Monday, July 14, 2008

It's all about sverigedemokraterna:

idag i Expressen kan man läsa om sverigedemokraternas 33 punkter. Jag har valt ut några stycken som jag tycker att ni ska läsa ordentligt. Är det ett sånt här samhället vi vill leva i? Fullt av förbud och hat gentemot andra? Gå in och pilla i religionsfriheten och andra mänskliga rättigheter? Snacka om att gå bakåt i utvecklingen!


7.Asylsökande som begår brott - även av mindre grov art - ska omedelbart utvisas utan vidare prövning av ansökan.

8. Tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) ska vara regel. Inte permanenta (PUT).

9. Omedelbart verkställande av avvisnings- och utvisningsbeslut.

10.Stopp för föräldrars möjligheter att driva barn till apati för att utverka PUT. Sådant skall inte belönas.

11.Avskaffa möjligheten att lämna in ny ansökan (NUT) efter lagakraftvunnet avvisningsbeslut.

13. Ingen svenskundervisning före uppehållstillstånd.

20.Upphävande av uppehållstillstånd då det visat sig att "flyktingen" kunnat besöka det land varifrån han/hon flytt.

21.Repatriering (alltså att återvända till hemlandet, min not) av utlänningar som underordnar svensk lagstiftning och myndighetsbeslut islamska påbud och traditioner.

24.Större restriktivitet i beviljande av nytt svenskt pass åt den som förlorat ett tidigare utfärdat dokument.

25.Förbud mot burka/nikab på allmän plats.

26.Inga fler moskéer på svensk mark.

28.Ingen reguljär undervisning på arabiska eller andra invandrarspråk i skolan.

29.Förbud att sända barn till koranskolor i hemländerna för att "avsvenskas".

30.Sanktioner mot föräldrar till minderåriga återfallsförbrytare.

31.Ingen särbehandling av individer och grupper på grundval av etnicitet.

32.Med undantag av den primära informationen till asylsökande ska myndigheternas information och handlingar endast tillhandahållas på svenska.

33.Riv upp lagen som innebär omvänd bevisföring och som renderar arbetsgivare dryga böter på grund av påstådd "diskriminering av invandrare". Åkesson om punkt 7: "Snattar en 15-åring ska hela familjen utvisas." Åkesson om punkt 12: "Invandrare ska inte få gifta sig förrän de fyllt 24 år." Åkesson om punkt 16: "De måste arbeta för mat och husrum. De kan väl städa på flyktingförläggningen." Åkesson om punkt 21: "Utlänningar ska utvisas om de kritiserar Sverige." Åkesson om punkt 25: "Burka är en politisk uniform för islamism och ska förbjudas."


Läs också
23 september 2006 Sd:s hemliga etniska plan 23 september 2006 Sd:s mörka historia
.

12 comments:

Anonymous said...

Detta var ett uttalande från riksårsmötet 2005. Ganska gamla nyheter med andra ord. Det gäller heller inte längre sedan partiet antog ett nytt invandringspolitiskt handlingsprogram 2007.

annaluna said...

Alltid trevligt med anonyma kommentarer från folk som inte vågar stå för vem de är.

2005 är bara tre år sedan, tänk på det. Saker förändras inte över en natt.

och - om SD får säga korkade saker för 3 år sedan som skall glömmas, varför får då inte en utlänning snatta och det glöms efter 3 år? Sd får alltsaå ändras och förbättras, men utlänningar kan inte göra det? Tjena dubbelmoral!

mimmi said...

Sjukt!! Tack och lov finns det många fler som inte alls håller med dom (försöker tänka positivt..)

Erica said...

IDIOTER!.. fan vad arg jag blir... det ser ut som att en 10åring har skrivit den där listan, typ en sån man hade på dörren in till sitt rum när man var lite "om du ska komma in i mitt rum bör du..." Enda skillnaden är att 10-åringens lista ÄR ETT SKÄMT. Grrrr

Anna said...

haha, exakt Erica. Fast jag skrattar inte egentligen...

Anonymous said...

