Tuesday, May 12, 2009

It's all about att jag förhoppningsvis är där snart igen:

Erick..a och jag, Río Piedras, 2006. Vi jobbade båda i Plaza 2003, och bodde sen ihop ett litet tag.
,

Efter att jag fått veta att Erick blivit Ericka chattade vi en bra stund igårkväll, och suget efter Puerto Rico blev så stort att jag fick ont i magen. Puerto Rico är mitt Andra Hem. Eller kanske tredje; när jag tänker efter är nog Skärgården mitt Andra.
.
I vilket fall ringde jag M och frågade om vi inte kan åka till Puerto Rico i vinter
och han svarade "jo visst, det kan vi göra!".
-
Jag har pratat så mycket om Puerto Rico, längtat, och jag vill åka dit utan att ha dirty business to deal with - som att flytta hem alla saker, skriva på papper, gråta över att jag aldrig hann utveckla mitt greencard till medborgarskap. Jag har mitt social security number i en låda i köket, ett litet blått papper i körkortsstorlek, mitt amerikanska personnummer som visar att jag tillhör Puerto Rico.
.
Jag vill ligga på Hemliga Stranden, äta tostones och mofongo, säga que es la que hay och chequeamos, åka runt med Ericka och möta gamla vänner spontant på stan, äta på El Mexicano i Río Piedras, gå runt i Plaza och nalla samples från Pretzel, sitta på ett café i gamla stan och zippa på en läsk medan solen går ner över El Morro. Jag vill vara på min ö utan ångest i bröstet, med vinden i håret och känna Den Där Speciella Lukten medan jag äntligen får visa allt det där för M. Innan han har varit med mig dit har aldrig sett hela mig. Puerto Rico är en stor del av mina minnen, mitt förflutna, mitt nu, varför jag är som jag är. Puerto Rico, la isla del encanto, är en gigantisk del av mig. Och om allt går vägen kommer jag vara där snart igen!
.

6 comments:

petchie said...

Åh, jag hoppas verkligen att ni får tillfälle att åka hit i vinter!! KOm ihåg att boka I TID om ni ska få tag på billiga biljetter... vintersäsongen är ju inte billig!
Vi kommer nog att flytta runt jul men hoppas att ni hinner hit innan dess!?
Du har trots allt många härliga minnen från PR och det är ju jättebra att du fokuserar på allt det POSITIVA! Det är ju lätt hänt att det är tvärtom...
Un abrazo!
PS Jag HATAR pretzels men ja, de står fortfarande och delar ut sådana på Plaza.. Jag satt på Borders caféet idag i 1½ timme och läste och tittade på männen som alltid spelar schack där.

It´s all about me said...

SAKER ÄR SIG LIKA!!! :)

Jorå, jag har koll på biljetter, jag har flugit dit iallafall 4 gånger tidigare:) Har kollat redan nu, men kan inte boka förrän i slutet av aug då jag får schemat för plugget...

Flytta var? Ifrån PR eller inom PR?!?!

petchie said...

Ha ha, FRÅN PR frågan är ju fortfarande vart... antagligen Bryssel men man vet aldrig! Hoppas att ni hinner hit innan vår ev flytt.

It´s all about me said...

Petchie: Spännande! (eller?)

Om vi åker, vilket vi ska om allt går vägen, lär det ju bli till jul... förhoppningsvis ett par dagar innan. Det beror på skolan, för oss båda... (M ska gå en kvällskurs genom jobbet nästa termin). Så fort vi får scheman bokar vi! Hoppas verkligen vi hinner ses! Fika på Boarders? :) Kanske göra någon rolig utflykt? :) Om ni hinner!

Lala said...

Vad härligt! Hoppas ni kommer iväg och att du kan visa M allt!!

It´s all about me said...

jaaaa, hoppas!!