Monday, August 31, 2009

It´s all about lite Lyx efter jobbet:

Ibland måste man ju få ta sig lyxdagar (mamma inspirerar mig alltid till vardagslyx), så idag efter jobbet har jag gjort följande...
.

...Shoppat två par jeans på Sisters, mysiga höstvantar på Åhléns och lyxig kokos-bodyscrub på Body Shop. (Jag hade faktiskt rabattkuponger till allting, hehe...)

...Beundrat djungeln utanför mitt köksfönster - men det är egentligen ännu grönare åt andra hållet där jag har min balkong.

...Bakat chokladkaka med cashwenötter och frosting...(eget recept; what else?)

...Och nu dax för lite yogi-te, lyx och pluggande - dessa böcker känner jag typ utan och innan vid det här laget, men de kommer alltid till användning under min utbildning inför varje miniuppsats. Måste bara komplettera med lite ny inför varje termin, länge leve biblioteken!

Sunday, August 30, 2009

It's all about Konditori Lyran:

Igår åkte mamma, min ena syster Y:et och jag till Konditori Lyran vid Mälarhöjden. Byggnaden är sådär 1800-talsvacker och både Selma Lagerlöf och Henrik Ibsen har hängt där back in the days. Vi satte oss längst ut med utsikt över vattnet och oj, vilken utsikt sen! Bara den var ju värd hela besöket. För mig är sånna där saker dessutom en sån otrolig lyx att ni inte ens kan ana. Stockholmsbor (och andra), ni måste åka dit!
.
Tack mamma för en underbar lördag med mysig caféstund och efterföljande promenad i Solna.

Wednesday, August 26, 2009

Extra, extra! Supertipsen mot Svininfluensan!


Håll i hatten, här kommer Supertipsen mot Svininfluensan som jobbet mailat till mig:
.
.
Tvätta händerna ofta
Var noga med att tvätta händerna ofta och noga. Använd tvål och vatten men komplettera gärna med handsprit.
.
Hosta eller nys i armvecket
Hosta eller nys i armvecket eller i en pappersnäsduk som du slänger direkt i soporna. Undvik att täcka munnen med handen när du nyser eller hostar.
.m
Om du är sjuk - stanna hemma
Stanna hemma om du är sjuk för att undvika spridning av influensaviruset på arbetsplatsen.
.
.
Eh...jahaaa...okej... nu undrar jag bara vad det är för SLUSK som "kommit på" dessa tips? Som liksom haft en riktig snilleblixt á lá Aha! Vi börjar tvätta händerna, gärna med tvål! Och så slutar vi återanvända näsdukar, börjar täcka munnen när vi nyser och inte nog med detta, vi stannar hemma när vi är sjuka! Shit, vad jag är smart! Dax att dra till Ica och shoppa loss på tvål ungar! Ni får välja vilken färg ni vill, idag är det fest! Pappa kommer tjäna feta cash!
,
(Eller är det bara jag som har handdesinfektion hemma sedan innan och som tvättar händerna typ hela tiden tycker typ att det äckligaste som finns är när folk stoppar ner snoriga näsdukar i fickan igen?).

Monday, August 24, 2009

It´s all about en samling Toaletter:

På något sätt verkar jag fascinerad av diverse toaletter. Många gånger har jag tänkt om jag ändå hade kameran med mig... Nedan följer några jag hittat bland mina bilder, och snart kommer det kanske en bild från M:s badrum som sakta men säkert börjar byggas upp från scratch!
.
Praktiskt tjejtoa på nån bar jag inte minns vilken i Stockholm...

Ägg-toa på café i Göteborg...

Svårt att slita sig från den här toan på Fagersta hembygdsgård...

Vårt utedass i Dalarna. Egentligen borde jag ha ett foto från det vi har bredvid; det har två hål bredvid varann precis som vårt utedass i Skärgården. Det är inte tanken att göra tvåan hand i hand, utan snarare en för tjejer, en för killar...

Snygg-toa i Wien, Österrike...

Snygg-toa nr 2 i Wien, Österrike...

