Sunday, March 28, 2010

Middag med kombinerad spanskalektion:


Fårö i somras med b.la. Madde och Weronica
,
Lördag: 5 km på 26min 20sek (säsongsbästa!), 2-timmars-siesta och mysig middag hos Madde med Weronica där vi körde spanskalektion. De frågade, jag svarade, och jag kom samtidigt på hur mycket jag saknar den delen av mitt liv; att prata/skriva spanska dagligen. Borde prata mer spanska med M, men gör det helt enkelt inte. Även om han pratar spanska med mig, så svarar jag på svenska. För några år sedan hade jag svarat på spanska. Carajo.
.
Ps. Åh, längtar till sommaren, och att förhoppningsvis kunna hälsa på Weronica & Madde på Gotland igen för en typ fjärde gång.
,
Ps 2. Vi missade Earth Hour med 40 minuter, men kompenserade genom att ha allt släckt i 90 minuter.

10 comments:

Erica said...

Måste verkligen ta mig till Gotland, fattar inte varför det aldrig blir av .. det ser så härligt ut!

Madde said...

Ja, det var mycket trevligt att du var här i går :) Måste bli av oftare!! Och självklart får vi se till att det blir Gotland i sommar.. Esooooooo :) Vi höres :) Kraaaam

Beatrix Vnunk said...

Jag pluggade spanska på gymnasiet och hade på den tiden ganska många spansktalande vänner, pratade och läste rätt mycket. Nu är det flera år sen jag ens hade ambitionen. Jävla skit. Det är ju inte precis som att cykla. Och för att inte tala om franskan!
Vilken ångest jag får. Fan.
¡Habla conmigo!

It´s all about me said...

Erica: Ja, Gotland är GRYMT fint!
Madde: Eeeeeso! GOTLAND!
Beatrix: Fast det är nästan som att cykla, ge mig två dagar i ett spansktalande land och jag är back on track :) Nästan. Jag kan ju prata med min kille, spanska är hans modersmål, men det känns så konstigt... Pues si, puedo hablar contigo! :)

Murmelina said...

Hola amiga!

Jalla jalla tyckte jag var bra. Farsan var inte bra. Min syster ville ozxå se den för hon hopppades på gravidhumor. Tyvärr.. det var inte alls så mkt humor. Ja 12 dagar är bra. Då kan man tas sig en vecka ledigt i juni och några dagar till brölliset.

Tycker du o martinique ska komma o äta middag hos oss snart.
KRAM

It´s all about me said...

Kommer GÄRNA över med Martinique och käkar middag snart!!! SUPERGÄRNA! Saknar att umgås en massa och hänga... *snyft*

Ska vi boka in en middag snart? :)

Får se Farsan sen då, men trodde verkligen att den skulle vara rolig!! :(

Petra H said...

Jag har samma problem med O... Men vi MÅSTE snacka spanska när vi är tillbaka i Bryssel eller så kommer jag att glömma allt :-( Det är bara så svårt att byta språk när man vant sig vid ett. Jag har franska kompisar som jag pratar engelska med och andra som jag snackar franska med - knäppt men det känns jättekonstigt att byta till det ena eller andra språket.
Här flyttas det för fullt - tre flyttgubbar som packar och jag får dåligt samvete att bara sitta och lata mig. Men det är ju deras jobb... Jag har iaf bjudit på lite kakor för att stilla mitt samvete!?
Un abrazo!

It´s all about me said...

Ja såklart, det är deras jobb och du ska lata dig! :)

Håller med om att det är svårt att byta språk, MEN, jag pratade mer spanska med M i början... alltså, jag har ju med mig spanska från att jag var 6 år så det är lite synd att tappa! Spanskan är en del av min släkt osv, och det blir så jobbigt att träffa dem nu och inte känna sig 100% bekväm med språket som förut när jag var yngre... Oh well!

Hoppas flytten går smooth! Abrazotes!

Sussie said...

Jag missade också earth-hour.. med ungefär 40 min. Kompenserade genom att gå till kojs 21 igår och släcka allt. ;)

It´s all about me said...

Man gör ju sitt bästa :)