Monday, January 25, 2010

Puertoricansk...mat?

Sedan vi kom hit har vi i ärlighetens namn inte ätit särskilt bra. De flesta dagar har vi börjat med ett par kakor, juice och en macka, följt av lite middag på kvällen (antingen typ grillat här eller snabbmat ute). I fruktväg har vi i princip sammanlagt bara ätit lime från trädet utanför, nån banan och en halv grape som hon som hyr ut huset hade lämnat kvar till oss när vi kom hit. Igår köpte vi dock en saftig, puertoricansk ananas som smakade helt ljuvligt! På senvåren är annars bästa fruktsäsongen, med färska mangos som ligger under träden, tamarinder och quenepas. Nu har vi iallafall blivit tipsade om en bra restaurang som heter La Casita Blanca som tydligen gör den bästa puertoricanska maten. Hoppas vi kan åka dit! Allt ses liksom med andra ögon när M är med och vi "turistar".

Igår kom min vän Canelie, som jag jobbade med i Plaza Las Americas 2003, och hennes kille över. Vi skulle åka till en flod i regnskogen men hittade dock inte dit utan åkte till en strand i Fajardo istället och köpte varsin pincho (grillspett). Idag regnar det och det är dax att eventuellt åka och se Avatar i 3D, spana in Plaza Las Americas (Karibiens största shoppingmall) och eventuellt studentstaden Río Piedras där jag bodde.

2 comments:

Petra H said...

Ha ha, M får verkligen den typiska puertoricanska upplevelsen - att åka vilse och inte hitta dit man hade tänkt sig!!! Det ÄR ju verkligen så, även våra puertoricanska vänner säger att de kör vilse ideligen ;-)
Tack för påminnelsen, vi köpte också en ananas igår och jag ska nog ta och mumsa lite på den nu!
Hoppas att ni har en bra måndag trots regnet..
KRAM!

Anonymous said...

Att äta friteradbanan är väl lika nyttigt som att äta vanlig banana!