Thursday, September 16, 2010

Blå man blues:

Min pappa; bibliotekarie, poet, författare och musiker, skrev en låt när jag var yngre som fick mig att kikna av skratt. Tänk er gitarr, tänk er min pappa med stort, krulligt mörkt hår, tänk er bluesmelodi:.

När jag vakna upp i morse
var jag inte längre sosse
för jag har blivit moderat
röstar på Bildt såklart
för jag är blå
för jag är blå
för jag är blååå...st
..
Nu inför valet blir jag just helt blå(st?) så fort en rödgrön snackar. Så fort en blå(st?) snackar, blir jag totalt rödgrön. Jag vet varken ut eller in. Att läsa det här som alla läste igår får mig således att bli mer blå (och smått utilitaristisk). Jag avskyr när folk kommer med skrämselpropaganda eller klankar ned på den andra sidan, eftersom det gör mig till ett barn som vill göra tvärtemot. Inget block kan göra samhället perfekt. Inget block kan göra att alla får en dans på rosor från försäkringskassan. Så, vilken sida klankar ned mest på den andra? Tyvärr oppositionen på alliansen (åh, dessa töntiga blocknamn!). Detta val kan sålunda bli det första någonsin då jag sviker miljöpartiet.

5 comments:

Anonymous said...

Hade din mamma mått bättre under en av Alliansens ihopkokade arbetslinje där hon istället för att ha varit sängliggande hade kastats ut i arbetslöshet utan sjukersättning efter 1 år?

Åtminstone fick hon möjlighet att återhämta sig under de gamla sjukförsäkrings reglerna.

It´s all about me said...

Hej Anonym.

Ingen aning, eftersom min mamma är frisk. Men nåväl - en närståendes mamma är kroniskt sjuk och hon har inte råkat ut för den behandlingen under alliansen. Så, vad jag menar är, att det kan hända oavsett regering, och det händer knappast alla sjuka - att de kastas ut. Dessutom, inte som försvar eftersom jag inte är blå, så har ju alliansen erkänt att det nya systemet blev del och måste ändras.

Underlandet said...

Nej! Nejnejnej! Pliiiiis rösta rödgrönt eller rosa. Plis!

egoistiska egon said...

Men just därför är det väl viktigt att INTE fokusera på pajkastning och utopi?

pim said...

ja dte här valet var besvärligt tom för mig som också alltid röstat på samma alla val. jag tog samma ändå till slut..för jag KAN inte rösta på de andra..och jag violl inte rösta blankt...men jag håller öfrvisso med om mycket men absolut inte allt..och det kanskle inte gynnar mig just nu..knepigt var ordet