Thursday, March 11, 2010

Imorgon Oslo;


Det är så typiskt, har blivit förkyld lagom tills då jag verkligen inte får bli förkyld.
.
Imorn ska jag flyga till Oslo kl.07:20 och flyger hem kl.19:30 (hoppas jag hinner se Wero en sväng, men jag har massor med jobb att göra). Min norska kollega har blivit sjuk, så jag ska vara hennes back-up så länge. Detta innebär ungefär 70 timmar jobb i veckan, vilket min danska chef tack och lov inser är omöjligt, men jag ska ha hand om de mest akuta sakerna. Vet inte om det är en bra eller dålig grej, men jag hade lätt kunnat jobba 70h i veckan under ett par månader om chefen sa ok. Varning..?

13 comments:

Murmelina said...

Hoppas du får bra kompensation för övertidsarbete.
Hoppas oxå då blir frisk på stuberten.
KRAM

It´s all about me said...

Vi får ej betalt för övertid...

Sussie said...

Huga. :P Gör det inte. (Jobba 70h/v)
Får ni ut övertid i ledig tid sen eller hur..?

It´s all about me said...

Vi får 32 dagars semester (vanligtvis har man 25 dagar i Sve) och "Högre lön generellt", vilket skall anse kompensera för eventuell övertid... men om det skulle bli mycket skulle jag säkert få ta ut i ledighet!

Petra H said...

God tur! Förkylningar har en tendens att komma när man inte har tid - mina senaste förkylningar var i Bryssel för ett år sedan när jag bokat in frukost, fika, lunch, fika, middag varje dag för att hinna träffa alla kompisar och på kryssningen :-(
Ta det lugnt med jobbandet! Vi skulle på bio i onsdags, men det var kris på fabriken så O fick lämna av mig med B på biografen och sedan åka hem och jobba :-(
Kram från ett grått och regnigt PR

Sus said...

32 dagar/år? Sommar och/eller vintersem?
Jag får 30 sommar + 6 vinter med mina 3dar/v. :)

It´s all about me said...

Ja men vi bor i olika länder Sus, i Sve är det standard med 5 veckor sammanlagt, och vi har 6 v och 2 dagar :) Både Finland och Norge har väl mer fördelaktigt arbetsliv för arbetstagare både gällande arbetstid och semester! :)

It´s all about me said...

...och det med 5v standard är baserat på heltidsjobb! Hur mycket semester per år har egentligen en person som jobbar heltid i Finland? Shit! En annan bra grej är att vi på just mitt jobb ALLTID har halvdagar innan en röd dag, så ibland kan det räcka med att ta ut typ 2 dagar sem och så har man en vecka:)

pim said...

min far ahde det som dig. all övertid ingick i den mycket högre lönen utan att ta ut det i ledighet så han fick vackert jobba supermycket ett par veckor per år.
låter kul att åka till oslo iallfall:)

vad menade du med alla frågetecken i min blogg?

It´s all about me said...

Med ?? menade jag att jag inte fattade varför alla frimärken var där?

Jag har dock inte mycket högre lön, men många på mitt jobb har ju det. Och skulle det bli typ beordrad övertid (som nu när min kollega är sjuk och jag ska jobba heltid för två ett tag) får jag säkert ta ut i ledighet sen. Det är helt ok med mig, jag trivs så bra på jobbet att det inte är nån fara med mig.

Känner dock inte ALLS för att jobba i Oslo imorn - dessutom en dag på 16timmar... Jag är så grymt förkyld nu, skiit! Ska lägga mig strax...

Anonymous said...

Varning big time! Eller bra om du vill ha burnout som ett brev på posten tillslut.. ta hand om dej själv och din hälsa vännen! DU är viktigast, inte jobbet! :)

Roligt med jobbresa till Oslo dock, önskar dej en trevlig sådan!

pim said...

tja jag köpte mycket billiga frimärken på tradera och mpnga var med låga valörer och då blir det ju många frimärken. h'är var sex häften med maxvalör 30 öre. måste ju använda dem också:)

It´s all about me said...

Anki: Höll på att svara att jobbet är mitt liv, men kom på sen hur dumt det skulle låta... menar bara att jag tycker det är kul, så då kanske risken för utbrändhet minskar? Jag är SÅÅÅÅÅÅÅ inte stressad nu på samma sätt, jag bara jobbar ju, pluggar inte! Och så har jag bra (för att vara jag) månadslön vilket har sänkt min stress enormt. När första lönen kommer, om en vecka, då ska jag nog köpa mig själv lite lyxiga ta-hand-om-mig-själv-saker! :)

Pim: ahaaa, nu fattar jag, hihi! :)