Thursday, January 21, 2010

Roadtrip.

(Alla foton, tagna av mig, kom i fel ordning och texten på fel plats, och inlägget går heller inte att redigera. Min dator sjunger på sista refrängen kan jag lova er!)

En ödla i Arecibo
, Världens största radioteleskop i Arecibo

Mar Chiquita, Manatí

Varning utanför Mar Chiquita, Manatí

Los Tubos, Manatí
l


Idag åkte vi nordöst mot staden Manatí där mina favoritstränder på Puerto Rico finns. Los Tubos är en helt underbar, lång sandstrand som varje gång jag har varit på har varit tom på folk. Så även denna gång; dock med några män som smög runt i buskarna, så vi misstänkte knarkuppgörelser och allt möjligt och vågade varken bada eller lägga oss på stranden. Istället tog vi våra grejjer och åkte till Mar Chiquita - en strand jag inte alls gillar, men som hör till om man besöker Manatí. Inget sol eller bad där heller, utan färden bar vidare till Arecibo och världens stärsta teleskop - som bland annat har skådats i James Bond's Golden Eye och filmen Contact med Jodie Foster som jag älskar. Teleskopet kan läsa av upp till 33 000 ljusår bort, häftigt! År 2003 gick jag i regnskogen runt teleskopet tills vi kom till en grymt häftig flod mellan typ droppstensgrottor, men vi hann inte göra det nu. Dagen avslutades med ett par timmar i Viejo San Juan och ett snabbesök till El Morro och "mat" på Wendys.

4 comments:

Emmama said...

Vilken resa! Stranbilden är HELT fantastisk, dit kan man ju bara hoppas att man kommer nån gång. Inser dock att oddsen är rätt låga! Njut vidare!

Murmelina said...

Åh vad söt ödlan var=)

guud va härligt det verkar. du glömmer väl inte skicka kort=)?
Kramar

Murmelina said...

Åh vad söt ödlan var=)

guud va härligt det verkar. du glömmer väl inte skicka kort=)?
Kramar

It´s all about me said...

Emmama: Inte helt omöjligt att komma till en sån strand, jag lovar! :)

Murmel: åh, jag är sämst på att skicka kort!!