Wednesday, January 07, 2009

Efter helvettestentan:

Jag har precis haft tenta i rättsteori, herregud alltså. Pulsera fram i snö och minusgrader innan solen går upp, trängas på pendeltåg bland hostade människor, glömma bort vilka rättsfilosofer som hör till medeltiden eftersom dumma tankar som vadihelvette ska jag kunna det här för? blockerar hjärnan. Men sen efter; skitsamma, nu är den klar och 6 dagar kvar till nästa tenta, och jag slipper högskolan på en hel termin och får vara endast på älskade universitetet där jag känner mig hemma bland kala väggar och tysta läsesalen.
.
Terminen som börjar 20/1 känns som ett skänk från ovan, med associationsrätt och halvtidsjobb, nytt träningsställe där jag redan hunnit träna fyra gånger sedan nyår och har gångavstånd till, vintern finfin med molnfri himmel och minusgrader och jag fattar knappt själv att jag som egentligen hatar vintern småler när jag tittar på barnen som åker skridskor på sjön nedanför.
.
Nu är det dax för det välförtjänta eftertentsslappet i flera timmar, med mjukiskläder och duntäcka i soffan framför spanska filmen Los Cronocrimenes - det där efterslappet som jag inte har haft tid att unna mig på hur länge som helst. Vårtermin 2009, I hail you!

8 comments:

egon said...

en riktig nackdel med att jobba - man går till jobbet varje dag i totalt mörker och kommer hem när det är totalt mörker. DEPRIMERANDE!

hoppas tentan gick bra! ser att du hittade rätt med blogglistan också :)

annaluna said...

hittade rätt med blogglistan enbart genom att byta layout, det gick ej genom att behålla gamla...den var för gammal.

Nackdelen med som jag har haft det innan är att jag har haft skola OCH jobb med flera dagar tp 8-22... Nu är det rena rama semestern med bara halvtid vs halvtid! :)

Hanna B said...

Det låter skönt med lite slappande efter tentan. Vart tränar du nu?

annaluna said...

tränar på samma ställe som Majja :D

Cecilia said...

Hej. Undrar vart du läser juridik om du på läser på högskola o universitet? Läser själv juridik i Lund och känner inte igen upplägget du beskriver alls..

annaluna said...

Hej Cecilia! Jag läser juridik på södertörn (magister i offentlig rätt, dvs man specialiserar sig direkt och läser kurser mest i förvaltningsrätt, speciell förvaltningsrätt, EG-rätt, MR, hur rätten är uppbyggd, komparativ rätt, god sed inom Eu och bla bla) Däremot har jag läst på universitetet lite grann innan på juristlinjen (numera heter det ju förvisso juristprogrammet) och så kompletterar jag med lite handelsrätt..Däremot är upplägget olika för Lund och juristprogrammet i Stockholm i vilket fall.

Jag hade GÄRNA gått på juristprogrammet i Lund om jag kommit in där! :) Lyllo dig som går där!

Hur hittade du till min blogg förresten? :)

Cecilia said...

Visste inte att man kunde läsa juridik på Södertörn, är det fristående kurser eller får du en jur.kand. när du är klar? Lund har varit bra om än lite väl traditionellt. Är färdig med min utbildning om en cirka en vecka,tyvärr mindre roliga tider att ta sin examen under! Har du ngn idé om vad du vill göra när du är klar?
Hittade din blogg genom andra som länkade tror jag. Kände igen ditt smeknamn från SLAM tiden då det begav sig :)

annaluna said...

VA! Håller du på med slam! Herregud, vad kul!

Jag får inte jur.kand nej, men jag läser ett program, ja. Jag får MAGISTER I OFFENTLIG RÄTT och jag skulle gärna jobba på typ SKL, någon myndighet, SIDA eller liknande...offentlig rätt är det jag tycker är roligast:) Jag kom in på juristprogrammet i UMEÅ en gång men jag pallade inte att åka dit:/