Thursday, January 28, 2010

Culebra...

Igår gick vi upp i ottan igen för att åka till ön Culebra som hör till Puerto Rico men ligger halvvägs ut mot St. Thomas, U.S Virgin Islands. Det var min fjärde resa dit, en entimmes båtfärd för 4.50 $ tur och retur. Det var dock jäkligt höga vågor, så redan efter typ en kvart kände jag mig sjukt illamående. Det blev inte bättre av att folk runtomkring oss började spy... så jag vinglade ut vit i ansiktet och höll på att svimma innan jag spydde tre gånger och hade lust att hoppa av båten mitt i havet. Jag har aldrig varit så åk- eller sjösjuk i hela mitt liv! Det flimrade för ögonen och jag kunde inte röra på kroppen. När vi skulle gå av stank båten av varma spyor så jag var inte direkt ensam i mitt tillstånd. Väl på Flamenco Beach, rankad som världens näst-vackraste strand av Discovery Channel, packade vi upp våra snorkling-set och var i princip bara uppe ur vattnet för att köpa pinchos de pollo (kycklinggrillspett) och piña colada. Framåt eftermiddagen då vi skulle hem hade någon rotat i min ryggsäck, men eftersom vi är smarta och gömmer allt värdefullt hade tjuvarna bara fått med sig några rutor toalettpapper (!!!) och det kan man ju bjuda på, hehe... På ett av våra foton ser man tjuvarna på långt avstånd. Väl tillbaka i Culebras hamn gassade solen och vi fick vänta sjukt länge på båten. Ingen sa någonting, så när klockan närmade sig 18 och båten skulle ha gått klockan 17, gick jag och frågade vad som hände. Jaha, färjan hade gått sönder och de visste inte om det skulle komma en ny. Nästa skulle gå morgonen efter...Efter lite panik fick vi iallafall köa för att komma med last-färjan, vilken bara tog emot 150 personer, så budskapet var "alla kommer inte komma med"... Som tur var kom vi med, och kom tillbaka till Luquillo endast 2-3 timmar efter beräknad tid. Vi avslutade kvällen i amerikansk anda med pizza från Dominos för mig, och hamburgare från Wendys för M och sov innan vi sov gott i lägenhetens dubbelsäng.

Flamenco Beach
.
M kan ses snorkla för glatta livet i det underbara vattnet
.
M spanar ut över stranden...
.
Sex fiskar!

12 comments:

HannaElin79 said...

Det verkar kanske som resan var värt det - sjukt vackert! Men som sagt jag har fan fått men för livet sen spybåten hem från Gotland (dock eloge till ventilationen, haha)

It´s all about me said...

Resan var värt det, men never again untan carsick-pills... Det var vidrigt!

pim said...

underbart vackert men fy vilken resa:( urk

Petra H said...

Händer ALLTID med den båten! Alltså att det är förseningar (varför får man inte vänta inne i den fina nybyggda terminalen på Culebra istället för i den gassande solen??), panik om man ska få plats, inte går alls och samma med båten till Vieques.Det är därför vi bara varit på Culebra några ggr (O bara en gång faktiskt) och Vieques en gång. Får se hur det går i februari när vi är FEM som ska med båten till Vieques... Och sjösjuketabletter VARJE GÅNG!!
Tråkigt med tjuvar på Culebra, den ön har ju varit mycket mer förskonad från det i jämförelse med Vieques.
KRAM!

It´s all about me said...

Petra: Jag har nu varit 4 ggr på Culebra och 2 ggr på Vieques och det är första gången båten går sönder när vi ska åka hem faktiskt!! Så förhoppningsvis har ni tur när ni nu alla ska till Vieques!

Lala said...

Sjuuuuukt vackert! Jag har bara blivit sjösjuk en gång - när vi åkte med en lite större fiskebåt ut på havet i Norge. Fy faan. Det gungade konstant så jag fick ligga ner hela resan på 4 timmar? Medan de andra stod och fiskade och flög som vantar hit och dit pga av all sjögång;-) men fisk fick dem!

Petra H said...

Ja, jag menade inte att båten går sönder varje gång. Men eftersom det inte går att boka biljetter så brukar det alltid vara panik över att komma med båten. När vi skulle till Vieques fick de sätta in bilfärjan en extra tur eftersom det var upploppsstämning i Fajardo!
Kram

It´s all about me said...

Lala: uuuh till din sjösjuka, och jaaa till att Culebra är sjukt vackert!

Petra: Aha! Vi köpte dock tur-och returbiljett, och det har jag oftast gjort = inga problem egentligen. Det har aldrig varit problem innan att komma hem av de 5 gångerna innan den sista gången!

Murmelina said...

gud vilket blåt vatten!

Murmelina said...

gud vilket blåt vatten!

Murmelina said...

oj... blått menar jag..

It´s all about me said...

vattnet är snarare turkost, men oh so pretty!