Saturday, February 17, 2007

Frukost i Colonia.

. Welcome to the djungle. När man kommer till ett nytt land måste man ju försöka leva som dem. Därför begav vi oss morgon ett till ett uruguayanskt café för en desayuno completo. För 25 spänn var testade vi en äkta, inhemsk frukost. Först fick vi varsin kaffe med mjölk och varsin liten supersockrad juice. Helt okej. Till det bars det in varsin stor kolatårta-bit (egentligen dulce de leche) med massa glasscreme. Eh okej, inte precis vad man är sugen på till frukost kanske. Typ tio minuter senare fick vi lite vitt bröd med massa ost (och Ylva ost och skinka) som jag bad att få rostat (vilket hon glömde bort, så jag fick ta med mig allt när vi skulle gå långt senare) Resten av frukosten var varsin croissant dränkt i honung, samt fyrkantiga brödbitar (ultravitt) med smör och marmelad. The end. Vem fan klarar av en sådan frukost? Här snackar vi väl inte bara mat-kultur-chock, utan även vad kroppen faktiskt behöver? Vad hände med fibrer och vitaminer? I Argentina fixar vi vår frukost själva. Men det dygnet vi tillbringade hos Laura hann vi med en glimt av vad hon äter till frukost - massa olika kakor, coca cola och lite drickyoghurt. Och hon undrade seriöst och ärligt om vi inte brukade äta kakor till frukost i Sverige? Sedan gick hon och la sig igen.

4 comments:

Erica said...

Hjälp vilken frukost.

Äter dom verkligen kakor till frukost?? Varje dag?

anki said...

Låter verkligen inte som något man vill införa på frukostborden här!!

Sussie said...

Uh vilken frukost. :P I USA fick vi pommes till frukost på ett ställe. Andra alternativ var pannkakor med honung, olika kakor etc. Huga. :P

annaluna said...

ja men amerikansk frukost har 1000 gånger mer näring än argentinsk/uruguayansk...Så du kan bara föreställa dig Sussie, hoho!!