Sunday, February 18, 2007

Carnaval.

.
Det är Karneval på vår gata. Så trevligt tänkte vi. Mariquita ( som i mina öron betyder lill-bögen) uppträdde och tåg med trummor och folk i fina dräkter dansade fram. Och gör fortfarande.

Två glada systrar, omedvetna om vad som väntade bakom hörnet.


Ett foto till och det var krig. Vi blev anfallna från alla håll. Men de siktade bara på ansiktet och främst ögonen, öronen, munnen, näsan. Extra trevligt när man har ögoninflammation och trasiga glasögon som flög åt alla håll. Vi hade inga egna vapen, så vi köpte ett par. Det skulle vi inte ha gjort. Fatta hur snabba och rutinerade porteños (Buenos Aires-bor) är. Vi fick fullkomligt VRIDA ur håret. Fotot var bara början. Det gick inte att vända sig åt något håll. De var överallt. Barn, tonåringar, killar, män, gubbar, snubbar. När vi totalt genomdränkta trodde att kusten var klar, smet vi in i vår port, låste och pekade finger åt en av våra värsta fiender. Synd bara att han visade sig vara en granne och öppnade dörren fort som fan och sprutade ner Ylva i hela hissen medan vakten såg på. Så nu sitter vi här inne och vågar inte gå ut.


9 comments:

anki said...

haha, låter kul! :)

moni said...

jag garvar ihjäl mig av dina inlägg! haha!

mimmi said...

Shit vad galet. När åker ni hem? Jag vill resa nuuuuuuu!!

mimmi said...

Ja det verkar väldigt isolerat och man får inte veta innan vart man hamnar, eller exakt vad man får göra. Vissa får 8 timmars massage varje dag = good bye alla leder..
Åh så lyxigt då har du en massa dagar kvar:)

mimmi said...

Ja det känns faktiskt bra. Denna utbildning kan jag dessutom använda över hela världen, vilket är mkt bra!

Åh vad härligt det låter ändå att bara slappa...

Anonymous said...

När vi var på karnevalen i Oruro 2005 var det också krig. Vi gav oss ut på stan iklädda regnjackor och var utrustade med sådan där vit spray på burk, samt KASSAR med vattenfyllda ballonger, som vi slängde på lämpliga offer. Dessutom använde vi paraplyer för att skydda oss... Paraplyerna gick sönder och vi gav upp när vi var dyngsura in på bara kroppen - men kul var det!

Anonymous said...

Hahahahahahahahaha,och du säger att det är tråkigt i Buenos Aires:)/ BILAL

annaluna said...

vem är ANONYM i Oruro???
Har oxå varit där...

Gabba said...

men VAD blev ni nersprutade med? ser ääääckligt ut... :(