Monday, May 18, 2009

It's all about life's Mysterious Ways:


Jag sitter på klippan med lite kattguld i handen och myggbett på benen och tittar ut över andra sidan havet. Jag är kanske 10, 11 bast.
.
-Mamma, varför heter det som det heter på andra sidan?
-Det är för att det brann en gång där så att det syntes över hela vattnet.
.
Hon berättar samma sak som hennes fastrar berättade för henne när hon var liten.
Jag fnissar för mig själv
.
-där, tänk att det bor människor där!
.
Finaste klipporna och vattnet vid stationen, stationen jag alltid tyckte var så häftig när jag åkte förbi men aldrig hade gått av vid. Jag undrade alltid vad det var för människor som fanns där, vad de gjorde, om de var som oss?
.
Och nu är jag där var och varannan helg, går runt i skogen och njuter av lugnet, den stora skogen, bästa ICA MAXI, och på onsdag får M nycklarna till sin lägenhet där, högst upp och med utsikt så långt ögat kan nå, ut över skogarna där pappa hade den lilla stugan med potatislandet vid hästhagen en tid när jag var liten. Jag börjar hitta på vägarna, känna mig lite hemma, och tycka att avståndet från stan inte är så farligt ändå. Ibland blir livet inte riktigt som man har tänkt sig, med lite tur blir det om än bättre.

7 comments:

egon said...

Vad kul med lägenhet! Kommer du bo där nu också eller?

Emmama said...

Kul! Inte för att jag fattar vart det är men det kanske är meningen.. :) Eld?

It´s all about me said...

Alla som har mig på facebook vet nog vart det är nånstans, men jag vill inte skriva ut det, M vill inte att jag skriver om honom och hans liv på min blogg...

Egon: Nej, som framgick av mitt inlägg innan hoppas jag på att slippa flytta på ett bra tag:) Det är hans lägenhet, jag har min, men jag kommer säkert vara där mycket!

Anonymous said...

Låter väldigt mysigt!! Även om jag inte heller fattar ;-) Kanske man fattar bättre om man är bättre bevandrad (hm, antagligen första gången jag använder det ordet någonsin) i Stockholmsförorterna??

It´s all about me said...

En annan kommmun, men det hör till storstockholm ja, även om M alltid säger "ska vi åka till Stockholm" om att åka till stan typ :D

Anonymous said...

Låter mysigt och harmoniskt där iallafall!:)

It´s all about me said...

Mycket! :)
Fast det handlar nog mest om inre harmoni, egentligen.