Thursday, August 07, 2008

It s all about Beauty:

Efter en halvtimmes motionssim i den här bassängen på Centralbadet bland bambuplantor, lugn musik och dofter av aromoljor, badmössor och fina lampor, gled min syster och jag ned på varsin brits i varsit rum med ännu mer klassisk musik och goda dofter. En halvtimmes ansiktsbehandling och det var ungefär den enda halvtimmen jag inte har känt mig stressad det senaste...året? Tilläggas kan göras att det var första gången i mitt liv som jag fick känna sån här lyx (tack mamma för presentkortet); krämer och massage, hårbottensmassage med oljor, någon slags ultraljuds-behandling och lite pinsamt sådär att jag inte hade någon koll på krämer eller oljor och hudterapeuten sa men du måste ju ta hand om dig själv, du är ju så ung! Och jag nickade ja, jo, du har rätt. Sedan kom jag på att jag är egentligen inte så jätteung och vaddå, typ tjugotvå? Och jag nja, lägg på nästan 6 år och men oj. Ja just det, jag kanske sköter mig själv ganska bra ändå, eftersom jag ser ut som tjugotvå.
.
Det sägs att man ska börja med antirynk-krämer när man är tjugofem, dyra märken är bäst, peeling en gång i veckan, fuktighetskräm, ansiktstvätt, eyemakeup-remover, och jag kände att jag ska nog sluta sminka mig istället. Var folk rynkiga förr när de var 25 ochd e här krämerna inte ens fanns? Handlar det inte mest om att inte röka, inte supa, äta bra, dricka vatten, sova bra, inte sola ansiktet? Jag får lite känslan av att ju mer krämer, ju mer beroende blir huden, ju mer rynkor får du om du slutar. Oavsett var det en underbar upplevelse och min hud är idag smooth as a babys but.
.

16 comments:

Maja said...

Har faktiskt kännt på Anna's kind och den var verkligen lika len som en barnrumpa...=)

Anna said...

haha! :)

Anonymous said...

I'm jealous.. Vill också gå på sånt !

pim said...

jösses använda alla de där krämerna lät tröttande..jag är totalt orynkig utan massa krämer ..får jag någon rynka får det vara såå

Anna said...

So M sa: varför all denna rädsla för rynkor? Rynkor är en del av livet och det är bara yta! Inte för att jag VILL ha rynkor, men... ;)

Emmama. said...

Oh sån lyx!!

Underlandet said...

Jag skulle nog vilja ha rynkor ändå när jag blir äldre, särskilt skrattrynkor, det tycker jag är otroligt fint.

Ditt spa-besök låter underbart!

Hanna B said...

Åh vad härligt det låter. Mitt skäl för att gå hos hudterapeut är att man känner sig just så avslappnad och bortskämd :)

foxy said...

Och jag är väl typ under 20 då eftersom jag alltid måste visa leg överallt. HAHA. Härligt med liten egotid på SPA. Det skall jag unna mej när jag kommer hem från Köpenhamn oxå.. KRAM

annaluna said...

Centralbadet är mysigt, det rekommenderas! Och det är ju lite bra att se ung ut ändå utan att anstränga sig, då vet man att det naturliga vinner i längden;)

Erica said...

Det låter lovely med ansiktsbehandling med klassisk musik :)
Jag gillar krämer och testar alltid nya, just nu Lumene med hjortron i , superbra! Men även jag kommer att få visa leg tills jag är säkert 40, men det är ju helt okej ..

Anna said...

Ja, det är helt okej ju :) Men jag tror mycket har med medföddhet osv att göra, vissa ser ju gamla ut trots att de använder massor med krämer. Och så gäller det att inte sola en massa och inte röka och bla bla bla = bevara sig själv bättre än alla tusen olika krämer tror jag!

mimmi said...

Som hudterapeut måste jag ju uttala mig;) Jag ser galet stor skillnad på folk som sköter sin hud och folk som inte gör det. Sen ibland kommer det in någon med bebis hud som levt med tvål o niveaburk. Men de flesta kommer in och är vansinnigt sandpappriga i huden, men tycker att de är superfina :)
Annars så finns det inga antirynk-krämer som tar bort något..har du fått en rynka så sitter den där... och solen är fiende nr 1..suck:(

annaluna said...

att solen är fiende nummer ett har jag förstått:) Jag solar aldrig ansiktet längre...inte frivilligt alltså. Däremot skulle jag vilja ha massor med råd av dig mimmi, I need that! Är inte cigg en stor boc för hyn? Inte rynkmässigt kanske, men... Nåväl. Jag har torr hud och jag vill ha hjälp med den. Däremot kunde den absolut ha varit värre.

mimmi said...

Jo cigg är ju giftigt för hela kroppen, så det bryter ju säkert ner celler o kollagen (= står för fastheten i huden) i ansiktet med. + att de mimiska musklerna runt munnen ständigt spänns = man får rynkor.
Har man torr hud är det bra att ha en rengöringsmjölk/lotion/kräm, ansiktsvatten efter, som ger fukt (kolla så det inte står alkohol någonstans i innehållsförteckningen) och sen en kräm med fukt i. Lite dyrare brukar ha bättre ingredienser.. Kolla så det inte står tex parrafin-något eller petrolatum-något = mineraloljor, i innehållsföretckningen. Sådana produkter stannar på ytan och blir ofta lypsyl-effekten.. Du vet man smörjer o smörjer läpparna men de blir bara torrare o torrare.

annaluna said...

Tack för tips Anna! Hudterapeuten som jag hade gav mig ocå lite tips och sa det oxå med fuktgivande kräm. Hon sa att jag bara behövde dagkräm samt bra ansiktstvätt. Hon sa inget om ansikstvatten, men jag har ganska mkt sånt hemma från Lancome som jag fått. Ska kolla vad det står på innehållet. Nästa lön ska jag unna mig lite bättre grejjer, its a promise!