Friday, October 23, 2009

Maldeamores.

I helgen ska jag äntligen se den puertoricanska filmen Maldeamores efter tips från Petchie, and I can't wait! Finally lite gammal hederlig Spanglish och tragisk kärlek i karibisk anda. Jag hade helt ärligt rätt låga förväntningar, tills jag tillät mig några minuters tjuvtittande och på denna knappa tid både hann gråta och skratta om vartannat. Och som ett stort plus- no subtitles needed. Chevere.
.
Men först; fredagsplugg, samlad träningsvärk efter veckans spinning x 2 och body pump med träningskompisen, Ica Maxi-besök och sedan firande av M:s brorsa i Sjöstaden.
.
Trevlig helg alla läsare!

8 comments:

TRÄNINGSLYCKAN said...

Jippi, imorgon blir det ica maxi för mej med! =D Vilken typ av spinningklass är det du brukar gå på förresten? Trevlig helg (idag är det fredag va.. hehe)!

It´s all about me said...

Jag går på vanlig spinning (vi har inte bas-medel-intensiv osv på mitt gym osv) 55min. Sen har jag testat activio oxå (puls), vilket är den andra formen vi har, och gillade very mucho, men generellt går jag på "vanlig" 55-mins. Generell nivå annars vet jag inte, tycker det beror en del på hur mycket motstånd man själv lägger på och vad man gör av det.

Vad drar du för pass? Vad rekommenderar du annars?

Ps. Länge leve maxi! :)

TRÄNINGSLYCKAN said...

Jag drar ren och skär intervall spinning. Brukar ofta köra med 6-7 "peak'ar", efter en ordentlig uppvärmning på 10 minuter. En peak kan vara fem minuter lång och då ska pulsen vara från 75% och högre av max, och efter varje topp kör vi halva tiden återhämtning. Ibland kör jag mer klättringsbetonat, ibland mer sprint/tävlingsbetonat osv. Skittungt pass där jag som instruktör även är fullständigt slut efteråt eftersom jag ska prata samtidigt och aldrig kan ligga så mkt på "sparlåga" som jag kanske borde.. :)

It´s all about me said...

Anki: Det där låter som våra cativio-pass! :) Fast på peakarna ska man ligga 80-90% i maxpuls hos oss. Tycker det passet är skitkul, ska gå på ett i veckan (utöver "vanlig" spinning). Fast "vanlig" har ju oxå intervaller i massor och är egentligen samma, bara att man inte ser sin puls på en skärm...

TRÄNINGSLYCKAN said...

samma här.. men om vi kör en topp på fem-åtta minuter så kanske vi inte börjar på 80-90%/max utan det ökar stegvist..+ att det beror på vilken typ av topp vi kör. det var så jag menade. kändes som jag blev missförstådd.

It´s all about me said...

Anki: Exakt! :) Samma sak på dessa pass (tror de är rätt lika)

TRÄNINGSLYCKAN said...

Det är så kul att samma pass kan ha så många olika namn! :D Jag tycker det är skiiitbra träning och komplement till löpningen dessutom!:) kram

It´s all about me said...

Trodde aldrig att jag skulle gilla spinning, but I love it!!