Monday, February 08, 2010

My sisters keeper.

På planet till och från Puerto Rico (skitomiljövänlig att flyga, jag vet!) kändes det grymt lyxigt att ha en egen tvskärm för varje säte och kunna välja mellan mängder av nya filmer, olika spel, musik, tv osv (länge leve Air France via Delta!). Dessutom korkades champagnen upp (eftersom det ingick i flygriset) medan jag alltså avnjöt en mängd filmer under den långa resan. Störst intryck gjorde My sisters Keeper som fick mig att snyfta i mörkret. Riktigt, riktigt bra och sevärd. Stark, hemsk och vacker på samma gång. Se den!
.
Ps. Gällande mitt förra inlägg så ger jag upp eftersom jag tror jag att jag blev rätt missförstådd. Jag vill inte offra mitt nulevande liv, men jag är beredd att göra det om det är det som krävs gemensamt. Jag vill gärna bo på landet och odla en del eget, men det skall skapas med eftertanke och planering och inte genom att bo ensam i en stuga utan el och vatten. Samtidigt är jorden utom all räddning, befolkning och förstörelse bara ökar och det ligger tyvärr i människans egoistiska natur.

8 comments:

Sussie said...

Jag förstår att det blev lite hetsig debatt..
Tack för din kommentar i min blogg. Funderar på att kanske hänga med o blogga lite iaf.

pim said...

lyxigt flyg:) det gör dte lite roligare att flyga :)

HannaElin79 said...

Visst är det gött med lite lyx på flyget?! :) Håller på att läsa om utsläppsrätter-/sänkor inför vår resa men jag blir mest förvirrad. LFV verkar dock ha bra sänkor man kan köpa, men hur vet jag att det är for real? Kan du något om det, kritisk inställning liksom? Jag är skeptisk till det mesta, sen gammalt :)

It´s all about me said...

HANNA: Jag kan inte så mycket om utsläppsrätter mer än de dokumentärer jag har sett om det + lite till. Jag är mest kristisk till det eftersom det enligt mig itne rättfärdigar den skit man släpper ut. Som privatperson har jag sett att de t.ex. planterat något träd någonstans, men att de planterade ett träd som inte ens kan leva i den miljön - trädet dog. God tanke för privatpersoner, men lite halvkritisk är jag nog. För företagare osv är jag ENORMT kritisk eftersom det plötsligt ger dem rätt att skita ner hur mycket som helst istället för att ingå avtal mot miljöförstörning osv. Det finns bra dokumentärer att se om du är intresserad :)

Ps. Det är nog ändå bättre som privatperson att göra något bra för miljön som kompensation, på ett eller annat sätt, men de anordnade utsläppsrätterna känns mer som ett jippo för företaget som startade det att tjäna pengar - de har tjänat MULTUM!

HannaElin79 said...

Jo, sänkor känns mer rättfärdigande än rätter helt klart å andra sidan kan jag personligen gott stödja sådana projekt UTAN att ens flyga. Känns mest som samvetsdämpning. LFV har 3 projekt - skogsplantering i Costa Rica, biobränsle i Sydafrika samt förnybar energi i Kina men sen finns det ingen mer information om dem..

It´s all about me said...

Absolut - samvetsdämpning är rätta ordet!! Stödja är ju bra, men jag undrar samtidigt vad man stödjer - rätten att släppa ut skit för att man bygger nya skogar, som sedan ändå huggs ned? Eller som det jag såg - att de planterar fel träd som ändå dör i det klimatet. Icke bra. Jag ska köpa lite regnskog - men samtidigt - vem garanterar att den blir kvar? Till VAD går pengarna? Något företag som tjänar pengar och sedan vältrar sig i lyx (OCH omiljövänliga saker). Hm... jag är bara lite kritisk efter det jag har sett. MEEEEN, jag hurrar för allt miljövänligt!

HannaElin79 said...

Precis - jag vill veta och garanteras att mina pengar investeras i något KLOKT. T ex skrämmande hur många på FB som gick med i "skänk 2 kr till Haiti" och sen plötsligt var med i en nekrofilklubb, hur lätt det är att dämpa folks samvete.

Och slutsats, håller med - tur att debatten väckts och miljövänligt är bra :)

It´s all about me said...

Hanna: Blir glad av att läsa det jag skriver, många verkar snarare resonera tvärtom. Typ "Bättre att chansa och ge än att inte ge". Eh? Utsläppsrätter gör att de riktiga miljöbovarna köper sig rätt att släppa ut ÄNNU mer skit! Hur kan lite skog kompensera det?

Vi får komma på nått riktigt bra...