Wednesday, June 20, 2007

Semester?


En kvart innan min semester börjar ringer chefen från huvudkontoret och pratar med mig även inpå min semester. Det är nämligen så, att det syns på vår datalogg att jag varit inne på internet på arbetstid. Herregud, vilken synd. Internet-på-arbetstid. Det här måste rapporteras, så allvarligt är det. Vill jag ens jobba kvar efter den här incidenten? Jag har varit på msn på arbetstid, haft min "hemsida" uppe (antar att hon syftar på bloggen?) och dessutom besök Stureplans hemsida (ha, det har jag inte! Äntligen fick jag påpeka att det faktiskt jobbar fler än jag på mitt jobb, och även de har tillång till internet) Nej, jag vill inte jobba kvar, vem fan vill stå i en butik med de kunder jag har och bara fula kläder som andra butiker skickar för att de inte säljer dem? Vi stänger igen i september, lägligt nog tills jag åker till Barcelona, så självklart jobbar jag kvar tills dess. Vad sägs om att avskeda alla i detta land som varit inne på internet på arbetstid? Vi jobbar utan rast, ser inte ens ut, får springa på toa mellan kunderna, vår kyl har gått sönder så att man inte ens kan ta med sig matlåda, och visst fan är det orimligt att man tillbringar tid på nätet för att stå ut, när det inte ens kommer in en kund på en halvtimme? Ja, jag förstår precis vilket hemskt brott jag har begått. Jag skulle verkligen vilja se vår feta chef stå ut en vecka under våra arbetsförhållanden. Hon skulle säkert svimma första dagen.
.
Arg som ett bi firade jag min första eftermiddag på semestern med M i solen, middag hos pappa, picnic i Humlan med Majja och Jens, innan jag begav mig hemåt. En tandlös man stod ensam på Sergelstorg och sjöng på finska så att det ekade mellan väggarna och de enda som lyssnade var knarkarna som vaggade fram och tillbaka medan de pillade på sina små påsar med vita piller. Jag skyndade förbi och tittade ned i marken innan deras flackande blickar möte min. Centralen, det är en vänlig plats det. Väl framme på perrongen stod jag helt stilla och väntade på t-banan då en yngling gick rakt in i mig, gav mig en kall blick och spottade ur sig något i stil med "sluta puttas, för fan!". Gud, vad jag älskar Stockholm idag. Människorna är så underbara och respektfulla, det är helt otroligt. Attityden är oslagbar.
.
Please, erase this day and give me a new one.
Ya no tengo ganas!
.

6 comments:

storey said...

När jag skriver det här är det redan en ny dag, och din semester är igång på riktigt! Njut, själv har jag en och en halv vecka kvar till min.

Och förresten, jag skriver det här från jobbet. Hehe.

Jag och min bebis said...

Vilken jävla skitdag! Kram!

annah said...

spela roll om man e på nätet då... skönt att du slipper det om ett tag!

Vida Latina said...

Men vad har du for mongo-chef? FAR de verkligen ga in och kontrollera vilka sidor du har varit inne pa, sadar?

annaluna said...

Vida Latina: Mongisar är vad de är. Jag får ju inte använda internet egentligen, men ändå...

www.majjastar.blogg.se said...

den där chefen alltså...sanslöst...