Wednesday, September 03, 2008

It's all about that a No not always is a No:

Jag blev så satans arg när jag läste Metro imorse på väg till jobbet. Därför räcker det inte att säga nej. En kille och tjej hade haft ett förhållande tidigare, och sedan hade hon som vän sovit över hos honom i trosor och BH. Hon hade upprepade gånger sagt nej till sex, vilket killen även berättade för rätten. Han sa även att "hon försökte hålla ihop benen men inte så starkt" samt att "det blev lite fel denna gången". Förutom detta talar det emot kvinnan att hon väntade till nästa kväll innan hon anmälde våldtäkten. Sammantaget var kvinnan inte trovärdig. Dels för att hon väntat med anmälningen, dels för att hon hade påstådda skador och dels för att hon faktiskt hade lagt sig i sängen i bara underkläder.
.
Återigen: Kom fan inte och säg att Sverige är jämställt. Vi är helt efterblivna när det gäller kvinnosyn och rätten till vår egen kropp. Ett nej är ett nej, och att inte knipa ihop benen så starkt..? Då är det alltså fritt fram? Knip ihop benen hårdare nästa gång tjejer, annars får ni skylla er själva! Och förresten är det ju synd om de som våldtar, de behöver hjälp för de har ju en snedvriden kvinnosyn. Är det inte så, att det är just sånna här domar som lär killar att det inte är våldtäkt om en tjej inte kniper ihop benen starkare? Den här domen fullständigt skriker ut att det är okej trots att en tjej säger nej.
..

8 comments:

Anonymous said...

Man blir så frustrerad när man läser såna här artiklar. Och det här är något som händer så ofta också, helt sjukt är det. Sitter bara här med munnen öppen som ett frågetecken, men tydligen är det inte så uppenbart. Blir arg ju.

t

egon said...

Obehagligt. Bara att hoppas att hovrätten avgör fallet och ändrar domen.

Fråga: Vilka tycker synd om våldtäktsmännen?

Anna said...

Hon borde överklaga till HovR och då avgör de fallet. Det är bara till HD som man behöver prövningstillstånd (då det rör sig om en rättsfråga, inte bevisfråga) Själv undrar jag om jag ens skulle orka, då man bemöts på det sättet?

Maja said...

Man kan förstå varför tjejer/kvinnor inte vill anmäla när man blivit våldtagen, det är ju aldrig synd om offren utom om killar som precis som du skrev har fel kvinnosynb och inte kan skilja på JA OCH NEJ.
Först ska man öppna sig och prata om det mest intima en tjej kan göra och sen får man höra att det är självförvållat för att man inte vill sova med kläder på....BLIR SÅ TRÖTT.

Anna said...

EXAKT!
Och vilka som tycker synd om våldtäktsmännen? SAMHÄLLET behandlar dem som om det VORE synd om dem - lite vård för de är så störda, lite lyxigt fängelse, hjälp att blir bra..visst, såklart man vill hjälpa dem att bli "bra" men VAD HÄNDE MED BEHANDLINGEN AV OFFREN?
och som i detta fall är det ju till och med så pass att han inte ens är dömd eftersom HON inte var trovärdig TROTS att han erkände att hon sagt nej och knipit ihop benen! UNDERFÖRSTÅTT tolkar jag det som att det då är SYND om killen som inte förstod bättre...och därför frias han.

pim said...

Det var helt sjukt att läsa det och vissa som kommenterde den artikeln. nån tyckte att tjejer ionte skall sova bredvid sina ex och någon tyckte inte att man skulle lägga sig i underklä'der breve sitt ex..helt sjukt vad snett folk resonerar..säger nån nej så är dte ju ett nej oavsett

annaluna said...

Ja, precis som om det skulle vara ok bara för att en tjej har underkläder på sig...det är det jag menar med att det är lite "tjejer får skylla sig själva, killar vet inte bättre..."= underförstått synd om dem.

Erica said...

Jag reagerade också väldigt starkt på den metroartikeln. fy faen vad sjukt o snedvridet det är!! När tom killen erkänner att hon sagt nej!! HALLÅ???