Saturday, August 22, 2009

It´s all about De Tre Musketörerna:

Igårkväll var jag alltså på den tre timmar långa föreställningen De Tre Musketörerna på Stadsteatern med halva familjen. Jag är alltid lite skeptisk mot teatrar/musikaler eftersom jag ganska ofta inte finner just musiknumrena så överväldigande roande, och tre timmar är ju en ganska lång tid en fredagskväll om något inte är bra.
.
Men!
.
Oj, oj, oj vad BRA den här föreställningen var! Från första sekund till sista var det 100% action och hur bra musiknummer som helst, framförda av bland annat kändisar som Fares Fares och Lars Göran Persson. Jag skrattade typ konstant och blev totalt impad av alla outfits och hela scenografin. Man kan säga att de sammanfattade typ hela min uppväxt musikmässigt, alltifrån Michael Jackson, Prince och U2 till Sex Pistols och hårdrocksklassiker, och dessutom hela fem (!!) låtar av Madonna. När de framförde Live to Tell rös jag i hela kroppen...Helt ärligt var det nog den bästa teater jag någonsin sett. Jag tycker att alla borde gå och se den, men dessvärre är den i princip totalt utsåld hela hösten på stadsteatern.

Friday, August 21, 2009

Kaos i Río Piedras:

Mina i princip samtliga puertoricanska vänner har idag på Facebook publicerat diverse videos och länkar till bloggar om gårdagens kaos i studentstaden Río Piedras där poliserna gick till attack av någon för mig okänd anledning. De avfyrade något, folk puttades, någon skadades, det var rök och skrik, och nu planeras demonstration på tisdag mot polisernas våld.

Manifestación frente al Cuartel General de la Policía, martes 25
4pm...no nos quedemos con los brazos cruzados ante esto, Puerto Rico, hay que reaccionar!

De flesta av videosarna är filmade just utanför barena El 8 och Vidys, i mitt gamla neighbourhood; Vidys, där en kompis jobbade och där jag ofta åt mat och ibland drack dominikanska ölen Presidente, och El 8 där vi spelade biljard.
,
Jag tänker på om jag hade varit där, då hade jag säkert också skrikit mamabichos! Que cabrones! Grabalo, grabalo! som alla andra. Och så hade jag gått på demonstrationen mot våldet under den varma solen och tänkt vad gör alla i Sverige nu? istället för att sitta här själv en fredag midnatt med gamla ostbågar efter en superb teaterföreställning med familjen.
.
Who would have thought, who would have thought...Life is a mystery.

Thursday, August 20, 2009

Its all about 15 books:

Hittade bok-utmaning hos Beatrix och Egon och sånt gillar ju jag:
.
”Fifteen books you've read that will always stick with you. First fifteen you can recall in no more than 15 minutes.”
.
Momo eller kampen om Tiden - Michael Ende
Vindens Skugga -
Brott och Straff - Dostojevskij
Den nionde insikten - Redfield
Dubbelgångaren - Saramago
1984 - Orwell
Berättelsen om Pi - Martel
Den gamle och havet - Hemingway
Stäppvargen - Hesse
Bränt Barn - Dagerman
Shantaram - Roberts
Tusen Strålande Solar - Hosseini
Låt den Rätte komma in - Ajvide Lindqvist
Människohamn - Ajvide Lindqvist
Flyga Drake - Hosseini

Eh jaha, det tog mig exakt 2 minuter (fast utan författare, de fick jag komplettera med efteråt).
.
Ytterligare 2 minuter senare: Men åh, ärligt, hade jag bara lugnat ner mig lite hade jag hellre kommit ihåg t.ex. Hundra år av Ensamhet än Vindens Skugga!