Jag gtror dessa människor har så dåligt självförtroende och måste hävda sej. De tror att tillsammans är de starka och ser inte att de gör bort sej. Det är liksom UTE att inte acceptera invandrare och andra människor med annan kultur/bakgrund. Idag älskar många alla slags människor. Men de ger visst aldrig upp. Tror de har brist på kärlek. /Hanna

annaluna said...

I vilket fall lär det vara rädsla och okunskap samt inskränkthet.

MajjaStar said...

Haha. Fan vad jag skrattade åt ditt svar på den anonyma.
Ja vad ska man säga om dessa punkter. Muppets.

Maja said...

Va trött jag blir på okunniga SD.

Varning..

Känns som många som hakar på SD bara är allmänt korkade rasister, som ser detta som ett sätt att hävda sin idioti.

Träffade på en nynazist på en fest under min tid på gymnasiet, och jag frågade om varför han kallade sig sj nynazist, och hans korkade svar var att han hatade alla kurder och de skulle inte få leva på denna jord...han borde väl snarere vara rasist???.han ville helt enkelt bara synas och höras. Känner lite så med SD, många i partiet känns som imkompetenta rasister som bara vill synas. TRÅKIGT........

Gabba said...

Det är fruktansvärt. Och jag håller med dig, om att det BARA är tre år sen! Det är inte lång tid alls.

sophie said...

Nu kommer jag säkerligen att få MYCKET skit eftersom det är så tabu att säga något som kanske inte anses politiskt korrekt i detta ämne, dvs... Jag tycker att det mesta i listan är idotiskt som tex att man inte ska få använda burka på allmän plats eller att utlänningar inte får kritisera Sverige utan att hotas om utvisning (det är yttrandefrihet i det här landet)!! Men är det verkligen bara jag som tycker att vissa punkter har en poäng?! Tex omedelbart verkställande av utvisningsbeslut (hur roligt kan det vara att vänta 5 år i Sverige för att sedan få reda på att de inte får vara kvar?) Bättre då att få beslut om att stanna eller utvisas snarast möjligt. Jag tycker även att asylsökande som begår brott ska utvisas omedelbart för då har de förbrukat sin rätt att kunna bosätta sig här. Om jag skulle bli tvungen att bosätta mig i ett annat land så vill jag kunna vara mig själv och bevara min kultur, men jag skulle självklart ändå följa landets lagar och regler. Och jag tycker INTE att jag då har samma "rätt" att missbruka samhällets regler som den inhemska befolkningen.
Jag är absolut ingen sverigedemokrat eller rasist, men det är lustigt att man i detta land måste försvara sig för att man har andra synviklar gällande detta ämne än majoriteten. Här blir folk kallade rasister när de exempelvis kräver att invandrare lär sig svenska. Tragiskt... det är ju framförallt för DERAS bästa. Hur lätt är det att komma in i samhället annars?! En annan sak är att invandrarfamiljer som vill ta hit sina släktingar enligt förslag i fortsättningen måste kunna försörja de tills de själva klarar sin ekonomi. Alltså att bidrag blir helt uteslutet för de som enbart flyttar hit för att de vill vara nära släkten. Det finns så många tabubelagda tankar kring detta som jag inte ens förstår varför de är tabu. För mig är det så självklart... men alla är vi olika och så även våra tankar...

annaluna said...

Sophie: Dina åsikter känns inte rasistiska, jag tror de representerar vad många tycker. Jag tycker också att utvisning är adekvat då ett GROVT brott begås (tex upprepat våldsbrott), men INTE när en 15åring snattar! Det måste ju finnas balans!Som jag skrivit innan i någon kommentar anser jag mig inte vara helt emot tex språktest och vissa andra grejjer för ett medborgarskap; Jag har själv varit i samma sits i USA och bara tackat och tagit emot alla blodprover, röntgenplåtar, pengar, tester...för att få greencard. För att sedan få medborgarskap krävs ju både engelskatest och historiatest och det ges även gratiskurser för att förbereda sig inför detta. Det kunde ju Sverige oxå ha, för att uppmuntra till att lära sig svenska.

Sedan när man väl är medborgare ska man fan inte behandlas annorlunda än andra, men det är ju det man gör här! Man är fortfarande "dem" och det är sjukt!