Wednesday, December 09, 2009

Under the duvet.

Andra dagen i sängen. Jag är sjuk! För andra gången denna säsong. Sist gick det ju över efter två dagar, men inte en chans att det gör det nu. Jag har aldrig haft så ont i halsen som nu. Nyss började jag gråta. Det känns som någon har limmat fast några rakblad där inne, och sen passat på att göra luftstrupen lite smalare. Och så har jag feber, inte värsta höga, men 38.2 vilket är ganska mycket för att vara jag som typ aldrig har feber. Igår hade jag 38.1. Huvudet kör en egen dans och passar på att hamra sönder allt där inne. Skitkul. Lederna värker, huden är öm. Kanske har jag fått svinis?
.
Och det enda jag tänker på är att det kommer vara KAOS på jobbet när jag kommer tillbaka. Ingen annan skriver eller skickar ut de kontrakt jag lovade att skicka ut igår. Dessutom är det ena till en svensk kändis som ska föreläsa för oss. Alltid lite extra kul. Men jag har ca. 50 till som redan är försenade. Och en massa andra grejjer. K A O S.
.
Sen C-uppsatsen också. Går åt skogen när jag är sjuk. Kan inte göra nånting mer än att ligga i sängen och sörpla vatten med sugrör. Igår kunde jag iallafall äta. Mycket. Tur att M har tagit ledigt från jobbet och är här och pluggar, annars hade jag inte ens fått i mig vatten. Jag fick iallafall VG i förra 15p's-kursen, nu är det inskrivet i Ladok.
.
Jag vill bara bli frisk.
.
Ps. Om jag bara ligger i sängen och inte tränar så går jag väl iallafall ner de där 1.5kilona. Sjukt men sant. Kroppen behöver ju inte spara en enda kalori. Nu vägde jag mig. Nästan -2kg mot inlägget där jag skrev +1.5kg. Crazy.

13 comments:

egon said...

Känner igen stressen! Brukar försöka tänka såhär: Om det är akuta grejer som ska göras får ditt jobb se till att göra dem. Annars är de antagligen inte så akuta som man själv känner att de är. Och det bästa du kan göra för att se till att det blir gjort är att VILA, koppla bort jobbet och se till att du blir RIKTIGT frisk innan du börjar igen. Annars sjuknar du bara om och då blir det bara än mer stress. Samma sak med c-uppsatsen, då får din medskrivare ta och rycka in lite extra helt enkelt.

Sen att försöka övertyga sig själv om att det är sant är en annan femma :D KRYA PÅ DIG!!!

För övrigt pendlar jag konstant upp och ner ca 2kg i vikt, därför räknar jag inte ens de kilona som upp/nergång nästan...

Murmelina said...

Ja det där med vikten är ju inte så kul alltid. Jag har för egen del äntligen kommit i en ganska bra form och har gått ner 6 kg sedan mars. Jag har förlorat 8 & kroppsfett och vunnit 5 % muskler. Tror absolut din vikt till stor del präglas av att du har stora muskler. Du tränar ju mkt ben och spinning ger stora lårmuskler. Hoppas du blir frisk snart vill gärna provträna med dig ngn dag. Kram

It´s all about me said...

Egon: Problemet är att ingen annan KAN göra mina uppgifter. Det är 2 månaders upplärning och en som lärde upp mig har slutat. Ingen annan har heller tillgång till min mail eller de kontrakt jag har på min dator. Alltså kan ingen annan göra mina saker. Och jo, de är så akuta som jag tror; vi brukar prata mycket om detta, min norska kollega och jag, och nu kanske de inser hur skört systemet är att det blir KAOS om jag är borta? Sist då jag var borta i 3 dagar VAR det kaos när jag var tillbaka, på riktigt! Hela vårt arbete bygger på föreläsningar som läkare har, och om jag inte kan godkänna dem måste föreläsningarna ställas in...

Murmelina: -6kg är ju toppen! För mig är det ju dock problemet, att jag går upp i vikt av träning - även upp i FETT (som jag skrev i måndags) Mina lår är inte direkt större, det är mer magen och ansiktet som blir större. Min kropp fungerar inte riktigt som andras, utan jag går ner mer i fett och vikt om jag ägnar mig åt långa promenader och simning än det jag tränar nu. Ingen verkar dock tro på mig!

egon said...

