft mitt sista seminarie på Stockholms Universitet någonsin på hela min utbildning typ. Skumt. Har dock en tenta kvar. Hade 15p´s tentan igår och den blir kanske godkänd. 31% fick U på första, så man ska väl inte känna sig alltför dum. Dessutom har de ringt från Universitetet på Puerto Rico och jag blev helt ställd. Är anmäld att åka till Bilbao och har läst på om det; att man kan ta t-banan till schyssta stränder och att universitetet är snorfint. Ändå grinar jag, för jag vill till Puerto Rico. Jävla, jävla visum. Feting skilsmässa när jag kommer till Puerto Rico nu i juni. Får se om saker löser sig.

Är hos pappa nu och har legat i Indianparken med syrran (som förövrigt är upphovsman till det schyssta citatet ovan) i 20+ och sol. Snart ska vi till stan och kolla grejjer (Har du någonsin velat säga hejdå till dina celluliter?), blir väl middag och annat. Är "ledig" fram till tentan 8/6, och sen semester i 1 månad.

Igår var Louise, Hanna och jag på Hermans och åt buffé. Hanna fyllde år, så hon fick mat och Berättelsen om Pi (du som inte läst den - köp den idag) Snortrevligt. Ville inte åka hem.

Fotot: Syster yster och jag för några minuter sedan :)