Friday, March 05, 2010

Tillägg:


...Till förra inlägget; Jag har fått en viss-tids-anställning året ut. Jag är dock nöjd, eftersom inget i dagsläget säger varför det inte skulle kunna förlängas. Allt kan alltid hända oavsett, både åt det ena och det andra hållet. Det är alltså ingen tillsvidare-anställning (det som en del av er kallar fast anställning; fast anställning är egentligen något annat som extremt få har, t.ex. domare som i princip inte går att avsätta)
.
Förutom månadslönen så får jag himla många bra förmåner som jag aldrig har haft innan; ett saftigt friskvårdsbidrag som täcker hela årskortet på gymmet, 36.25-timmars veckor, 32 dagar semester, rikskuponger, 2 timmar åt friskvård i veckan, 2 dagar att jobba hemifrån i månaden, mobil, kreditkort, flextid och extra pensionspremier, rese- och livförsäkring etc. Det är egentligen ganska hemskt vad mycket man går miste om om man inte har månadslön - nästan någon form av diskriminering skulle jag vilja säga. Framtidsstressen har för min del äntligen lagts på is ett tag.
.

6 comments:

Murmelina said...

Jag blir lite avis...=) fast är glad för din skull. De söker inte andra bra personer till ditt jobb ( typ mig) =)

KRAMAR (vi ska på bio i helgen. vill n i följa med)?

egon said...

Känns som många företag kör med visstid bara för att "säkra upp" liksom.

Och jag tror nog de allra flesta vet att det inte heter fast anställning längre, men att gå omkring och säga "jag har tillsvidareanställning" är så jävla mkt bökigare än att säga "jag har fast".

egon said...

Eller "vad roligt att du fått en tillvidareanställning!" istället för "vad roligt att du fått fast jobb!".

:)

It´s all about me said...

Egon: Ja, precis som folk säger att de har fått sparken istället för att de blivit uppsagda, fast det juridiskt innebär två helt skilda saker - både detta med anställning och uppsagdhet... det är väl bara vi juridiknördar som blir lite irri på felsägningen eftersom det innebär så skilda saker;)

Murmel: M åker på business-trip imornbitti...han är borta hela tiden nu... vad ska ni se? Jag väntar med bio tills han är hemma, gillar inte bio så mycket förutom under superfilmer!

Det är skitsvårt att få jobb här, det tog mig 1.5 år att få kontrakt :) De söker mest folk med medicinsk bakgrund, ekonomi, marketing, business eller juridik - annars folk som kan hjälpa till extra med admin, men inte på heltid. Och ingen alls just nu dessvärre ens med det:( De har sagt upp massvis med (medicinskt)folk på senaste tiden!

Dansken said...

Stort grattis Anna med månadskontraktet:) Vilka förmåner, det är du verkligen värd:)

Stor kram din gamla kollega!

It´s all about me said...

Maja! HEJ! TACK!!!!