Friday, August 06, 2010

En vanlig dag i mellanöstern...

är inte så olik den i norra Europa...

Översta fotot taget idag av M. De mötte dock kameler på vägen; hur ofta möter man älgar på våra vägar liksom?!


11 comments:

egoistiska egon said...

Utanför Sthlm dyker älgar upp lite då och då. Och framförallt - du vill inte inte inte krocka med en älg.

Underlandet said...

Ja, där jag kommer ifrån ser man älgar stup i kvarten. Och renar om det är vinter.

It´s all about me said...

Jag har aldrig sett en älg på vägen utanför Srockholm, inte innanför heller. Bara i skogen. Här snackar vi typ 100 kameler det första de såg, så är det knappast med älgar här...

egoistiska egon said...

En vanlig dödsorsak vid krock med älg är att man kvävs av inälvorna. Mysigt.

Iaf - älgar finns det gott om på svenska vägar. Skyltarna sitter inte uppe för skojs skull.

egoistiska egon said...

Eller vilstängsel för den delen (uppe för skojs skull).

It´s all about me said...

Tro det eller ej Evelina, men till och och med jag fattar varför skyltarna sitter uppe;) Samma med viltstängslet, både i mellanöstern och här. Jag är också medveten om att det finns gott om älgar i de svenska skogarna och att många dödsolyckor sker på grund av älgar, mest på grund av att de väger så mycket. Sorry om svaret blir otrevligt, men jag gillar inte att bli underestimated.

It´s all about me said...

Och jag ber om ursäkt om någon tog illa upp för att jag tyckte skylten var söt. Bara det att precis vid skylten kom typ 100 kameler och kamelbebisar i en hel karavan. Skylten kanske snarare visar för lite mot vad som finns.

Men ändå, sånna skyltar är inte så självklara. Första gången Mario var i Sverige trodde han nästan att det var ett skämt, han hade aldrig sett varning-för-djur-på-vägen-skyltar i hela sitt liv innan.

egoistiska egon said...

Inget att be om ursäkt för, tror ingen tog illa upp alls. Men du ställde ju en fråga som vi svarade på, inte konstigare än så.

It´s all about me said...

Evelina: Men sen kan man ju svara på olika sätt också, med olika uttryck. Ditt svar fick mig att känna mig dum och underestimated, och sånt ogillar jag starkt. Underlandets svar fick mig inte att känna så.

Lala said...

Så fort jag ser en älg vid vägen håller jag på skita knäck, fy fan! Vi var på ett museum i Milano med uppstoppade djur..och om man tycker den svenska älgen är stor ska man se den kanadensiska! Fy FAN vilken skillnad det var! HU!! Som ett jättemonster!

It´s all about me said...

Kan tänka mig det! Och ändå är ju älgarna här inte att leka med liksom. Så fort vi åker bil är jag skiträdd för att vi ska krocka med en älg, det är faktiskt min stora skräck på vägarna. Jag säger alltid till martin att köra långsammare bara för den sakens skull (typ gärna under speedlimit). Konstigt dock, att jag faktiskt bara sett älgar just i Stockholm, men det kanske är för att jag är uppvuxen med ett naturreservat utanför fönstret. Där kunde älgar traska förbi medan man satt och gjorde läxorna... får en känsla av att somliga här tror att jag är en dum citychick som inte har någon koll alls på djur och natur.. ;)