Sunday, March 07, 2010

Retard?

Något efter alla andra såg jag äntligen Män som hatar kvinnor igår - med inställningen att den skulle vara rätt dålig. Jag gillade inte boken sådär väldans mycket heller, fattade inte riktigt uppmärksamheten. Till och med ute på en ö i Karibien så vet folk att aaah, Sverige, Stieg Larsson!. Det där sista fattar jag förvisso fortfarande inte, för bra är den ju inte, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Jag gillade fakiskt filmen bättre än boken - vilket är ytterst ovanligt. Lisbet Salanders hämnd på sin förmyndare är den bästa i världshistorien, men jag tycker inte att Michael Nyqvist spelade särskilt bra. Oavsett blev jag sugen på att se fortsättningen, och det hade jag verkligen aldrig trott.

10 comments:

Anonymous said...

Det är verkligen LISBETH som lyfter filmerna, annars är jag väldigt missnöjd över de övriga skådisarna, t.ex. Mikael Nyqvist passar ju inte alls!!

Jag tror även att det är LISBETH som gjort att böckerna blivit så stora som de är. Hon är fan grym! :)

egon said...

Märkligt, jag tycker verkligen att Naomi spelade över och var icke-trovärdig och det störde mig så jävligt. Men alla andra verkar ju älska det...

It´s all about me said...

Egon: Jag tycker också att Noomi spelade över, men hennes hämnd var den bästa i världshistorien. Alla vidriga våldtäktsmän borde bli utsatta för samma sak som han blev!!

egon said...

Jo, men den är ju med i boken också?

It´s all about me said...

Ja, den är med i boken oxå - MEN oftast brukar sånna grymma scener i böcker tas bort från filamtiseringen; ta bara "Låt den rätte komma in" som exempel, vilket brukar göra mig besviken på filmen. I detta fall tycker jag faktiskt att de lyckades göra denna rätt bra trots allt. Kanske tycker jag det för att jag hade sådana låga förväntningar, I dont know. Jag tycker dock att boken var seg som fan och skittråkig förutom slutet typ - medan filmen var ganska spännande redan från början.

pim said...

jag har inte läst böckerna men var skeptiskt då jag inte är så förtjust i svensk film men jag tyckte dem var bra. gillade tvåan bäst och ettan sämst. de går på tv nu 6 lördagar i rad from 20 mars.

Petra H said...

Jag tyckte att filmen var ok, och precis som du undrar jag fortfarande varför böckerna blivit så populära - sååå bra är de ju faktiskt inte! Men det är väl lättsmält, spännande underhållning som folk vill läsa?? Jag har läst de första två böckerna och kan inte för mitt liv komma ihåg vad den andra boken handlade om!!

It´s all about me said...

Eller hur! Alltså, jag tyckte att filmen var helt ok, men det är fortfarande inget ag skulle se på bio t.ex. Jag är inte sugen på att läsa forsättningen osv. Folk är märkliga... jag menade mest med mitt inlägg att den var bättre än vad jag trodde, men SÅ bra var den inte!

Linna said...

iih ja gillade dessa med :) men håller med dig. micke gör inte nån bra skådisinsats.

hoppas att allt är bra med dig tjejen. jag tog en slampause där ett tag men har börjat slamma igen så om du än gör det så hoppas jag att vi ses!

kramar linna

It´s all about me said...

Men Linna, hej! Länge sen!

Jag slutade slamma för typ 2 år sen...men hoppas allt är bra med dig!