Wednesday, July 09, 2008

It´s all about Hemma II:


När jag flyttade till min lägenhet förra våren hade jag storartade planer på att fylla balkongen med blommor av alla de sorter, växter, plantor, olja trätrallen, fixa schyssta möbler, sätta upp utebelysning och bla bla bla. Som sagt; jag är sjukt seg. Så här ser min balkong ut nu från två vinklar; otroligt nog ett bord och två stolar samt basilikaplantor och en minimal murgröna som säkert kommer dö innan den fäster sig på väggen, och åt andra hållet min "Karibiska Hörna" med hela två plantor jag annars brukar ha inne, samt en solstol. Hela förra sommaren var det enda jag hade på balkongen denna solstol.
.
Hur fan lyckas ni andra med att köpa, fixa och hålla alla växter vid liv? Jag fattar det bara inte. Tidigare i somras köpte jag en solros men till och med den dog på ett par veckor.
.
.

8 comments:

pim said...

fast det var ju en mysig balkong. mysigt med trä. jag fick inte ens någon solros i år..det kom inget alls*skratt*

annaluna said...

jag FICK ingen solros, jag köpte en som redan hade vuxit en bra bit...men den dog så jag slängde allting.

Maggan said...

Jens köper en solros en gång om året och den dör alltid direkt. Margueriter är hyfsat lätta att hålla vid liv.

annaluna said...

Då behöver jag inte känna mig totalt värdelös med andra ord! Inga fler solrosor hit!

Pumita said...

Inte för att jag har någon men solrosor är säkert bara besvärliga när de blir tre meter höga och rangliga... så de är inget att gråta över! ;)

annaluna said...

hehe, tack! :)

Erica said...

Solrosor ÄR inga långlivade varelser så det ska du inte gråta över, AK.
Det handlar om att prioritera om man vill ha en fin balkong... tycker man det är så pass skoj så får man avlägga lite tid till det.. men egentligen är det mest själva planteringsfasen som tar tid, speciellt när man bor i lägenhet och ska smutsa ner med jord överallt osv.. sen är det bara att vattna vid regelbuden tid och prata med blommorna varje morron när du äter frukost :) Fint va?

annaluna said...

Erica- jag kommer GARANTERAT fråga dig om råd nästa vår, om jag får :)