Thursday, June 14, 2007

Hantverkarna 5.

Tvingar mig upp klockan 07:30 och masar mig ut i köket. Kallt, det är fan kallt. Lämnade fönstret öppet eftersom det varit varmt de senaste dagarna. Det regnar, såklart det regnar när jag inte börjar jobbet förrän klockan 12.
.
För två dagar sedan fick jag en lapp i brevinkastet från de kära hantverkarna - och tror ni inte att det är samma firma som jag hade där jag bodde förut? De som inte kom när de skulle, som inte ens gjorde jobbet de skulle göra utan ett annat? ("plocka-ut-allt-ur-badrummet-vi-ska-byta-rören-och-det-kan-bli-lite-skitigt" och när man kommer hem har de absolut rivit ut rören och halva väggen, men i köket)
.
Så, jag fick en lapp. Ventilbyte i handdukstorken, ett arbete som tar mellan 15-20 minuter och påbörjas från kl 08 men kan också bli klockan 15:40. Saken är bara den, att jag gjorde samma sak för två veckor sedan - då jag också hade sovmorgon. Tvingade mig upp, plockade ut allt ur badrummet, försökte torka bort lite damm så att jag skulle slippa skämmas, väntade, gick inte ens ut och joggade, väntade, väntade, somnade på den bäddade sängen, väntade, sket i dem, gick till tunnelbanan, lämnade nycklarna i nyckelboxen så att de skulle kunna gå in själva, kom hem efter jobbet, inga jävla nycklar tillbaka, ingen jävla ventil utbytt. Dagen efter hade de varit och kladdat i badrummet, lämnat slemmiga spår i handfatet och flottiga avtryck på toapappershållaren, slängt in nycklarna i brevinkastet och dragit.
.
Men, så trevligt, att nu ska de tillbaka igen och göra samma sak. Eller? Jag visste inte ens att jag hade en ventil på min handdukstork. Jag hatar hantverkare. Helt ärligt, jag hatar dem. L´s jävla värme, ska det vara så satans svårt?
.

2 comments:

Vida Latina said...

Dryyyygt! Och du kan inte vägra? Säga till värden att du inte behöver nagon ventil?

Hur som helst, här har jag skrivit om mina argentinska hantverkarupplevelser... Suck!

Hanna B said...

Fy fan vilken jävla otur du har med de där hantverkarna.