Wednesday, January 14, 2009

Efter helvettestentan II:

Jag är på plats utanför föreläsningssalen 40 min för tidigt och är först in, springer längs bak längst ut och tittar på medan salen fullständigt fylls av folk.
5 pers på varje rad, helt galet.
.
Innan tentan i orättvisa salen börjar kl 18:00:
.
Amanuensen: -Är det någon som vill ställa någon fråga?
Jag: -Jatack, hur gör man om man vill gå på toa?
Amanuensen: -Jaaa...jag hade tänkt ta reda på det...Jag förstår att ni inte vill hålla på och resa er hela tiden för att släppa fram folk så ska vi säga att man får gå på toa en gång i timmen?
Vi: *Tystnad*
Någon: -Eeeeh...jag vill nog kunna gå på toa närsomhelst.
Amanuensen: -Ok, ni får gå när ni vill, en tentavakt följer med till toan när ni kissssaar. Rökpaus är en gång i timmen.
(Jag sitter såklart bredvid en rökare, så jag måste ju resa på mig hela tiden ändå)
.
Och så är den en helvettestenta, där jag varken hinner gå på toa eller dricka kaffe eller vatten, eftersom termosen och flaskan står på golvet och jag når dem inte utan att fälla upp bänken eller tappa lagboken, (däremot lyckas jag pilla i mig en hel twix, eftersom det är allt jag når), tentan instoppad i lagboken för att kunna hålla i lagboken samtidigt som jag skriver. Jag hinner inte stirra upp i taket, platsen där jag sitter är rakt under världens största lampa och luften värms upp till ungefär femtio grader, lagboken glider, pennor trillar ner, tjejen bredvid ska gå och röka så jag måste plocka ihop och resa mig, och typ en kvart innan skrivtiden är slut och jag stressat igenom sista tre frågorna kommer ena tentavakten och ska kolla i min lagbok för att se att jag inte har anteckningar, hon kan knappt bläddra i den på bänken eftersom den glider och jag blir SKITSTRESSAD eftersom jag knappt vet vad frågorna handlar om.
10 frågor och tio olika examinatorer.
.
Jag går i tid och har inte ens hunnit kolla igenom tentan, chansat på sista frågan och flummat på nästsista, resten vettefan vad jag svarat, går äntligen på toa och hör en tjej som snyftar i telefonen att tentan var ett helvette och att hon aldrig kommer klara den, och jag känner ungefär samma sak.
.
Dessutom är dörrarna låsta till universitetet för vi har suttit och skrivit till efter 22.
.
Helt.
Jävla.
slut.
.
Den här tentan var i klass med Civilrätt två, där jag inte hann svara på de två sista frågorna och fick U. Den enda juridiktentan någonsin jag fått U på. Med risk för att det blir en till nu.
.

14 comments:

Den där Jenny said...

Well, du har i alla fall något att skylla på då. Du får hålla koll på om alla som satt i den salen fick sämre resultat än medel, kanske kan överklaga då?

egon said...

Usch vad hemskt med såna där tentor, hatade alltid kvällstentor också.

annaluna said...

jo fast jag gick ju en kvällskurs, så det var att räkna med. Däremot att vi fick just DEN salen, och de andra 600 BRA salar, det är ju det som stör.

Får kolla upp medlet sedan, om det påverkas av platsen. För faktiskt - om det är en sån tenta där man behöver ALLA minuter man kan få så spelar det stor roll om man måse flytta på sig för att ANDRA behöver gå ut!

annah said...

gosh vad irriterande det lät... hoppas det gick hyffsat ändå. kram

annaluna said...

Vill INTE ha omtenta...

Anonymous said...

Fyyyyyfaaan vad jobbigt.. Hoppas att det gick bra!!!! Håller tummarna.

kraam
T

annaluna said...

Merci T!

sussie said...

Uschjamej... :P Hatade alltid att skriva tenta i sådana salar.. det hände alltid på omtenterna att vi skrev i sådana salar.

Petra H said...

Nämen usch, vilken helvetestenta du haft :-( Jag håller tummarna att det trots allt gick bra...
Kram!

annaluna said...

Och min var inte ens omtenta! Om vi ändå hade haft samma förutsättningar alla...
Blir bara irriterad när jag tänker på det eftersom det INTE gick bra.
Frågan är dock hur mkt bättre det hade gått annars; en sak är iallfall säker, och det är att jag hade sparat tid i andra salen och då hade jag hunnit gå igenom tentan.

Maggan said...

Det låter sjukt jobbigt och sjukt dåligt organiserat!!! :( Kram.

annaluna said...

saken är den att vi var 700 pers; flest antal som skrev den tentan samtidigt på SU ever. De hade panik. Men ändå! Sjukt dåligt, ja!

Lena said...

Usch.

Jag har skrivit tenta i en liten föreläsningssal en gång MEN då var den absolut inte fullsatt, vilket gjorde att jag t ex kunde sprida ut böcker och matsäck på bänkarna intill mig och inte behövde sitta armbåge mot armbåge med någon annan.

Det kan ju vara ett tips till kursansvarig, om de inte lyckas hitta en vettig tentasal får de åtminstone kosta på sig att boka 2-3 små föreläsningssalar så att de som skriver inte behöver sitta axel mot axel.

annaluna said...

Alltså, man hade typ...3-4 bänkar bredvid sig, men poängen var den att fem på varje rad innebär ett jävla massa flytta på sig varje gång nån ska ut. Det hade ju varit bättre att sitta i ett seminarierum då, där saker inte trillar ner eller man sitter inklämd.

Ursh, blir bara irriterad när jag tänker på det, fan!

Hoppas ni andra som råkat ut för det tar det med en klackspark till skillnad från vad jag gör;)