Wednesday, May 23, 2007

Rebellen.

Idag gick Rebell Robban av tunnelbanan samtidigt som jag, i förorten. Då slog det mig, att jag aldrig har sett honom någon annanstans än på Slussen. Varje helg så länge jag har varit stor nog att vara ute på kvällarna har han stått där och halvskrikit sina låtar plinkandes på gitarr. Folk har stannat och lett, punkare har diggat och gamlingar sneglat misstänksamt. Alltid samma sak. Folk ber honom att spela deras favoritlåt innan tunnelbanan kommer och han svarar något i stil med "Jag har inte bråttom. Jag väntar inte på någon tunnelbana". Kväll efter kväll står han där med sitt långa hår och skägg, med guran tills vakterna kommer och slänger ut honom. Men han kommer alltid tillbaka, kväll efter kväll, år efter år på exakt samma plats. Kändis på sitt sätt, utan att vara kändis, utan att ha ett hem eller lön. Nu gick han av, utan sin gitarr, och var kompis med vakterna som kontrollerade att ingen plankade. Jag undrar var han var på väg. Kan han vara någon annanstans än på Slussen? Vad gör han på dagarna?
.

8 comments:

Effell said...

Han syns ju som hastigast i nån reklamfilm på TV också. Jag tror det är Glocalnet - det där om att inget är så "lågt" som Glocalnet. Nån kille som springer omkring på stan och sjunger, och så vid ett tillfälle kommer han förbi Robban.

annaluna said...

så, han är kändis på riktigt! Och han gör annat än att spela gitarr!

egon said...

jag tror han är med i någon mer reklam också.

annaluna said...

varför har alla sett honom i reklam utom jag?

foxy said...

Varför inte stnna upp ett par minuter och prata lite med honom??

annaluna said...

Han ska inte prata. Han ska spela. Jag vill inte prata med honom, då skulle han bli en vanlig människa och inte en ikon.

Syster said...

Hehe, jag har sett honom otaliga gånger på t-banan till och från gullmarsplan. Pratandes i mobiltelefon precis som en vanllig människa.. han nämnde något om en son (!) en av gångerna. Spännande!!

annaluna said...

Ylva-yes, han har en son. Som han inte får träffa, som bor på nått hem. Läste någon artikel om det.Men mobiltelefon liksom? Han? Näe! En gura eller inget i handen ska det vara!