Monday, January 18, 2010

La isla del encanto.

Igår hade vi en totalt upp-över-öronen planerad dag, inklusive ett gäng dubbelbokningar. Det vi dock bestämde oss för var följande:
* Köpa kläder på en outlet i
Canóvanas
* Gå på en födelsedagsfest vid stranden i Piñones där det erbjöds kajakpaddling

* Fika hos Petchie i "stan" och sedan åka till festivalen i viejo San Juan.
.
Färden började runt 11 från Luquillo och vi missade både outleten och födelsedagsfesten eftersom vi (jag) inte hittade... Istället blev det en intressant resa genom Loíza (där sångaren Tego Calderón kommer ifrån!) och vidare till den "hemliga stranden" bland vulkanstenarna i utkanten av Piñones. När vi kom fram märkte jag dock att den inte var så hemlig längre eftersom ett gäng transvestiter sprang runt i klänningar för att spela in en musikvideo. M blev lite småchockad, men jag blev inte chockad förrän vi skulle gå och märkte att "regissören" var min gamle vän Chemi som jag bodde med år 2000! Helt galet. Vi åkte sen vidare till los kioskitos där M fick prova på puertoricansk mat (friterad bacalao, vilket är torsk, och alcapurria) innan vi åkte vidare mot stan och hem till Petchie. Mycket trevligt! Trötta som två utslagna sengångare orkade vi inte köa med bilen in till gamla stan, så vi vände och åkte hem i regnet.
.
Idag har våra väskor lokaliserats till Dominikanska Republiken, vi har sett på nyheterna att Puerto Rico har historiskt rekord med regn senaste veckan, och samtidigt kom solen fram för första gången när vi var ute på morgonpromenad längs stranden i Luquillo där vi bor. Härligt! Ett glas cola light med lime plockad från trädgården utanför gjorde susen, och nu ska vi snart till outleten i Canóvanas (denna gång ska vi hitta!) eftersom det är rätt omöjligt att klara sig på få kläder i det här klimatet. Det är som nämnt i tidigare inlägg så sjukt fuktigt, vilket nu även har gjort att datorn knappt vill starta (vi fick torka den i solen).

Limeträdet i trädgården
,
Hemliga stranden i Piñones sedd från vulkanstenarna - ett av mina favoritställen på PR!
.
Ett krabbhem på stranden i Luquillo imorse
.
M på stranden nedanför oss i Luquillo7 comments:

pim said...

vilka vackra bilder. tur att ert bagage är lite närmre er nu iallafall:) hoppas det kommer fram snart.

Murmelina said...

vilket äventyr!

Anna said...

Pim: ja, hoppas de kommer snart!! Kan tänka mig att det blir knepigt dock pga jordbävningarna på den ön (Dominikanska och Haiti ligger ju på samma ö...)

//Its all about me

Lala said...

Vilka fina bilder! ÄR det med din nya kamera? Hoppas ni har det GRETT!!!

It´s all about me said...

Lala: Det är med min nya kamera ja, men helt ärligt är den mycket sämre än den gamla!! Dumt köp, bara för att den är hållbar och kan ta foton i vatten - men jag trodde inte att bilderna skulle bli sämre... motiven är dock fina! :)

Sussie said...

Jag tycker det verkar som om den tar helt ok bilder iaf.. vad är det som gör att du tycker att den är sämre?

Fina motiv iaf. :)

It´s all about me said...

Sussie: Tack! Lägger ju in de som är rätt bra, men generellt tycker jag att bildkvaliteten blir sämre - lite suddigare, lite mer "burk-känsla". Kanske handlar det om att lära känna kameran bättre?