Friday, January 08, 2010

Böcker på väg.


De flesta böcker fixar jag gratis, men nån gång om året unnar jag mig en lyxig nyleverans av böcker jag verkligen vill ha. Detta är årets leverans som hämtas upp på måndag:
  • Livet med min syster Madonna
  • Aldrig fucka upp
  • Singoalla
  • To Kill a Mockingbird
  • Iliaden
  • Odysséen
  • Lolita
  • Den besynnerliga händelsen med hunden om natten
  • Boktjuven
  • Djurens gård (Animal Farm)

Sjukt bra priser också. Den billigaste 23 spänn, den dyraste 37. All in all tio böcker för 300 petsukis.

Jävlar vad det skall läsas året som kommer. Och ses film! Jag har redan läst ut både Envar av Philip Roth och För röstmeddelande - tryck stjärna av Bodil Malmström förutom allt med plugget och jobbet första veckan av året. Jag kan knappt fatta att kvällarna kommer vara i stil med jaha, läsa en bok kanske? Se en film? och inte mer behöva känna är det något som skall läsas, så är det kurslitteratur. Overklig känsla.

(För nej det blir inte magisterprogram nu, orkar liksom inte mer efter cirka 6 års högskolestudier, det blir jobb istället. Lite mer att leva och slippa kvällar som denna; fredagskväll ensam med uppsatsläsande).

24 comments:

Den där Jenny said...

<3 Mockingbird. Så nedrans bra. Du borde få min ljudbok, den är inläst som om det vore teater. Läste Lolita på semestern, men det var ingen semesterbok, utan mer en läsa långsamtbok, väldigt fin!

It´s all about me said...

Har bara hört positiva grejjer om Mockingbird, ser så fram emot att läsa den! Har du både läst och lyssnat på ljudbok? Jag har faktiskt aldrig lyssnat på ljudbok men det vore ju roligt!

Har en känsla av att både Lolita, Odyseen och Illiaden är långsamböcker.

Den där Jenny said...

Har bara ljudbokat. Kan tänka mig att läsa om, för vissa grejer hängde jag inte med på, det var väldigt mycket sydstatsdialekt.

Erica said...

vad härligt med ett fett bokpaket! Illiaden och Odysséen är ju givna "ska ha läst böcker" som jag lyckades läsa under min littertaurvetenskapkurs på Luleå universitet. berätta om madonnaboken sen!

HannaElin79 said...

Håller just på att beställa böcker och kollade in här för att kolla på boklistan, men vart beställer du sådär billigt ifrån?! Måste beställa Patient 67 inför Scorseses nya film :)

HannaElin79 said...
This comment has been removed by the author.
Mari said...

Jag vill också beställa billiga böcker :)

It´s all about me said...

Hanna: Från Lycknis. Det är en sida för studenter, men de kollar inte att man pluggar - frågar bara vad och vid vilken skola, i princip. De är mycket billigare än både t.ex. Bokus och Adlibris!

Erica: Håller med om att de två är "Must read"-böcker! Gillade du dem?

Mari: Try Lycknis! De har även boktorg med begagnad kurslitteratur, så det är ju super. Bästa för studenter av alla!

HannaElin79 said...

Perfa, tack för tipset! Även uppskattat av en avlönad tjänsteman :)

Hatten av för de som tagit sig igenom Illiaden & Odysseén, jag pallade inte, även om innehållet är intressant.. en annan gång kanske :)

It´s all about me said...

Jag får väl se om jag pallar att ta mig igenom de böckerna, är lite tveksam på den punkten... I'll give it a try!

Hoppas du gillar Dexter oxå - har du börjat kolla?

Skitbra om många beställer från Lycknis så att de får finnas kvar! :)

Mari said...

Ahaa! Därifrån brukar jag beställa kurslitteratur men har aldrig kollat på mer än bara dem böckerna jag behöver beställa. Ska kika runt lite där :) Tack!
Kram

TRÄNINGSLYCKAN said...

Åh, jag gillar att läsa sånna listor! :) "Aldrig fucka upp" är den enda jag läst av dessa (gillade inte!). Har "Livet med min syster Madonna" hemma som ska läsas i vår!

It´s all about me said...

Mari: De har inte lika mkt annat som t.ex. Adlibris, men nästan!

Anki: Aha! Får se vad jag tycker om Aldrig Fucka upp då, snabba cash gillade jag - gillade du den?

HannaElin79 said...

Jag har lovat invänta Patrik när det gäller Dexter (efter torsdag) men vill gärna bilda mig en uppfattning till Golden Globe som är på söndag, vilket givetvis ska ses!

Dexter har 3 nomineringar och vad jag hört kanske John Lithgow ska ha bäst chans (men detta är ju senare i serien kanske?). Men är nyfiken på serien helt klart!!

Murmelina said...

haha du kör med riktigt bra böcker verkar det som. jag har lite svårt att komma igång o läsa så kör 2 parallellt nu. En om tankeläsning och en Marian Keys.

It´s all about me said...

Hanna: Den missar jag, bröööl! John kommer inte in förrän i sista säsongen (eller den som hittills har spelats in, dvs 4). Han är GRYMT bra, har aldrig sett honom så bra så jag förstår nomineringen. Tycker att skådespeleriet generellt är på otroligt hög nivå bland alla; i love them all. Hoppas på en säsong 5 nu... Ska bli roligt att höra vad du tycker sen! Och - jag är lite avis på att du har hela 4 säsonger framför dig...

Murmel: Brukar oxå läsa två (eller fler) böcker parallellt; just nu är det Americanos som enda bok dock!

egon said...

Läst de tre sista och rekommenderar dem starkt :) Sett To Kill a Mockingbird-filmen också, och den gillade jag.

It´s all about me said...

Härligt att de rekommenderas! Ser verkligen fram emot läsning...

Nadia said...

Harligt med bokpaket! "Den besynnerliga handelsen med hunden om natten" ar verkligen en liten parla, iofs den enda av bockerna pa listan som jag har last :)

Kan ocksa rekommendera ljudbocker. Jag var skeptisk innan jag hade borjat, men nu ar jag fast! Iofs bror mkt pa upplasaren som verkligen har formagan att lyfta eller sanka en bok. Men ljudbocker ar verkligen skont och avkopplande ibland. For att inte tala om att man kan "lasa" aven nar man gor trakiga saker som att diska eller stada.

Om man agnar sig at kriminella aktiviteter som olaglig nedladdning blir ju ljudbocker dessutom ett billigt alternativ. Sjalv skulle jag rekommendera att du ladar ner "Oscar wao.." av junot diaz som iaf finns att ladda ner pa engelska.

Sussie said...

Grattis till att du är klar med studierna. :)
Ska du fortsätta jobba på ditt extrajobb nu eller letar du nytt?

It´s all about me said...

Nadia: Bra att den gillades! Får se om jag faller för ljudböcker, jag brukar lyssna på radio när jag städar eller diskar förvisso :)

Sussie: Tack!! Jag ska fortsätta på mitt halvtidsjobb ja (känns inte som "extrajobb" riktigt). Fortsätter åtminstone tis vidare, men vill ha mer än halvtid - även om jag nu äntligen kommer få en liten "paus" med tid till att skriva klart bok, körkort osv. SKÖNT!

TRÄNINGSLYCKAN said...

Snabba Cash var en stor favorit så det kan hända att det var därför jag blev så besviken på Aldrig fucka upp.. :)

It´s all about me said...

Så kan det ju vara. Jag återkommer med recension - precis som jag är sugen på din åsikt om 1984 sen! :)

TRÄNINGSLYCKAN said...

Absolut, så gör vi! :)