Ja men det är ju precis det jag menar: Att det inte är ditt fel att du har en roll som är oumbärlig, så ska det inte fungera. Jag har haft det precis likadant, så jag vet hur det är. Var tvungen att lära mig att släppa det. Skiter det sig så skiter det sig, du kan inte hållas ansvarig för att saker inte fungerar om du blir sjuk. Det är upp till din arbetsgivare att se till att det finns backup-planer.

Alltså, jag vet ju att det är ett teoretiskt resonemang, det är verkligen inte så saker fungerar i praktiken. Men jag försöker ändå tänka så för att kunna slippa den allra värsta stressen när man faktiskt inte kan göra något åt saken.

It´s all about me said...

Egon: ja, det är helt sant! Kanske kan chefen fatta nu, hur skört det är? Det är dock ändå jag som får ta "skiten" och det extra arbetet när jag är tillbaka; säljarna på jobbet, som jag godkänner mötena åt, har ju ingen koll på den interna skörheten vi har i vårt team...och de är fältbaserade och vet inte ens om att jag är sjuk nu. Oh well, ska försöka ta de med ro, så gott det går!! Tack! :)

pim said...

KRYA PÅ DIG!

Anonymous said...

Fy farao, hoppas att du kryar på dej fort! Jobbigt med jobbstressen! Samtidigt som du måste tänka på dej själv nu så fattar jag att det måste vara stressande. Kramar!

Lena said...

Om det är en företagsmail du har finns det med största sannolikhet någon annan i företaget som har tillgång till den, t ex den som är tekniskt ansvarig för systemet.

Plus att om företaget verkligen ville skulle de ju bara behöva ringa dig och be om användarnamn och lösen för att logga in på din mail och hämta kontrakten.

Att ingen annan KAN göra dina uppgifter är ju däremot ett större problem, men det är ju precis som Egon säger inte ditt ansvar. De har valt att inte lära upp någon back-up, så antingen är det helt enkelt billigare för dem att låta föreläsningar ställas in och säljare slita sitt hår eller så kan de inte räkna.

Jag förstår absolut att det känns trist att tänka på hur mycket du kommer behöva reda upp när du kommer tillbaka. Vad jag försöker få fram är bara att du inte ska känna dig som en "svikare" e dyl bara för att du är mänsklig. Företagets HR-avdelning borde rimligen veta att människor blir sjuka, slutar fungera som de ska, blir påkörda av bilar, osv ibland. Det är ju trots allt det hela er företagsidé bygger på. :-D

Och som du säger, nu kanske de får sig en påminnelse om hur skört systemet faktiskt är.

Krya på dig!

P.S. När jag har ont i halsen brukar jag tycka det är lättare att äta halvsmält glass än att dricka vatten. :-)

It´s all about me said...

Lena: Ang. glassen - strikt förbjudet att äta glass när man har förkyldning, bakterierna frodas ännu mer i socker! Jag försökte smöra till mig lite glass men ICKE, inget socker alls dessa dagar, förutom fruktsocker i form av clementiner och citroner...

Ang. jobbet - IT kan såklart gå in på min dator, men jag har min dator INLÅST eftersom vi inte får ha dem framme på kontoret, så det är lite känsligt. Och även om någon skulle gå in så är det som sagt ingen som kan göra detta. Det är inte bara några kontrakt som ligger, jag måste SKRIVA kontrakten - utifrån uppgifter osv jag har utprintade i formulär som ligger på ett annat ställe osv osv. Det hela är som sagt mycket skört och ingen annan kan detta, inte ens min chef... Har en kollega i Norge som kan, men hon är 100% overloaded med alla norska, danska och internationella möten och det liksom...funkar inte så.

Jag ska försöka se det som att det inte är mitt ansvar och att de får skaffa backup, sjukt att det inte finns! Det är bara jag i hela Sverige som har denna tjänst...

Pim & Anki - TACK! :)

annah said...

kolla upp det om d inte blir bättre... även om d inte e svinis kan d ju va halsfluss om du har så ont. usch:( verkligen, krya på dej!!

It´s all about me said...

Annah - tänkte faktiskt på det, att det kan vara halsfluss? Måste söka på symptom och i värsta fall gå till VC om det inte blir bättre:/ FAN.

Lena said...

Förstår inte bakterierna att det är socker i frukt också?

It´s all about me said...

Lena: Har inbillat mig att det är skillnad på fruksocker eftersom de är pepprade med c-vitamin samtidigt, men egentligen så vet jag inte...