Friday, February 26, 2010

Recension av fler Februariböcker:

Under månaden som gått har jag, förutom Lolita, läst en bok jag skäms för; En av Denise Rudberg. Som en dålig såpa. Helt meningslös. Hette den Åse? Den handlade om en överklasstjej som startat eget och som det går så bra för, och såklart hittar hon stora kärleken och hinner med lite dramatik på vägen. Inte bra, alls. Jag har läst flera av Rydberg (don´t ask me why), men en jag faktiskt halvgillade var Väninnan.
.
Sedan läste jag Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist, och som vanligt blir man helt medryckt av hans böcker! Jag älskade både Låt den rätte komma in och Människohamn - så även denna. Kanske snäppet bättre än Människohamn till och med. Författaren har sån fantasi, språk, inlevelse - allt! Den här boken är lättläst, sorglig och vacker - trots att storyn är totalt orealistisk. Fem stjärnor på Boktipset.se!

11 comments:

Murmelina said...

Låt den rätte komma in var mkt bra. Tyckte bättre om boken änfilmen även fast filmen oxå var bra. Jomen tjejkväll låter mysigt. Jag kan tror jag. Kul igår. Jag kommer o sakna Caroline. Fast nu måste vi andra börja umgås mer... har du mkt o göra i helgen?

Donny said...

Du menar att den är totalt orealistisk jämfört med låt säga Låt den rätte komma in?

ZOMBIES ÄR INTE OREALISTISKA! (när ska folk förstå?)

It´s all about me said...

Murmel: I helgen ska M och jag ha skämma-bort-helg- Det är enda helgen av 5 eller 6 som han är hemma... så den är reserverad :) Nästa vore toppen, hoppas alla kan så att jag kan dra ihop nått! Såklart ska Tanja bjudas in oxå :)

Donny: haha, exakt, vampyrer ÄR så mycket mer realistiska än zombies - såklart! Härligt att du fattat grejjen!

Murmelina said...

Jag gillar din kompis Tanja.

Kul med nytt blod i gruppen;) (på tal om vampyrer och sånt)

It´s all about me said...

Murmel: haha, nytt blod indeed! Hon är som en frisk fläkt. Sjukt kul med 4 Tanjor på samma kväll - men bara en enda Anna! :)

Petra H said...

Ha ha, ibland skäms man över vad man läst ;-) Framförallt borde dock bokförlagen skämmas - hur kan de publicera sånt skräp?? Jag har läst några svenska "chick lit"-böcker som jag har tänkt efteråt att tom jag hade kunnat skriva något bättre! Jag menar inte att all litteratur måste vara seriös och djup, men någon slags substans / kvalitet måste det väl ändå vara? Men jag antar att skräpet säljer??
Hantering av odöda var den första JAL-bok jag läste och den var bra!

It´s all about me said...

Eller hur - någon slags substans... det tycker jag ändå att Väninnan hade, även många Marian Keyes-böcker och ett par av Liza Jewell. Men den här... jeesus. helt klart har den bara getts ut för att hon har sålt innan, som första bok hade den nog aldrig blivit utgiven. Får man hoppas...

Petra H said...

Absolut, jag läste Vattenmelonen när jag precis gjort slut med en pojkvän och den "hjälpte" mig jättemycket (trots att jag varken var gravid eller blev dumpade, utan snarare var dumparen). Jag har en Liza Jewell-bok som jag inte läst än, den heter något med 30 - fick den på min 30-års dag så det är kanske hög tid att jag läser den...

It´s all about me said...

Tycker den "typ 30" är rätt söt. Även "stjärna för en natt". Gillade dem. Vattenmelonen av Keyes oxå för den delen :)

Anonymous said...

Har äntligen hunnit läsa dina bokrecensioner, alltid lika intressant att läsa vad du tycker och rekomenderar! Blir inspirerad till nya böcker hela tiden trots att jag har en hög här hemma att ta tag i! :)

It´s all about me said...

Träningslyckan - vad härligt att läsa! Och den där högen har jag också alltid hemma, den snarare växer än minskar;)