Thursday, October 22, 2009

Drowned world.

Jag blir lika förvånad varje gång jag kollar på Lyxfällan. Hur kan vuxna människor beter sig sådär? Leva totalt över sina tillgångar, ta sms-lån hit och dit, inte ha en aning om hur mycket som går till skulder och räntor varje månad, shoppa massa lyxig heminredning, ha två bilar och och sen heller inte veta hur mycket pengar som går åt totalt varje månad? Jag kan bara inte förstå hur det går ihop. Jag blir jag skitförbannad.
.
Och sen tänker jag att jag måste unna mig själv mer. Och köpa nya skor, båda mina gympaskor har gått sönder och det läcker in vatten.

13 comments:

Weronica said...

Jag fattar inte heller hur man kan sjunka så lågt att man sätter sej själv i den sitsen. Men sen tror jag programmet är liiite uppgjort och skall låta ännu värre än det är ( iallafall här i Norge )

Beatrix Vnunk said...

Jamen visst måste det vara som Weronica säger; ibland låter faktiskt replikerna lite staccato.

Men absolut: till och med en ekonomisk nolla som jag förfäras. Det är väl själva programidén - att till och med idioter ska få känna sig duktiga:D

It´s all about me said...

Hoppas det är överdrivet för att skapa lite extra drama och spänning, men ibland undrar jag - vem fan skulle ställa upp på det? Att förnedra sig själv ytterligare och låtsas att det är ännu värre (om möjligt) än vad det egentligen är? Å andra sidan verkar folk göra vad som helst i TV för lite uppmärksamhet nuförtiden.

"Nu för tiden", shit, Im getting old! :0

egon said...

Fast jag kan förstå att man ställer upp. De får ju faktiskt praktiskt hjälp och fördelar som kan vara svårt att få annars. Och vissa är ju djävligt desperata också, kan förstå att det är skönt och lockande att få ngn som kommer och hjälper till att vända det åt rätt håll. Sen är det såklart lite överdrivet, men jag tvivlar inte på att de som är med faktiskt får hjälp, oavsett hur ursprungssituationerna ser ut egentligen.

Anonymous said...

PRECIS samma tankar brukar cirkulera i mitt huvud då jag ser på det programmet! Men jag tror att det är så att "de slutar bry sej" då de kommer till en viss gräns för att det känns så hopplöst. Det måste ju vara så?! De hamnar i en ond cirkel och i ett ont mönster som är svårt att bryta på egen hand.

egon said...

Kommentarerna till den här artikeln är intressanta och beskriver väl programmet ganska bra :)

Anna said...

Egon - jag menade inte att jag undrar hur de kan ställa upp, jag menade hur de kan gå med på att överdriva det hela! Jag är också övertygad om att de får hjälp, absolut. Undrar bara om detta med överddrivenheten - de kan väl inte överdriva siffror? Hitta på utgifter? Minska hushållts inkomster? Jag utgår ifrån att all statistik liksom är sann, och det är mest den som förvånar mig.

Jag menar, de hade ju kunnat halvera katastrofen och ändå hade typ resten av folket haft bättre ekonomi än de som är med.

egon said...

Ah, fattar! Nä, siffrorna överdriver de säkert inte. Allt handlar ju om hur de presenterar det hela, precis som med alla siffror och statistik :)

It´s all about me said...

Jo, så är det ju alltid i media, det känner vi förhopningsvis alla till vid det här laget. Och naturligtvis gör de allt för att få så höga tittarsiffror som möjligt! Men ändå, fattar inte hur man kan leva så totalt i blindo, för oavsett överdrivenhet så är de ändå med i programmet för att de misskött sig något enormt.

Rätt underhållande dock, förutom att jag varje gång blir lika irriterad, hihi!

pim said...

ja gårdagens program var ju skrämmande. den mannen. hans arrogans i början.hur kan de ens börja ta alla smslån och köpa på kredit etc? ok jag är för snål mot mig själv men ändå..

egon said...

Ja, det är verkligen ögonbrynshöjande hur man kan försätta sig i en sån situation. Men, jag tror det här med krediter och sms-lån lurar folk nått så in åt helvete. Jag tror inte de förstår var de ger sig in på när de börjar låna pengar på det sättet. Och då räcker det ju med ett par månader så barkar det åt helvete liksom.

It´s all about me said...

Nej självklart förstår de inte vad de ger sig in på. Hade de förstått, hade de ju aldrig tagit sms-lån:) Jag förstår bara inte hur man inte kan förstå, i mina ögon är det så fruktansvärt uppenbart, men det är ju tydligen inte det för alla. Som med så mycket annat. Mycket ska man bli förvånad över här i livet! :)

egon said...

Håller med i att det är svårt att förstå. Men samtidigt är det ju det som gör världen så fin (faktiskt), att vi alla är så himla olika och tänker helt olika på gott och ont.