Friday, January 15, 2010

Lägesrapport från Luquillo:

Kom nyss till lägenheten; möttes av en liten svart kolibri som satt på sitt minimala bo på en kabel utanför huset, och en och annan coqui hörs redan trots att solen inte har gått ner. Vågorna dånar två kvarter bort och eftersom det regnar för fullt går det varken att bada eller sola. Vi är ändå trötta efter den sjukt långa resan, som dessutom resulterade i att både M:s och mitt bagage kom bort (!). Vi hade ju 12 timmar i New York där vi skulle checka ut väskorna, men de hade aldrig kommit med flighten. Förhoppningsvis kommer de tillrätta snarast (För 10 år sen när jag åkte hit för första gången var väskan borta i 9 dagar). Som påster på såren får vi nu shoppa för 2000 kronor var som flygbolaget ersätter. Vi styr alltså strax bilen mot närmsta stora shoppingmall i Fajardo eftersom vi bara har de kläder vi haft senaste två dygnen, förutom ett par extra strumpor och lite sånt. Självklart fick jag även lingonveckan på Arlandaexpress (två dagar för tidigt) och blodade ned kläderna - vilket jag märkte först efter att väskan checkats in. Byta käder i New York alltså tänkte jag, men icke! Hade dessutom svinont hela resan trots värktabletter, och toalettbesök har varit behövda cirka varannan timme.
.m
Jag trodde att jag skulle gråta av minnen och nostalgi när vi landade, men icke. Kanske för att jag dessutom är sjukt trött.
.m
Jag hoppas även att Karibien inte behöver drabbas mer nu av jordbävningar. Som om Haiti behövde mer misär! När jag var där 1999 höll redan mitt hjärta på att gå sönder i bitar av all fattigdom.
,
Foton och mer uppdatering kommer inom kort, men just nu kan ni alla trösta er med att det regnar trots att det är 25 grader, att vi inte har några kläder och att det är så höga vågor att man inte får bada.

5 comments:

Petra H said...

Åk till Canovanas, outlet-mall som kanske inte fanns för tio år sedan! Där kan ni shoppa bra och billigt! Hoppas att vi ses imorgon som planerat.
Kram och välkommen!

Emmama said...

Det är verkligen ingen tröst, hoppas allt snart löser dig och lyllos dig som ska träffa Petra! :) Kram!

egon said...

Åh jag får också alltid min mens när vi reser. Jävligt irri! Och bökigt! Hoppas ni kan shoppa loss ordentligt iaf :) och har en bra semester i övrigt.

Sussie said...

Hoppas den kommer tillrätta nu snart. Du får trösta dig med att shoppa loss litegrann. :)

It´s all about me said...

Still no bag!