Tuesday, May 22, 2007

Pengarna.


Jag hittade en tjuga i mitt skafferi i morse när jag skulle plocka fram rågflingorna (ungefär den enda frukosten jag ens har råd med nu) En tjugolapp lite lätt ihopskrynklad som nästan fick det att pirra till i magen. Tjugo spänn - det innebär två askar coctailtomater, en banan och en manadrin och ändå en krona över. Om jag handlar på rätt ställe, vill säga. Tjugo riksdaler är mycket pengar när man är totalt pank, de kan rädda en hel dag. Sedan min flytt har jag inte lyckats hitta min dosa till internetbanken och kan därför inte föra över pengar från mitt sparkonto. Jag vägrar att beställa en ny. På något sätt är det nästan som en utmaning att klara sig på inga pengar alls. Varje liten krona får betydelse när jag går där längs gångarna på mataffären och suktar efter simpla saker såsom knäckebröd, pumptvål och fullkornspasta. På fredag, då kommer lönen. Jag ska fira på Willys. För första gången förstår jag vad folk menar med att de inte kan shoppa förrän den 25:e. Det här känns som en väldigt nyttig upplevelse för den annars så ekonomiska människa jag är.
.

9 comments:

Jenny, som inte orkar logga in said...

Jag är inte ett dugg ekonomisk, för mig är det alltid morotslasagne i början av månaden och gröt i slutet.

annaluna said...

morotslasagne låter grymt gott. Måste testas. För jag unnade mig morötter igår, ett halvt kilo skalade för 6,90.

storey said...

Men hur fasen hade tjugan hamnat i skafferiet?!

annah said...

Ja! Willys är bra! Billiga och bra blöjor oxå för den delen ;)

foxy said...

shit vad mycket du får för 20 spänn.. här får man knappt två äpplen för det.. Kanke du kan börja gå och samla in burkar och panta?? hehe..

annaluna said...

Storey: Det undrar jag också. Ibland tror jag att jag undermedvetet gömmer undan pengar då jag har dem, eftersom jag sedan blir så himla glad när jag hittar dem. Som om det inte ens vore mina från början, liksom.

annaluna said...

Foxy: Det beror på var man handlar. Men såklart man får mer för pengarna här än i Oslo.

Gabba said...

Jag kan donera en tia!!! ;)

annaluna said...

Gabba: jag TAPPADE en tia när jag sprang till t-banan och hann ej leta klart efter den! MIERDA, liksom. Men nu har lönen kommit och jag står på jobbet och firar med jordgubbar.