Tuesday, August 18, 2009

Kanske inte världens mest lyckade Skärgårds-Rehab:






Eh, det här med Skärgårds-Rehab-Learn-To-Take-It-Easy låter ju himla bra.
Två, tre dagar ensam i naturen, med skog och hav och ett hus för sig själv.
Saken är just den, att det låter toppen.
.
För mig funkar det liksom inte. Första natten la jag mig 21:30 och det blåste som fan, så alla fönsterluckor stod och slog som om någon bankade på huset, vinden ven och jag låg och lyssnade på alla ljud. Jag somnade typ 3:30, efter att ha kollat på 3 avsnitt av Dexter och en film på repeat för att koncentrera mig på något annat. Sålunda vaknade jag sjukt trött dagen efter, och i princip det enda jag gjorde, förutom att äta och skriva lite, var att plocka blåbär och lockas djupare och djupare in i snåren (ja, jag är vaccinerad mot TBE äntligen så det var nemas problemas liksom). Blåbärsplockning låter ju rogivande, men jag löpte amok rent ut sagt; blåbären var sjukt stora, större och större för varje steg bort och jag kunde inte sluta plocka.
.
Jag kom hem med 3 liter superblåbär efter mindre än ett dygn i skärgården, totalt outvilad och irriterad på att jag nog skulle ha känt mer lugn i min egen lägenhet.
,
Ps. Jag älskar skärgården och släktens hus, det är bara inte min grej att vara där själv.

Sunday, August 16, 2009

Archipelago-time:

Tänkte bara meddela att jag drar ut till skärgårn ett par dagar själv (!!) nu. It's all part of my Ta-Det-Lugnt-Process. Har jag klarat X antal nätter själv i Karibien i ghettot på nedre botten med endast ett hänglås på dörren ska jag väl klara enslig, svensk natur as its best.
.
Hasta luego!

Saturday, August 15, 2009

10 things I loved and Hated as a Child:

Jag på det glada åttiotalet, typ 1984


När jag var ute på långpromenad i solen nyss tänkte jag tillbaka på min barndom och vad jag tyckte om och inte då, och slogs av att jag nästan glömt bort mig själv som barn.
.

Följande saker gällde mellan 1980-1989:
.
.
10 Intressen/framtidsplaner:
- Plocka daggmaskar och fylla fickorna med dem.
- Att vi bodde på våning 4 och jag var 4 år (fatta coolt!).
- Bamse.
- Att "plinga" på bussen, det var sjukt spännande! Men en gång råkade jag plinga fast vi sen inte skulle gå av, och jag trodde att jag skulle dö av skam.
- Ha så stora fötter som möjligt.
- Bli mullig, ha rakt hår och bruna ögon.
- Flytta till Grekland. Där skulle jag bo hela mitt liv och gifta mig med en grek som körde moppe.
- Bli flygvärdinna alternativt författare (skriva på skrivmaskin var typ det roligast i världen).
- Sjunga med min hesa, kraxande barnröst och gärna spela in det på kasettband.
- Fylla 30 år.
.
.
10 saker jag hatade/ogillade:
- Grädde (fast när mamma färgade den grön på födelsedagen var den godkänd).
- Att sova borta. Det fanns inget värre!
- Att mamma och pappa skildes. En gång satte mamma sig i pappas knä i köket och då trodde jag att de var tillsammans igen, men de var de tydligen inte. Vilken enorm besvikelse.
- Att vara ifrån mamma. (Ett tag kunde hon inte ens gå på toa utan att jag fick panik).
- Mitt krulliga hår och tjocka läppar.
- Att vara sist kvar på fritids, det gav mig ren och skär panik, typ som när mamma gick iväg på toa några år innan och kanske aldrig skulle komma tillbaka.
- Kolsyra. Att dricka Cola var en jädra pina.
- Att få håret borstat. Aj!
- Att gå i uppförsbackar.

- Att vara barn. Ingen fattade ju någonting av vad man menade.

.
Nu utmanar jag er att göra samma sak från era första 9, 10 år av livet. (Med risk för att ingen nappar, sedan kör någon konceptet om 2 år och alla nappar - som med "min" June trough 10 years...)

