Tuesday, October 13, 2009

Los abrazos rotos:

Jag såg äntligen klart Brustna Omfamningar i helgen och jag måste ju säga att jag verkligen diggar Almodovars filmer. Enda sedan barnsben blev jag impregnerad med Kvinnor på gränsen till sammanbrott, som är helt galen. Brustna Omfamningar var typiskt Almodovar-aktig, med vackra bilder, starka färger, dramatiska ord, endel samma skådisar, och framförallt så bra ljudkvalitet att jag inte ens behövde text. Filmen, som handlar om en manusförfattare och en sorglig kärlekshistoria, har även sekvenser som påminner om gamla filmer. Scener från till exempel Kvinnor på gränsen till sammanbrott vävs in, och det blir lite av en walk down memory lane. Det enda jag inte var så superlycklig över var slutet, men ändå - helt klart sevärd och bra!

9 comments:

Beatrix Vnunk said...

Åh, jag älskar också Almodovar. Min första film var Kärlekens matadorer som jag recenserade när jag läste spanska på gymnasiet.
Det öppnade liksom en ny värld.
Scenen med "La Paloma" i Tala Med Henne är nog ett av mina starkaste filmintryck någonsin. Jag gråter, det är vackert och är så sorgligt så jag nästan går sönder.

Fan, att jag kom på det nu. Jag är inte i skick för det! Hahahaha.

It´s all about me said...

Beatrix: Jag såg Tala med henne på bio i Norge; Snakke med henne; bara titeln gjorde filmen mer lättsam. Älskade den filmen, mycket för att Rosario (sångerskan) spelade en av huvudrollerna. Generellt gillar jag alla, måste nog samla dem och se alla igen!

Har du sett Kvinnor på gränsen till ett sammanbrott? Den är ju galnast och roligast av alla.

HannaElin79 said...

Ja - visst är den bra, och hans filmer generellt också förstås. Och just alla härliga färger!

Weronica said...

Hehe, jag trodde det var Micheal Jackson på bilden först :D

It´s all about me said...

Hanna - ja!
Wero - Nu när du säger det så, man kan ju nästan tro det om man kollar snabbt; med tanke på det svarta håret och vita hyn!!

egon said...

Åh måste se! Gillar Almodovar! Första terminen på min ubildning skrev jag och två andra en liten uppsats om några av hans filmer med fokus på hur han framställer männen i sina filmer. Den hette "Almodovars transexuella pappa" och jag tycker fortfarande titeln är skitrolig och perfekt för det vi skrev om, haha!

It´s all about me said...

Men intressant, jag vill läsa! :)

Petra H said...

Har du fått tag på den puertoricanska filmen Maldeamores än? Vi har varit på bio två ggr nu och sett spanska filmer utan engelsk text - puh!! Först filmen snackade de extremt snabbt och en massa madrileño-slang, andra filmen var lättare att hänga med på. Sååå spansk dessutom, även om O tyckte att den hade FRANSK stil - Dieta Mediterranea om ett litet trekantsförhållande mellan tre restaurangägare... Faktiskt ganska rolig.
Kram!

It´s all about me said...

Jag ska genast söka fram Maldeamores!!!!

Du lär ju ha blivit bra på spanska nu som kan se film utan text, hurray! Det är så skönt att kunna göra det, världen blir så mycket större med fler språk. Och du kan ju franska också, lyx!