Tuesday, January 26, 2010

Back to Río Piedras.

Igår åkte vi till Río Piedras där jag har bott förut. Det kändes rätt skönt att vara "hemma" på gatorna, kunna peka på mataffären där jag köpte mat, den första lägenheten där jag stod på kontraktet i detta land, gå runt på Universitetet och pilla på lianer och visa mangoträd.
.
Efter det åkte vi till Santurce för att äntligen få äta riktig mat (appropå blogginlägget innan). Flera vänner har tipsat mig om La Casita Blanca, så vi åkte dit och fick oss riktigt god mat. Jag älskar ställen där de serverar extra saker som inte ingår i det beställda och som heller inte står med på notan; här fick vi både vitlöksbröd, soppa, bacalaoito (typ friterad torsk) och varsin liten hutt cocossprit till efterrätt. Vi åt typisk puertoricansk mat och notan inklusive dricks gick på 30 dollar - helt klart prisvärt! Jag orkade inte ens äta upp allt. Vi träffade några amerikaner där som vi stod och snackade med ett bra tag innan vi åkte till Plaza Las Americas för att se finfina Avatar i 3D. Caribbean Cinemas, som biokedjan heter här, har riktigt bra salonger med mycket benplats, sval luft, onumrerade platser och ingen risk att någon lång sätter sig framför (ogillar svensk bio, älskar puertoricansk). Vi satte oss alltså på bästa platsen i mitten och njöt av den fina filmen för 75 spänn per person i shoppingcentret där jag jobbade år 2003. Jag älskade filmen! All in all en mycket bra dag, även om det regnade och var mulet hela dagen. Sånna dagar är också okej. Nu på förmiddagen denna tisdag är det lite sol, så planen är att sticka och bada lite innan vi åker till regnskogen eller gamla stan senare i eftermiddag.
.
.
Boricua de corazón - Puertoricansk flagga nedanför huset/lägenheten vi hyr.
.
Svenskar kommer ju i tid, så vi var såklart först i biosalongen (10 minuter innan Avatar började)..
. La Casita Blanca (och en av amerikanerna).
.
Chipsbil på väg! Puertoricaner kör förövrigt som galningar...

5 comments:

egon said...

Avatar verkar verkligen vara en film som folk antingen älskar eller blir besvikna på. Sjukt snyggt gjord, och därför kan man se den tycker jag. Men som sagt, vi-förstör-världen-och-utrotat-urbefolkningen är inget nytt och inget som berörde mig speciellt. Men tycker ändå folk ska se den för just tekniken, det var baaaallt!

It´s all about me said...

Egon: Agree. Inget nytt, men otroligt vackert gjord! SÅnt berör dock mig alltid eftersom jag inte tycker att det kan visas nog med gånger - kanske blir alltid någon medveten om vad mänkligheten gör och vill förändra något? Om du t.ex. såg hur puertoricanerna levde skulle du nog bli helt skrämd - återvinning vad är det? Tomkörning max en minut - what? Slänga skräp i papperskorgar - why? Osv osv. Jag ser gärna att vi blir hjärntvättade att förändra oss, precis som vi en gång har blivit det att förstöra världen

egon said...

Det är ju jättebra om folk blir påverkade som du säger, men jag blev inte påverkad, inte heller K och inte heller andra vänner jag har. Och det har inget med vårt intresse/engagemang för de frågorna de försökte lyfta, absolut inte. För mig var det uttjatat helt enkelt, de lyckades inte beröra mig med något som jag inte redan visste, inte från någon annan vinkel etc. Men det är ju jättebra om den berör andra ;) Något som däremot berörde mig, som har med samma övergripande tema att göra, är boken The Road som nu finns på film, The Road/Vägen. Den är nog den raka motsatsen till Avatar fast med samma typ av tema och jisses vad bra den är! Vet dock inte om filmen är lika bra som boken.

It´s all about me said...

Inget nytt för mig heller, men jag berördes nog av kärlekshistorien och hur bra gjord den var. Såg ni den i 3D?

Tack för tipset om The Road! Den skall läsas!

egon said...

Ja, vi såg den i 3D.