Friday, August 14, 2009

The Beast Within;

Förresten, lyssna på min kropp var det; Jag har jobbat och gått 6,7 km + tvättat tills kl. 19 och är sjukt trött nu, ändå sitter jag och tänker på att dra ut och jogga? Eller ta på mig ryggan och gå till Ica Maxi? (3km sammanlagt)
.
Alltså ärligt; det är nu jag har chansen att Trotsa Rastlösheten. Min kropp behöver vila. Den behöver lyssna lite mer på Madonna, se ett avsnitt Dexter, äta ett kex med nutella, TILLÅTA mig själv att inte göra något mer idag.
.
Varför gör då tanken på att bara vara här mig så stressad? Varför känner jag mig så tråkig? Jag har ju knappast legat på latsidan den här sommaren, ändå är det så svåårt.

It's all about Spotify:

Ja, ja, ja, jag vet att jag typ är sist av alla i den här delen av världen och i min ålder med att skaffa Spotify, men nu har jag äntligen detta superprogram som jag inte fattar att jag inte brytt mig om tidigare. Egentligen brydde jag mig inte så mycket nu heller, men Tanya hade en gratis invite att skicka och jag blev the Lucky One. Att det kommer lite reklam då och då spelar liksom ingen roll, det är helt klart värt att slippa betala 100 spänn i månaden.
.
Så, denna fredagskväll ägnar jag mig åt roliga saker som att lyssna på MadonnaSpotify och förundras över att höra låtarna jag själv bara haft på LP och kasettband innan (!) Typ från Who´s that girl, Like a Prayer och Erotica-tiden. Jag minns att jag köpte Who´s that girl-LP:n för 10 spänn på Medborgarplatsen och fick rabatt för att den var lite böjd. Från Who´s that girl (förövrigt en helt klart sevärd film) finns även en av Madonnas bästa låtar ever enligt mig; The look of love. Åh vad jag har sjungit med i denna låt gång efter gång i pappas gamla lägenhet (det var dock inte bara att trycka på repeat på den gamla LP-tiden...). Namnet låter lite Roxette-aktigt, men låten är helt underbar och jag har just idag tänkt på att Madonna gjort sjukt mycket oslagbara ballader; tänk er bara Oh Father, Live to Tell, Rain, Nothing Really Matters, just The look of love, Substitute For Love, Promise to Try, Crazy for You, This Used To Be My Playground, The Power of Goodbye, Love Don´t Live Here Anymore... Jösses Amalia, vad mycket minnen!
.
Ps. Allt snack om Madonnas övertränade armar, hello liksom, kolla på gamla åttiotals-videon till The look of Love markerad i blått ovan så ser ni alla att det knappast är något nytt.

Thursday, August 13, 2009

It´s all about Bootcamp:

Ja alltså okej, direkt när jag kom hem från Göteborg i måndags var det dax att åka på tre dagars sommarkonferens på Lidingö med jobbet. Trött som sören efter minimal sömn (tåget hem gick kl 06:02 från Göteborg) och med suktande blickar mot min säng, begav jag mig sålunda bortåt igen. Solen strålande och det var typ 45+ på hotellrummet, jag åt mat så att jag höll på att storkna och satt på konferenser och möten dagarna i ända. Det låg kakor, bullar, muffins och godis överallt mellan måltiderna, och för att hålla mig pigg tänkte jag ärsh! jag har ändå gått ner på varje minisemester jag varit på denna sommar... (Jag kom förövrigt hem med 1.1kg extra fläsk på kroppen efter dessa konferensdagar).
.
I och med detta var jag såklart med på outdoor activityn på tisdagen, och eftersom jag som sagt åt som en gris var valet mellan stavgång och bootcamp ganska lätt. (Bootcamp såklart!)
Det kan ju aldrig skada med lite militärträning ute på gräsmattan.
I spöregn.
Och med en tjej som liksom sa att hon skulle ta det lugnt och sedan körde armhävningar från tårna samt på en hand och fick mig att känna mig som ett trehundrakilosfetto.
.
Efter 35 minuter trodde jag att jag skulle spy. Jag trasslade in håret i en död fågels vingar, fastnade i rötter, gled runt på gräset och fick lera innanför glasögonen. Och jag var dessutom helt klart långsammast med övningarna av alla. Fy fan för bootcamp alltså. Gymuppehållet har verkligen satt sina spår, och idag kan jag knappt gå. På riktigt alltså. Efter en kvart på kontorsstolen kan jag nästan inte resa mig och jag känner mig totalt mörbultad. Det är inte skönt någonstans, och innerst inne får jag kanske acceptera att pensionärsporter i det långa loppet är mer min grej. Typ långa promenader, simma, på sin höjd ett joggingpass och möjligtvis lightversion av body pump.
.
Förövrigt bestämde jag mig återigenför den-där-grejjen när jag tog en paus på konferensen och satte mig på en brygga och sprattlade med fötterna i den ljumma sommarluften:
-Lyssna på min kropp, jag måste börja lyssna på min kropp!
Vila när min kropp behöver det.
Andas.
Andas.
Varva ned.
Det kanske låter lätt för er, men för mig är det som vanligt skitsvårt.
.

