Friday, August 14, 2009

It's all about Spotify:

Ja, ja, ja, jag vet att jag typ är sist av alla i den här delen av världen och i min ålder med att skaffa Spotify, men nu har jag äntligen detta superprogram som jag inte fattar att jag inte brytt mig om tidigare. Egentligen brydde jag mig inte så mycket nu heller, men Tanya hade en gratis invite att skicka och jag blev the Lucky One. Att det kommer lite reklam då och då spelar liksom ingen roll, det är helt klart värt att slippa betala 100 spänn i månaden.
.
Så, denna fredagskväll ägnar jag mig åt roliga saker som att lyssna på MadonnaSpotify och förundras över att höra låtarna jag själv bara haft på LP och kasettband innan (!) Typ från Who´s that girl, Like a Prayer och Erotica-tiden. Jag minns att jag köpte Who´s that girl-LP:n för 10 spänn på Medborgarplatsen och fick rabatt för att den var lite böjd. Från Who´s that girl (förövrigt en helt klart sevärd film) finns även en av Madonnas bästa låtar ever enligt mig; The look of love. Åh vad jag har sjungit med i denna låt gång efter gång i pappas gamla lägenhet (det var dock inte bara att trycka på repeat på den gamla LP-tiden...). Namnet låter lite Roxette-aktigt, men låten är helt underbar och jag har just idag tänkt på att Madonna gjort sjukt mycket oslagbara ballader; tänk er bara Oh Father, Live to Tell, Rain, Nothing Really Matters, just The look of love, Substitute For Love, Promise to Try, Crazy for You, This Used To Be My Playground, The Power of Goodbye, Love Don´t Live Here Anymore... Jösses Amalia, vad mycket minnen!
.
Ps. Allt snack om Madonnas övertränade armar, hello liksom, kolla på gamla åttiotals-videon till The look of Love markerad i blått ovan så ser ni alla att det knappast är något nytt.

10 comments:

Weronica said...

Betala 100 spänn? Vart då? Det är ju bara att tanka hem från tex limewire :)

It´s all about me said...

tanka hem är OLAGLIGT Wero;) och med spotify behöver man inte ens hålla på med sånt, alla låtar ligger ju bara där redo att lyssnas på anytime anywhere; det är great! Dessutom tar de ingen plats på datorn! Märker att jag visst inte var sist med Spotify :D

It´s all about me said...

Ja alltså; Det finns premiumversion av Spotify där man slipper reklamen, men med lite reklam då och då är det gratis. Typ söker man på Madonna kommer i princip ALLT med henne upp, osv osv. Allt ligger färdigt i en lång låtlista...

petchie said...

Har inte Spotify men så är jag ju lite äldre, ha ha!
The Look of Love är bra men mitt favoritalbum är annars True Blue - hade på kassett som jag fick av min pappa, åh vilka minnen!!
Så avis på er som fick se Madonna live - hon är ju en levande legend! Och härliga bilder från Göteborg, speciellt skylten om panflöjt, hi hi.
Trevlig hhelg!
Un abrazo!

Anonymous said...

men hennes armar är sjukt övertränade och inte alls snygga, spelar ingen roll om det är nytt eller gammalt..

It´s all about me said...

Och ANONYM - du är??
Om du skulle se mig naken skulle du nog kunna säga: fula celluliter, otränad rumpa, olika stora pupiller, för lite hår på huvvet... NOBODYS PERFECT (som Madonna sjunger) Poängen är väl att VEM FAN ORKAR BRY SIG OM ATT KLAGA PÅ NÅGONS ÖVERTRÄNADE ARMAR!! Hennes talang handlar väl fan inte om armar? Hur kan folk alltid hitta så mycket att klaga på hos kändisar? SUCK!

Petchie: Jag älskar oxå True Blue!! Kasettband me too, hihi! SKrev True Blue som titel på ett inlägg nedan :D Hoppas hon spelar fler gånger whereever, så att du kan få se henne live. Det är verkligen en upplevelse!

egon said...

Å andra sidan är ju 100 spänn NADA för en så bra tjänst! :)

It´s all about me said...

Ja men 0kr för en sån bra tjänst är ännu bättre! :) 100 spänn i månaden är out of my budget, då hade jag ju haft råd att skänka hundringen till välgörande ändamål istället... ;)

Weronica said...

Nej jag har inte Spotify och kommer heller inte fixa det. Jag vill kunna lägga över låtar till IPOD och andra möjligheter. Och jag tankar ju bara hem för min egen del, jag delar inte filer eller säljer till andra. Det finns ju 1000 saker som är olagligt tex limma frimärken.

It´s all about me said...

ja, Olagligheter ska man inte ägna sig åt! Vem är så dum att den limmar frimärken?! Ja, jag säger då det, vad folk hittar på nuförtiden!! :D

Spotify är ju superbra; där hittar man ju ny musik, som man kanske inte känner till, sen kan man gå vidare därifrån liksom. Hade inte heller planer på Spotify, men får man det gratis så why not? :)