Wednesday, August 26, 2009

Extra, extra! Supertipsen mot Svininfluensan!


Håll i hatten, här kommer Supertipsen mot Svininfluensan som jobbet mailat till mig:
.
.
Tvätta händerna ofta
Var noga med att tvätta händerna ofta och noga. Använd tvål och vatten men komplettera gärna med handsprit.
.
Hosta eller nys i armvecket
Hosta eller nys i armvecket eller i en pappersnäsduk som du slänger direkt i soporna. Undvik att täcka munnen med handen när du nyser eller hostar.
.m
Om du är sjuk - stanna hemma
Stanna hemma om du är sjuk för att undvika spridning av influensaviruset på arbetsplatsen.
.
.
Eh...jahaaa...okej... nu undrar jag bara vad det är för SLUSK som "kommit på" dessa tips? Som liksom haft en riktig snilleblixt á lá Aha! Vi börjar tvätta händerna, gärna med tvål! Och så slutar vi återanvända näsdukar, börjar täcka munnen när vi nyser och inte nog med detta, vi stannar hemma när vi är sjuka! Shit, vad jag är smart! Dax att dra till Ica och shoppa loss på tvål ungar! Ni får välja vilken färg ni vill, idag är det fest! Pappa kommer tjäna feta cash!
,
(Eller är det bara jag som har handdesinfektion hemma sedan innan och som tvättar händerna typ hela tiden tycker typ att det äckligaste som finns är när folk stoppar ner snoriga näsdukar i fickan igen?).

18 comments:

Beatrix Vnunk said...

Hahahaha. Vikken idiot.

Själv har jag i flera års tid drivit en "våga-vägra-skaka-hand-kampanj" som bemötts med fasa. Men nu, tack vare svinen, har folk börjat hajja det fina i kråksången.

Jag måste erkänna att svininfluensan faktiskt upptar osunt mycket av min tid just nu. Jag brukar aldrig bry mig, men graviditeten har givit mig ett missklädsamt drag av nojja.

It´s all about me said...

Haha! Anti-skaka-hand! Haha! Ja NU passar det liksom. Folk har alltid tyckt att jag är hysterisk med mitt handtvättande, men NU är det plötligt okej...

Jag brukar inte heller bry mig om sånt här, men nu har jag faktiskt tänkt på det som extra pepp för att träna ordentligt och därmed stärka immunförsvaret. Förstår att du är lite orolig iochmed din graviditet, 30-40% beräknas ju ändå insjukna. Passa på att jobba hemma så mycket som möjligt vetja!

Och tänk nu på att inte samla på dig snoriga näsdukar i fickorna.

Anna said...

hahahahhahaa Jag håller med dej till 100% =) Man kan juh undra hur folk tänker egentligen. Har alltid handdesinfektion i skötväskan (alltid bra att vi vid de värse blöjfester osv..) Men nu när den va slut o jag skulle handla ny, hade apoteket slut! Hahaha helt galet. Nåväl, de vi svenskar dör oftast av är getingar...inte influensor...puss

Petra H said...

Ha ha, jag har också "hand sanitizer" i handväskan men bara sedan jag kom till Puerto Rico och hittade en behändig liten flaska på Walgreens... De är SLUT sedan veckor! I PR finns det handtvätt nuförtiden på bussarna, i affärer och på olika offentliga ställen (som Alliance Francaises bibliotek).
Un abrazo

Petra H said...

Och jag har alltid stannat hemma från jobbet om jag har varit förkyld - kan låta lite fånigt men faktiskt, man är inte effektiv på jobbet när man är sjuk, man riskerar smitta andra och man förlänger sin sjukdomstid om man inte VILAR!

It´s all about me said...

Skönt att höra att mina kära bloggläsare inte är SLUSKAR, hahaha. Och ja, folk är plötsligt HYSTERISKA efter handdesinfektion - de är slut på Apotekets centrallager, hahaha. Dax att börja tvätta händerna gott folk :D

egon said...

Ja, jag är fan rätt glad över min vanliga noja att tvätta händerna i tid och otid just nu. Haha.

It´s all about me said...

Då är vi två Egon; härligt!

Weronica said...

