Friday, September 10, 2010

mmm, paprikamarmelad...

Världens enklaste. Och godaste!
.
Skala och tärna en citron.
Koka den tillsammans med 1.5-2dl socker.
När det är en vätska; lägg ned bitar av 2 stora, röda paprikor (eller fyra små) och koka i cirka 20 minuter.
Låt svalna.
Mixa med stavmixer och voila
- Paprikamarmelad!
.
(Det var min kära kusin som lärde mig detta när vi var i Sant Pol de Mar för en månad sedan)

5 comments:

Beatrix Vnunk said...

Taget!
Testas på söndag. Tack.

pim said...

inte för att jag äter marmelad men det var ju otrolgit enkelt:)

It´s all about me said...

:)

M äter inte heller marmelad, men den här äter han. Han har till och med gjort en sats själv!

(Jag äter fkonmarmelad ibland. Och den här, ibland. Annars inte)

Underlandet said...

Ska man skala paprikan också eller kör man i den med skal och allt?

Tack för tipset, ska testa!

It´s all about me said...

skalet kvar på paprikan! Det kokas liksom sönder ändå :)