Sunday, January 11, 2009

It´s all about Body Balance och sånt Läskigt Lugn:

Ok, i lördags morse tvingade jag mig upp från den varma sängen för att gå på 55 min Body Balance och 30 min core med Majja på nya träningsstället.
.
Body Balance, Yoga och sånt där är min stora skräck. Inte svårt att förstå varför om man känner mig; man måste ta det lugnt.
.
Jag försökte gå på yoga en gång på Friskis för länge sedan, efter ett step-pass. Så fort jag satte mig ned och stirrade på de tända ljusen började det klia i kroppen. -...djupa andetag... och allt jag hörde var tjejens näsvisslingar bredvid när hon uteslöt resten av hela världen och gick in i sig själv, precis som man ska. Hunden, solhälsningar, tranan, svalan, vad vet jag, och allt detta lugn gav mig panik. Efter 20 minuter var jag tvungen att rusa ut från salen och ställa mig på ett löpband.
.
Well okej, jag bestämde mig för att ge det en chans till nu i lördags, så jag plockade sista yogamattan, platsen längst bak upptagen, alla barfota och harmoniska, och så stela jag som i lugnets bemärkelse är som ett nyfött barn som inte har en aning om hur man gör. De tända ljusen och trägolvet kändes dock märkligt nog efter ett tag helt okej, inte alls som Friskis plastgolv och öppna ytor och ständiga slammer utanför.
.
Men, mot slutet och 10 minutersavslappningen kände jag paniken igen.
.
Tystnad.
.
-...känn hur din kropp blir tyngre...
(fan, jag måste hosta!...)
-...låt tankarna vandra fritt...
(shit, va det kliar ÖVERALLT ...)
-...sjunk in i musiken...
(...åh nej, min mage kurrar och det kliar igen och får jag INTE HOSTA NU SÅ VET JAG INTE VAD JAG GÖR).
.
Och typ ett år senare är de 10 avslappnande minuterna över och jag har aldrig känt mig mer stressad. Äntligen hosta, klia sig, käka mandarinen och ta på sig skorna igen.
.
Idag har jag dock träningsvärk på massor av ställen och det är u n d e r b a r t. Så, jag tänker gå igen och igen tills jag bemästrar lugnet och klarar av avslappningen. Faktiskt!
.

11 comments:

MajjaStar said...

Bodybalance idag ;) ?

annaluna said...

Majja - I wish! Vet du hur mkt träningsvärk jag har fortfarande!! Min mage är totalt DÖD. hehehe. Jag tänkte bara köra lite kondition nu på dagen, men så fort axlar, rygg och mage funkar igen är jag lätt på body balance!!
Kanske är kroppen bättre framåt kvällen iofs...

Anonymous said...

you can do it :)

annaluna said...

Anonym - har du någonsin haft träningsvärk? ;)

Ps. Är du T? :)

Lala said...

i love body balance!

foxy said...

Vad var det jag sa? :D

annaluna said...

Jag vet inte alls vad du sa Foxy, hehe, har dock alltid vetat att sån här träning är BRA men jag gillar verkligen inte konstlat lugn. But I will do it again!

Anonymous said...

hehe, jag är inte heller något fan av yoga, pilates och hela det kittet.. och trots att det är bra och effektivt å blabla så behöver man ju inte gilla det.. eller hur!;)

annaluna said...

TACK! :)
Men jag ska...jag tror jag kan behöva lära mig att "ta det lite lugnt" (syrrans favoritreplik till mig...)

annah said...

haha jobbigt! inget mer yoga för dej alltså?

annaluna said...

Fast jag skrev ju iofs att jag tänker gå igen och igen...och yoga är inte samma som body balance! :)

Men visst, Yoga på FRISKIS lär det inte bli mer av!