Saturday, October 17, 2009

It's all about min Bror:

Igår var jag fredagstrött, sådär att jag hade glömt plånboken hemma när jag skulle betala på ICA och gick med ryggsäck och smutsiga glasögon bland alla uppklädda, halvfulla Stockholmare på väg till Birkastan för att hänga med min bror.
.
Min underbara bror ja, han som strax fyller 15 och har blivit lång och halvvuxen, som går på fäktning och är bättre än jag på TP. Han är typ världens bästa tonårskille - faktiskt.
.
Så, vi köpte pizza (och mötte min chef på pizzerian) och när jag skulle bjuda brorsan på läsk sa han nejtack, men gärna Brämhults juice, och godis, det har jag slutat med, så vi satt vid köksbordet och åt pizza och drack morotsjuice denna regniga höstkväll innan UNO & TP-spelade, och jag kände bara att fy fan vilken tur jag har, att min brorsa lever.

Jag fick en kommentar i bloggen om att dödsångesten verkar så hemsk, att det är bättre att lägga energi på att ta tillvara på saker istället. Och säga vad man vill om den hemska ångesten, men den gör faktiskt just detta med mig: Jag tar ingenting för givet, jag tar tillvara på allt, varje minut, varje morgon jag vaknar, varje kväll jag lägger mig. Hade jag gjort det, om döden inte skrämt mig? Jag vet inte. Jag vet bara att ju lyckligare jag är, ju större blir samtidigt rädslan för döden.

7 comments:

Anonymous said...

Låter som en helmysig kväll med en mysig bror!
Jag fick reda på idag att bästa kompisen till en fransk kompis här hade dött i veckan (hemma i Frankrike). Hon skrev (via email) att hon och hennes man bara gråtit hela veckan - så ja, man ska inte ta något för givet!!!
Ha en fin helg utan ångest!

HannaElin79 said...

Mysigt med brorhäng! Var ni på Birkastans pizzeria? :)

It´s all about me said...

Petchie: FY! Jag beklagar verkligen! :(

Hanna: japp, den pizzerian, och jäklar vad mycket folk det var! Fick vänta hur länge som helst. Måste erkänna att pizzorna är godare på Håkans i Råsunda (testat?? You have to!) men de var helt ok:)

Weronica said...

Livet går inte i repris. Gäller att ta till vara på ALLT !!!

It´s all about me said...

Weronica: EXAKT!

Dessutom är det ju svårt att styra över sin ångest, så det bästa jag kan göra är att vända den till att ta tillvara på allt - eftersom det är en ångest relaterad till lycka och inte tvärtom.

Sussie said...

Många av dina tankar verkar så bekanta.. jag tänker också i de banorna, att dödsångesten får mig att ta vara på nuet bättre.
Hade jag inte känt såhär så hade jag kanske struntat i alla fina moments? Eller..?

It´s all about me said...

Sussie: Tack för dina ord, en allierad! Skönt med förståelse.