Wednesday, August 12, 2009

It's all about Göteborg & Madonna:

Lite sent kommer nu en sammanfattning av fredag-måndag i Göteborg, en stad jag diggade skitmycket och blev positivt överraskad av.
.
Göteborg by night

Tanya making new friends

Jag= alldeles till mig. MADONNA! Samtidigt spelade Ulf Lundell live på andra sidan gatan.

Ja, hur svårt kan det vara?

Vi var på coola uteserveringen Grill del Mundo och träffade en kompis till mig. Kvällen var varm och härlig, musiken grymt bra

Har jag nämnt att Tanya har en grupp på Facebook där hon försöker få Coca Cola att sponsra henne? Denna bild jag tog ute på Vårväderstorget kanske borde representera hela gruppen... Vi åkte sedan ut till Fiskebäck och solade på klipporna i några timmar, aah!

Värden Rasmus favoritplanta... Please observe the name.

På lördagskvällen var vi bjudna på grillfest med min gamla högstadiekompis Niklas, som här kan ses med mig. Under kvällen drack jag inte en droppe alkohol, men stank ändå öl när vi gick därifrån framåt 01-snåret. Killen som råkade hälla den över mig erbjöd sig att GE mig sin tröja, vilket en annan kille också gjorde - något jag aldrig varit med om i Stockholm. Göteborgare är onormalt trevliga (eller ja, det är nog Stockholmare som är sura torrbollar). All in all var grillfesten grymt rolig och mysig. Yey!

Så här tycker jag om rökning och Tanyas cigg

Strax innan konserten på söndagen, då det REGNADE HELA DAGEN SÅKLART, träffade vi ytterligare en gammal kompis till mig som följde med oss hela vägen till Ullevi.

Spöregnet slutade framåt 22 då Madonna kom ut på scenen. Jag trodde att jag skulle gråta och bli helt till mig, men jag fattade ingenting. Vaddå, Madonna? Är det verkligen hon?

She's not me - favvon förutom Like a Prayer

Som synes satt vi ganska långt bort, men stämningen var grym. Madonna gick ned till publiken med micen, kastade ut lite kläder och hade 100% energi. Madonna, you rock.

När konserten var Game Over kände jag mig som sagt tom, men på tisdagskvällen, två dygn senare, trillade poletten ned och det slog mig - Oh My God, det var verkligen Madonna där framme, Madonna som jag väntat på i 20 år! Happy Times!
.

Monday, August 10, 2009

It was all about Madonna yesterday at Ullevi:


Jag sammanfattar konserten med en bild; Madonna som en liten älva med handen uppsträckt och som tur var slutade regnet precis tills hon skulle börja. Jag grät inte, jag var inte så överväldigad över huvudtaget som jag trodde att jag skulle bli, för väl på plats kändes det så overkligt att det var Madonna där framme. Kanske för att vi satt så långt ifrån scen?
.
Fast under Like a Prayer, som var mitt favoritnummer, rös jag och gled tillbaka till barndomen. It's not me var ocks riktigt cool, jag älskade att se alla bilder i bakgrunden på Madonna i olika stadier av livet och över huvudtaget hur varje låt kändes som en riktig show. Det var en rosa bil på scenen, en boxningsring med dansande boxare, de hoppade hopprep, hyllade Michael Jackson och gjorde en rumänsk version av La isla bonita. Allt var vackert och naturligtvis bästa konserten någonsin, men efteråt kunde jag inte låta bli att känna mig lite tom. På typ två timmar var det över, det jag väntat på så länge, och just slutet var så abrupt att jag knappt hann fatta det. Jag saknade mina favoritlåtar, men det är okej, hon körde ändå en hel del gamla godinar, och även om det var mashups är jag nöjd.

