Monday, February 01, 2010

Fem januariböcker:


Under januari har jag läst en del böcker, förutom att själv lämna in en uppsats på 70 sidor text och läsa och opponera på en lika lång. Ibland blir jag helt manisk med läsandet och vill inte göra något annat. Fem böcker på typ två veckor:


  • Envar av Philip Roth

  • Dödergök av Katarina Wennstam

  • För att lämna röstmeddelande tryck stjärna av Bodil Malmsten

  • Americanos av Magnus Linton

  • Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon

Den sistnämnda rekommenderar jag verkligen alla att läsa - Vacker, enkel, annorlunda, underbar! Dödergök var däremot en riktig miss - med tanke på att jag gillade hennes Smuts hade jag förväntat mig något ungefär lika bra, men den här skulle jag inte rekommendera någon att läsa. Storyn var bra i sig, men språket var tomt, dialogerna meningslösa, irriterande. Och sen att den lilla spanskan som skrevs var felstavad och grammatisk inkorrekt gjorde mig bara ännu mer arg. Att jag läste ut alla 540 sidor är i sig ett mysterium... Envar var allmänt mörk och gav mig ångest, död död död och ålderdom, medan för att lämna röstmeddelande var bra, kort, lättläst och träffsäker. Americanos är ett måste att läsa, den är ett reportage om latinamerkas nya rebeller och boken nominerades även till Augustpriset 2005.

Hej nya liv efter kandidatexamen!

7 comments:

egon said...

Kul att du gillade Mark Haddon-boken!

It´s all about me said...

Jag läste den tack vare ditt tips! :)

Emmama said...

Tack för alla tipsen! :) Hoppas den uppsats du skulle oponera på var bra, annars är det så hemskt att göra det!

Anonymous said...

Kul med alla tipsen!

Måste bara påpeka att jag inte alls gillade "Smuts" av Wennstam, kanske jag borde ge hennes andra en chans då! :)

It´s all about me said...

Emma: Uppsaten vi opponerade på var sjukt dålig...

Anki: ja vid det här laget kan vi ju konstatera att vi har rätt motsatt boksmak! ;)

Petra H said...

Jag gillade inte heller Smuts av Wennstam, men hennes två reportageböcker om våldtäkter var extremt bra!! Bodil Malmsten gillar jag jättemycket, och ska skriva upp Los Americanos på min bokönskarlista.

It´s all about me said...

Petra: Om du inte gillade smuts lär du AVSKY dödergök.. ;) Americanos heter Americanos och inte Los Americanos, bara så att du får rätt bok:) Läsvärd! Har funderat på att läsa Wennstams böcker om våldtäkter, men det har inte blivit av, det har känts för tungt...