Trodde först att det var ett skaämt. Lixom det där VEEEET vi väl alla redan. hehe. Handsprit använder jag ofta. Köpte med mej lite från USA och har kvar. Tycker det känns fräscahre.

Finns det verkligen någon som använder tygnäsdukar ännu? hehe

It´s all about me said...

Wero: Men exakt, trodde oxå det var ett skämt först.

Jag tror här inte ens att de syftar på tygnäsdukar....Tro det eller ej, men det finns snubbon som återanvänder pappersnäsdukar oxå (!!!)

Taina said...

Ungefär ser de meddelanden ut som vi fått från skolan här och ja, jag höjer på ögonbrynen! Vad gjorde de innan?

Bilden är ju bara för underbar!

Hanna B said...

De där underbara tipsen sitter uppe på mitt jobb också. Sunt förnuft kallar jag det.

Här har du dock en slusk :) Jo, jag tvättar händerna som en normal människa men jag är mer på den flanken att hålla på med desinfektion jämt och ständigt tar ju bort de bra bakterierna också + att jag tror det är bra att utsätta kroppen för lite bakterier så den blir härdad. Sån är jag och jag är frisk :)

annah said...

hahahaha ja den där infon går de ju ut med över allt, sitter lappar med samma text på dagis bland annat. jag hade alcogel hemma redan innan, nu skulle vi dick köpa några sånna små flaskor så man kan ha med sej i väskan (vi har en stor med pump hemma) och dessutom ha med oss till cypern (som sägs vara hårt drabbat av svininfluensan just nu) men det e ju slut överallt!!! hoppas på att få tag i det snart iaf.

tvättar händerna gör man ju, men kan erkänna att jag gör det oftare nu sen allt influensa snack. tar inte heller i nåt räcke eller nåt på typ tunnelbanan. tänkte oxå på hur snuskigt det är i kassan på jobbet när ja tar emot pengar o så... usch. tvätta tvätta all the time haha.

It´s all about me said...

Tania - ja visst är bilden helt underbar, haha! Bara du som har kommenterat den:)

Hanna B - Du är ju ingen slusk, jag är inte heller så mkt för att använda alkogel hela tiden...men tvätta händerna är jag helt manisk med. Ibland kan jag gå upp från sängen när jag lagt mig för att tvätta händerna, bara för att jag typ tagit i en bok eller nått innan jag ska sova...

Annah - ha handskar på jobbet! Sånna tunna i tyg! Pengar är extremt bakterirbärande... bra att du börjat tvätta händerna mer, haha, men jag vet att jag är manisk och därmed är det typ omöjligt att tvätta mer än vad jag redan gör;) Apoteket fyller förövrigt på med alkogel nu i veckan och sånt finns ju även att köpa i alla länder världen över så det är nog ingen fara.

Anonymous said...

handsprit is the shit! här har vi alltid en flaska i bilen så vi kan "tvätta" händerna efter varje besök på offentiliga ställen, ja å vi torkar såklart av varuvagnarna innan vi handlar också! crazy? haha, hell yeah! men detta och många andra bacillskräck-crazy ting har vi hållit på med i många år redan and i like it! haha! :)

It´s all about me said...

Anki - jag blir så lycklig över att JAG INTE ÄR ENSAM! Och samtidigt irriterad på att jag själv ansett mig vara manisk, som att något är lite fel på mig, tills man läser att andra är likadana.

Eller sluskar. För det kan ju knappast vara nått fel med att vara försiktig och renlig av sig liksom! Om jag varit på offentlig toalett...så tar jag i allting med papper, haha, såsom toaknapp, kran, dörren...

Emmama said...

Det är så konstigt detta! Här i Skottland har det funnits skyltar på personaltoaletter på alla jobb jag haft här som påminner om att tvätta händerna och ofta finns också instruktioner över hur man bäst tvättar dom. Okej. Folk borde veta. Jag är säkert lite hysterisk i vissa händer men jag använder mycket antibakteriell sprit och torkar alla dörrhandtag och sånt med det flera gånger i veckan. Lite bakterier är bra men jag tror man gör sig en tjänst av att tvätta händerna OFTA.

It´s all about me said...

emmama: word!!