Sunday, May 13, 2007

Minnen.


Igår skickade paraguayanen (se fotot) vi lärde känna i Buenos Aires en video till mig. Han hade satt ihop massa foton från resan, minnen som flöt samman i ett kollage. Då slog det mig, även om jag tänkt på det innan, att han inte bara är i mitt minne, utan också jag i hans. Ett foto seglade förbi när vi stod där med Cristobal och paraguayanens Terere, på väg mot Tigre en het argentinsk dag. Och fotot där Cristobal och jag leker farmor och farfar. Minnen, som inte bara är mina, utan också hans, Cristobals, min systers, alla andras minnen som också finns med i filmen. Alla människor precis som vi, som träffades i staden som aldrig sover, vissa som är kvar, och vissa som vi - som har åkt därifrån och bara tagit med oss våra minnen. I hur många personers minnen finns jag? I hur många kollage av minnen som aldrig blivit till film befinner jag mig?
.

12 comments:

moni said...

jag har en massa wien-minnen av dig och annat smått och gott hihi.
har förresten aldrig haft problem att kommentera din blogg!!!

annaluna said...

tänkte faktiskt att det var du Moni som skulle lämnat ett inlägg med Wien-minnen:) Loove!

moni said...

hihi :) andra gamla klassiker som nog kommer sitta kvar i de sista stackars hjärncellerna när jag ligger på hemmet med alzheimers är veckans hunk och alla sugrör :)

Gabba said...

Ja, sånt är häftigt att tänka på. Och lite läskigt. I mitt minne finns du i alla fall ;)

annaluna said...

Moni: VECKANS HUNK OCH SUGRÖR; haha-it´s a classic!!

Anki said...

Ja det är kul med minnen, sådär brukar jag också tänka! Och jag minns dej då vi snabbfikade i Sthlm för två år sen, förhoppningsvis får vi mer tid att träffas snart! Kram

moni said...

ja jag ska anta utmaningen (nu när jag tjatat mig till den haha), men jag har inte varit hemma i helgen så det blev inte mycket gjort :)

Effell said...

En tänkvärd grej. Vi finns kvar i varandras minnen som gamla foton nästan.
Förresten, beträffande det där med kommentar-problemet; jag har märkt att jag helt enkelt måste posta kommentaren två ggr - det fastnar på andra försöket.

annaluna said...

Effell: Så bra, att det iallafall funkar!

foxy said...

Och tänk alla minnen från Gotland. Med Fabian tex. hoho. Låtsas tysken och blöj jimmy. hehhee..

lala said...

Ja, sånt är rätt kul att tänka på. Lixom, kommer de ihåg vad som hänt på samma SÄTT? Hur minns de MIG?

annaluna said...

Lala: exakt så jag menade.