Wednesday, May 30, 2007

Låten.


Och så spelar de Låten på radion och jag är tillbaka. På hostallet, på festen, i taxin, på baren, på stan, på hostallet igen. Jag trycker hörlurarna lite hårdare mot öronen, blundar medan jag går där. Buenos Aires, finns du där fast jag inte ser dig? Husen känns overkliga, jag vet inte riktigt var jag är. Jag höjer volymen lite till, kisar med ögonen innan jag långsamt öppnar dem eftersom en svart skylt med rullande, röda neonbokstäver stör min inre syn. Jag läser texten tyst för mig själv: "Finns Gud? Bryr han sig? Välkommen till www.pingstkyrkan.se"
.
Buenos Aires, finns du där fast jag inte ser dig, när låten har tagit slut och kyrkan gör reklam med neonbokstäver som blinkar? Jag stänger ögonen igen, väntar på en ny låt. Buenos Aires, jag ser dig inte. Finns du där?

.

8 comments:

storey said...

Jamen hallå! så där kan du ju inte göra! Du måste ju berätta vilken låten är.

annaluna said...

Låten är en låt som inte spelar någon roll. En låt jag aldrig gillat innan, som inte är min stil men som är Buenos Aires.

Gabba said...

fin text. Jag njuter av dina ord! seriöst :) Puss

storey said...

Aha, one of those. Ok, då är jag med dig. Jag hoppades lite på ett supertips.

annaluna said...

Storey: Sorry to dissapoint you!

Gabba: så söt du är!

moni said...

ja jag vet :) har redan börjat tråckla pA utmaningen :)

Vida Latina said...

Buenos Aires finns kvar, jag lovar. Men jag lovar ocksa att just nu ar din tankebild av Buenos Aires battre an verklighetsbilden. Det ar koldrekord i stan:
http://www.clarin.com/diario/2007/05/29/sociedad/s-03215.htm
Brrr.... Men det vore kul att se dig har igen!
Kram

annaluna said...

Vida Latina: Inga problem. Jag längtar faktiskt inte tillbaka, det finns ingenstans jag vill vara hellre än här i Stockholm-vilket är ovant, men skönt. Ibland minns man bara, med ett leende, och sedan går man vidare.