Sunday, August 09, 2009

true blue baby I love you:

En kort hälsning från Göteborg, med med Madonna på Spotify och Tanya som står och marinerar kyckling i köket, och the final countdown inför Madonna-konserten ikväll klockan 20 har börjat.
.
Jag har väntat på det här i typ 20 år. Tjugo jävla år.
.
Det var när Like a Prayer kom som Madonna blev min största idol. Jag samlade på allt. Klippte ut alla bilder, köpte alla kasettband och LP-skivor, böcker, filmer och kunde allting; alla låtar utantill, all fakta från böckerna. Jag kände mig typ som hennes största fan.
.
Och nu är hon i samma stad, på Radisson, med sina barn och Jesus (Madonna och Jesus, hur passande är inte det egentligen?), medan jag sitter här och känner mig som 10 bast igen.
.

Friday, August 07, 2009

Drar till Götet nu!

Jag tappar bort Tanya på konserten, ser och hör igenting eftersom ett gäng småtjejer pratar som fan framför medan sitter på en trapp eftersom jag inte vet var min plats är, och vips tackar Madonna för sig och konserten är över. Jaha, det är det här jag har väntat på i 20 år? Madonna-konserten är över och jag har...missat hela, trots att jag var där?
.
Svettig vaknar jag, intrasslad i lakanen. En mardröm, det var bara en mardröm!
.
*sticker till Göteborg nu, Madonna-konsert på söndag, åter måndag ett par timmar innan Lidingö 3 dagar med jobbet. Hasta luego!*

Tuesday, August 04, 2009

It's all about Glassbilsnostalgi:

På väg hem från jobbet, trött och skakis som vanligt då jag har glömt bort att käka mellis och ätit hemmagjord sallad till lunch, höll jag nästan på att trilla i diket när jag hörde den bekanta melodin från Glassbilen på väg upp för min gata. Jag körde en favorit i repris, det vill säga följde efter och hann lagom ifatt den brunbrände chauffören och frågade om de hade glassen Daffy.
-?
-Ja, jag köpte den förvisso senast för en sisådär drygt 20 år sen, och kände mig plötsligt gammal när jag kom ihåg hur pappa hade stått och tittat på min syrra och mig genom fönstret hur vi sprang efter glassbilen upp för gatan, sedan hur han såg glassbilen köra ned och vi springandes efter igen med korta barnben.
.-Daffy, , vi byter glassar varje månad, så...
.,.
Jag kom nyss hem med en trollerimix istället och varje glass är ju typ en millimeter stor, men jag känner mig ändå som ett barn igen på nått sätt. Bytte de verkligen glassar varje månad även för 20, 25 år sedan? I mitt minne var pappas frys alltid fylld med Daffy och inte var de särskilt små heller. I mitt minne hade alla glass från glassbilen hemma, förresten.
,
Och nu är halva undre facket i min frys proppat med små glasspinnar, men hela nostalgikvoten är uppfylld hos mig för idag.
.

Sunday, August 02, 2009

Teknik = Lycka:

Äntligen har jag köpt en extern hårddisk! Jämfört med min dators minimala hårddisk är jag nu räddad; 500 GB för 600 spänn inkl. porto.
.,
Jag slängde in ett par datorhögtalare för 169 ynke spänn i beställningen när jag ändå var i farten och undrar nu varför har jag inte köpt dessa saker innan?! Helt galet.

Kvar på listan är:
TV, digital köksvåg, en hel kamera, samt några saker till jag har glömt.
..
Hälsningar,
Nörden.