Wednesday, October 07, 2009

Tvättstugsmarodören:


Jag gjorde just en fuling - någon hade tagit ur MIN tvätt på MIN tvättid ur torkskåpet (ej torr än) och lagt på ett bord för att hänga upp SIN tvätt... Jag typ KOKADE inombords och rev ut personens tvätt och la på ett annat bord, gick hem, skrev en lapp, gick tillbaka och just då ringde M. Som kommentar till någons pilleri på mina rena kläder sa han:
-SLÄNG SKITEN PÅ GOLVET OCH STAMPA PÅ DEN!
Så jag rev ned all tvätt på golvet (men utan att stampa på den) och slängde en lapp lite nonchalant ovanpå á lá "RÖR inte ANDRAS tvätt på DERAS TVÄTTID! Hoppas du finner det lika trevligt att hitta din tvätt utriven som jag gjorde"...
.
Sen gick jag hem och kände mig rätt småelak men nöjd med det hela och hoppas att personen i fråga lärt sig en läxa. Hur svårt kan det vara att respektera någon annans tvättid i en gemensam tvättstuga liksom? Är det för mycket begärt?

20 comments:

pim said...

men dte var väl ingen fuling? på senaste årsmöter sa vår fastighetsvärd att vi FÅR göra så om någon bryter mot reglerna eller tar våra maskiner på vår tvätttid!!

Den tvättstugomarodäören jag hade problem med de försat åren verkar tack och lov ha flyttat. mamman lärde sitt barn sitt lagbrytande beteende. usch.

It´s all about me said...

Shit vad bra, då kan jag känna mig lugn!! Tänkte mest på att jag slängde tvätten på golvet, men vad sjutton... Nu känner jag mig ännu mer nöjd :D

Underlandet said...

Ja, kör hart!
Det enda jag skulle vara lite orolig för är att fa en arg granne som plingar pa (om hen kollar pa listan vem det var som hade tvättid och alltsa vem som rev ut hens kläder...). Men äsch, du har ju rätten pa din sida.

Sussie said...

Fy fabian... som om det inte är jobbigt att tvätta ändå, så ska folk hålla på sådär. :P

Erica said...

good work gal!:)

It´s all about me said...

Underlandet: Vi har ingen lista, vi har cylindrar med ett nummer - men jag hann ta bort min lagom tills jag lämnade lappen, så det enda sättet han kan ta reda på det är genom fingeravtryck på lappen. Han får dessutom GÄRNA ringa på så ska jag sätta honom på plats. Det är ju som sagt inte jag som gjort fel.

Sussie: Eller hur! Bara att boka tid i den där jävla tvättstugan är ett stressmoment i sig eftersom man VET att sånna här saker händer.

Erica: Thanks!

Är glad över att INGEN hittills sagt att jag överreagerat, hoho!

Weronica said...

hahaha... jag är vekrligen glad jag har egen tvättmaskin hemma :)

It´s all about me said...

Jag är verkligen avis på dig Wero!

Nu får det vara NOG, jag MÅSTE skaffa en! Köket får det bli, hoppas hyresföreningen godkänner...

Weronica said...

I norge är det vanligt att folk har sin tvättmaskin i köket i små lägeheter. Hoppas du får det :)

egon said...

Vi har elektronisk öppning och det är skitbra, ingen annan komemr liksom in under ens tvättid (om man inte missar den då, då låses tvättstugan upp efter 30min). Men sånt där är så jäääääääävla störigt annars! Så var det när jag bodde i stan, och så kom man ner och då stod någon av östermalmstanterna där och "jag tog ut din tvätt, den var torr!" och så kände man på den och den var dyngsur. Var för feg för att våga säga ngt ngngång, så HEJA att du vågade! Bra gjort!

It´s all about me said...

Wero: ja, det är vanligt med tvättmaskin i köket i många länder, tror ovanligheten i Sve kan ha att göra med att vi ofta har typ trägolv som blir förstört om vatten läcker ut? Dock bara min egen analys.

Egon: Östermalmssnobbar! De ska ge fan i att ta ut ens tvätt, oavsett om den är torr eller blöt. Min tvätt igår var INTE torr, men hade den varit det hade jag blivit lika sur - för hur ska ett gemensamt utrymme funka om man inte visar respekt? Tänk om jag hade bokat att t.ex. träna en viss tid och RÄKNAT med bla träningskläderna som hängde där på tork? Jag blir irriterad igen bara jag tänker på det, hehe!

Tess said...

Det var en liten fuling..men åh så bra! :)

Gabba said...

Usch vad arg jag hade blivit!!!! Du gjorde helt rätt ;P

Anna said...

HAhahahahhaha fan va rätt anna!!!

It´s all about me said...

THANKS!!!

delinda said...

U go girl!!!! att det ska vara så svårt för folk haha. kram

It´s all about me said...

Fan vad bra ni är alla, inte en enda hurring åt min minihämnd! :)

Anonymous said...

Nu vet jag vad jag ska göra nästa gång detta drabbar mej.. som det gör nu som då å jag blir galen av ilska!!!!!!!

It´s all about me said...

Ja, lyd M:s råd och man mår genast mycket bättre, haha!

Effell said...

Själv skulle jag inte slängt den på golvet, men resten var helt okej tycker jag.