Friday, June 15, 2007

Shoppingmallet.


Ljudet av en fläkt, lukten av snabbmat, människor i shorts som inte verkar ha bråttom någonstanns.

Mitt jobb påminner plötsligt om jobbet i Karibien i det stora shoppingmallet Plaza las Americas. Jag hade svinbra lön där, typ 42 spänn i timmen och alla var avundsjuka. Varje gång det kom in en kund hade man 30 sekunder på sig att hälsa, med samma hälsningsfras till alla oavsett. Och så fort de ville prova ett plagg var man tvungen att rabbla öppet-köp-bytesrätt-policyn från början till slut, och samma sak om de bestämde sig för att köpa plagget. Det blev tillslut en riktig tung-twister; det gällde att säga allt så snabbt som möjligt för att kunden inte skulle tröttna och gå sin väg gäspandes. Det kan tilläggas att det var en klädaffär för gravida- vem orkar då stå och lyssna på ointressanta upprepningar? Cany och jag stod och åt kycklingvingar bakom disken, jag sov på lagret efter salsakvällarna i Viejo San Juan med Fleur (som passande nog jobbade i blomsterbutiken utanför mig), jag stod och pillade nervöst på min handväska på parkeringen efter stängning när jag väntade på att Camilo skulle hämta mig eftersom sista bussen hem för länge sedan gått.
.
Jag hade glömt allt det där, tills jag idag på mitt jobb hör ljudet av en fläkt, känner lukten av snabbmat och ser människor i shorts som inte verkar ha bråttom någonstanns.
.

3 comments:

moni said...

klart mindre folk läser när det är sommar. men det är ju inte så att jag haft 200 läsare om dagen och att det plötsligt minskat till 20. det är ju alltid så lite så det känns inte så motiverande att skriva. och din kommentar "bloggen var roligare förut" var inte särskilt uppmuntrande heller.... läste igenom alla inlägg från innan alfabetsgrejen och det är ju BARA klag över att jag måste plugga så mycket etc. fattar verkligen inte hur du kan tycka att den var roligare då?

annaluna said...

Skulle inte ha sagt något, då.

Lala said...

Svar från syrrans blogg: Jag har gått ner sen i julas ja, typ 4-5 kg. men har inte gått ner något mer de sista veckorna eller så....