Friday, August 08, 2008

It´s all about a very, very Short Cruise:

Det blev jordens ungefär kortaste kryssning.
10 minuter?

.
Jag klarar inte av kryssningar i Norden, det finns inget skabbigare. Rummet var så trångt, trots en B-hytt på våning 9, med klibbiga avtryck på det lilla bordet från fyllan dagen innan, halvanvänd toarulle på toaletten och bajslukt på hela båten. Panik.
.
5 minuter innan avgångsprang vi ut och andades in den friska luften och tog tunnelbanan hemåt.
.
Jag fick en kommentar i mitt förra inlägg om att blir man inte hemmablind? Att bo i Karibien, kanske inte är lika lyxigt för de som bor där alltid? Själv tror jag precis tvärtom - man blir bortablind och älskar sitt land mest av allt hur illa det än behandlar en. Iallafall om man har lämnat sitt hem och bosatt sig på en annan plats för en tid, frivilligt eller inte. Där man är uppvuxen, där har man sitt hem, och det vill man oftast alltid återvända till. Många jag känner på Puerto Rico säger att de aldrig skulle flytta därifrån, att Puerto Rico är bäst. Själv tycker jag att Sverige är tusen gånger bättre än Puerto Rico för en person som jag (dvs inte miljonär eller ens i närheten). Vad saken handlade om i mitt förra inlägg är den pinsamma standarden vi har på kryssningar här. Vi vältrar oss dagligen i lyx och kallar Galaxy-skeppet för lyxig kryssning. I Karibien bor många i fattigdom, och kryssningarna där har sådan extrem lyx att man knappt kan föreställa sig den. Hytterna på all inclusive-båtarna har roomservice och tv med filmer, alla restauranger fri mat, det finns pool, casinon, röda mattor och frukostbuffe From Heaven. På soldäck springer servitörer runt med drinkar medan båten susar fram mellan vulkanöar.
.
Så, inget snack om saken -Sverige må vara underbart på många sätt, men gällande kryssningar är vi en Stor Katastrof.
.

7 comments:

mimmi said...

Oj lät inte alls kul.. Låter mkt härligare med karibiens kryssningar! :)

Anonymous said...

Fy tur att ni vände om, hade inte heller stått ut !! Inte konstigt att det kostade 50 kr

annaluna said...

Sådär är ALLA kryssningar här. Jag hade stått ut om vi hade fått gå AV båten i Åbo eller OM vi tyckte om att supa och åkte av den anledningen. Men, eftersom vi satt där med våra matlådor och fastade för alla fyllon var det lika bra att hoppa av.

Erica said...

Jisses vilket slöseri med den helgen, om ni hade fortsatt!! Kryssningar har aldrig lockat mig, dvs Sverige-Finlandkryssningar, men gärna en karibisk motsvarighet

Underlandet said...

Hahaha, ja jag såg din status på facebook häromdagen. Bättre att stanna i land, då.

Sussie said...

Jag håller med dig, dedär kryssningarna är typ det skabbigaste som finns... :P

annaluna said...

Undrar varför vi ens tänkt utsätta oss för det från början, haha! Men vi läste ordet LYX och ja, hehe...Det blev iallafall en jättemysig helg utan den där skabb-kryssningen:)