Wednesday, June 20, 2007

Drömkunden.

Tips till alla shoppare - Så här skall du INTE göra:
.
"Är det bara de här storlekarna som finns¨?" -Om de udda plaggen på 70% REA. (-Nej visst, vi har sjuhundra till i olika storlekar på lagret som vi gärna inte vill sälja, det är därför vi bara har en byxa i storlek 48 kvar framme. Not)
.
"Den här tröjan är inte så fräsch, kan jag få mer än 70% rabatt?" (-Seriöst, skämtar du? Ska jag kanske betala dig också? varför tror du vi säljer den för 70% rabatt?)
.
"Finns det ingen kavaj och byxa i samma tyg som passar till den här kjolen?" (-Öh nej, om vi hade haft ett tre-delat-set i samma storlek hade vi väl för fan aldrig reat ut det på 70%?)
.
"Kan du visa mig allt i storlek 42 i er butik, gärna REA" (-Ärligt? Vill du ge mig en hjärtattack? Börja gärna med ett "nej men en sån där tröja vill jag väl inte ha!" när jag tar fram det första plagget i storlek 42. Hur fan ska jag veta vad du gillar?)

Eller det värsta av allt:
"Har du nån snygg topp till mig?" (-Liknar punkten ovan. Hur sören ska jag kunna veta vad du tycker är snyggt? Sedan anstränger man sig och tar fram än den ena, än den andra, och allt är bara "Nej fy vad ful, den där kan jag ju inte ha förstår du väl lilla gumman". Shut it! Om vi butiksbiträden kunde läsa tankar skulle vi väl snarare jobba som spioner eller FBI-agenter?)
.
Kom gärna in och prata finska med mig också utan att kunna ett ord engelska och tro att jag fattar vad du säger, eller fem minuter innan stängning be att få prova alla klänningar vi har, eller gnäll över hur varmt det är ute när jag varken har rast eller ens ser vad det är för väder och inget hellre vill än att ligga och lata mig på en strand, eller be mig ringa runt till alla andra butiker och fråga om de har den där tröjan vi bara har kvar i stl 34 på 70% REA, eller hälsa gärna inte tillbaka när jag säger "hejhej" och skrik sedan med ett "Hallå" som om jag vore dum i huvvet (jag vill köpa en t-shirt med texten "jag heter inte hallå" som de har på typ Gröne Jägaren), eller varför inte komma in och stinka sprit och tvinga din fru att prova en röd klänning hon inte vill ha och skrik lite på mig också i rena farten.
.
Klockan 16 idag går jag på semester i två veckor och det ska bli jävligt skönt att slippa alla muppkunder som inte verkar ha något vettigare för sig än att säga dumma saker.
.

9 comments:

Louise said...

hahaha.. är det så på jobbet????

annaluna said...

Louise: Ja, det är så det är! KATASTROF! Jag förflyttar min uthållighet ut till joggingspåret... ;)

Erica said...

Jobbiga kunder ni har. Skönt å ha lite semester nu då!!!

Louise said...

guud,,, ja min kunder är inte så.. fast dom kan gnälla oxå.
vissa blir förbannade när vi bara säljer kryssningar...

Nadia said...

He,he...du verkar ha kul på jobbet!

Vida Latina said...

Hahaha, gud vad jag känner igen mig, fast jag har jobbat pa bensinmack!
Har folk inget vanligt vett eller?

Trevlig semester!

annaluna said...

Man börjar undra vad det är för fel.

Jag tror det är dax för mig att skaffa ett riktigt jobb.

annah said...

ja det finns en hel del riktigt korkade kunder. Fick en del liknande frågor då jag jobbade på Myrorna.

christine said...

Lite bitter? ;-P
Haha, nej men jag förstår din irritation lite. Jobbar på Lidl och där finns det endel lustigt folk. En kvinna stod i kassan och ville inte köpa glassen hon gått med för länge i affären så den börjat smälta. "Jag vill inte ha denna, den har smällt"... jaha? Not my problem liksom. Hade hon varit lite smart så hade hon bara gått och sagt till någon av personalen att hon hittat den nånstans. men nej jag frågar "låg den här vid kassan eller?(alltså, har någon lämnat den där?". Då säger hon "nej, den är min". Pucko!