Sunday, January 24, 2010

Roadtrip numero dos, och lite annat.

Mario & M inne i La Fortaleza, el Morro, Viejo San Juan i fredags
.
Utsikt under vår roadtrip igår, här över Maunabo

Se upp för kokosnötter! M kör vår hyrbil på Playa Lucía .

M badar i Bahía Sucia vid Cabo Rojo Lighthouse
. .
Bahía Sucia sedd från Cabo Rojo Lighthouse. Dock inga störtande klippor med på foton här eftersom alla innehåller M eller mig, vilka bara läggs upp på Facebook
.
Solnedgång över stranden El Combate, Cabo Rojo...
.

M på El Combate

..
Sedan jag skrev sist har vi haft två fullproppade dagar igen som enligt mig har varit toppen (aj! Fick precis ett myggbett UNDER FOTEN...puertoricanska myggor är förrädiska).
.
I fredags åkte vi in till gamla stan (Viejo San Juan) hem till min gamla vän Natalie som jag har känt i 10 år, och som även har hälsat på mig i Sverige innan vi åkte vidare till Norge tillsammans ett gäng. Hon har bott två år i Tyskland, fem i San Francisco och sex månader i Frankrike och vi hade inte setts på kanske åtta år? Ett kärt återseende med andra ord. Efter det åt vi lunch på San German med henne, hennes bebis och Mario (som jag inte hade träffat sedan 2006) innan vi gick till La Fortaleza (El Morro). Himla kul för mig, för jag hade faktiskt aldrig gått in i fortet innan! Imponerande utsikt. På eftermiddagen åkte vi till Condado och hämtade upp
Petchie och åkte tillsammans till Caguas i mitten av landet för att hälsa på Janina & Pedro på deras café de har där. Janina och jag jobbade i samma shoppingcenter år 2003, och hon & Pedro hade drömmar om att starta café - vilket de sedan gjorde och har nu tre stycken. Petchies man plus vän Britta tillkom och jag hade gärna stannat hela natten om det inte vore för att vi skulle upp i ottan på lördagen för att åka till andra sidan ön.
,
På lördagen gick vi alltså upp när det fortfarande var mörkt och åkte längs nordöstra kusten vidare mot sydväster. Vi åkte upp i bergen och hade grymt fin utsikt, hamnade i en kokonötsskog (I Sverige är jag rädd för att få istappar i huvudet, här alltid för kokosnötter) och såg bland annat en iguana-familj (jätteödlor). Målet var El Faro (Cabo Rojo Lighthouse) som ligger på den allra sydligaste spetsen av ön (och absolut allra längst bort från Luquillo, längst till väster vid Karibiska Havet). Väldigt häftigt, för landskapet var helt annorlunda och vid fyren går klipporna rakt ned i vattnet (jag är höjdrädd så jag vågade inte ta några coola bilder). Det finns även en fin strand bredvid (Bahía Sucia) där vi passade på att bada innan vi hann se solnedgången på stranden El Combate och köra de fyra timmarna (typ) motorväg hem igen.

7 comments:

Emmama said...

Så härligt! Och lyx att träffa Petra IGEN! :) Kram!

egon said...

Känns som du börjar få lite pejl på din kamera nu, för bilderna är riktigt fina!

It´s all about me said...

Emmama: Har hängt med Petra tre gånger:)

Egon: Tack så hemskt mycket! Du är ju jävligt bra på att ta kort, så extra kul att höra det från dig!

Jenilita said...

Hej vilka fina bilder! Njut riktigt där borta! Häftigt med en kamera som kan ta undervatten bilder det va riktigt coolt!


Bamsekram

Petra H said...

Det var verkligen synd att ni inte kunde stanna och käka middag med oss, men det måste ha varit så kul att få träffa Janina och Pedro igen! Och vad bra att ni iaf hittade till Playa Sucia.
PS Jag är jätteglad att vi har hunnit träffas redan tre ggr, kanske det blir en fjärde gång? När åker ni nu igen, på fredag?

Nadia said...

Harligt ni verkar ha det! Njuuuut!

Underbara bilder forresten.

It´s all about me said...

Tack för alla komplimanger!

Och Petra - vi åker på lördag! Vore kul att ses igen, om vi hinner. Har fortfarande flera gamla vänner här jag inte hunnit träffa... men vi ska till San Juan igen imorn I think? Vore kul att ses!