Tuesday, January 20, 2009

It´s all about Two Good Movies:


.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Egentligen borde jag läsa klart Svensk Maffia som jag fick i julklapp av mamma eftersom Wierup, den ena författaren, har jobbat tillsammans med min låtsaspappa med grävande journalistik "och varit hemma hos oss flera gånger" (citat av mamma), men hemskt nog tycker jag att den är superseg. Jag vet att "alla" tycker att den är bra, men jag vill bara att den ska ta slut. Visst nyttig att läsa och allt sånt där, men jag längtar verkligen tills jag får vända sista bladet och därför blir det istället väldigt mycket film. Här är två jag sett på sistone som förtjänar ett alldeles eget inlägg:
.
Slumdog millionaire är en indisk film som har allt; humor, sorg, lycka, kärlek, vänskap, död och spänning. (Tack för tipsen Petchie!) Lars and the real girl är en totally amazing story om Lars (passande nog med ett svenskt efternamn) som har delusions och tror att dockan i verklig storlek han har köpt är levande. Saken är den att snart behandlar hela samhället dockan som verklig. En gripande fin, varm, kärleksfull, sorglig, rolig och verkligen annorlunda film. Båda två är helt underbara och bara måste ses!
.
.

8 comments:

egon said...

Faktaböcker ÄR jobbiga/krävande att läsa, det finns ju aldrig någon "story" på samma sätt. Varva med en skönlitterär bok? Typ, läs den skönlitterära hemma och Svensk Maffia på tunnelbanan/pendeln :) Jag fick kämpa mig igenom Svensk Maffia också, men oftast är det de böckerna man får kämpa sig igenom som man minns bäst sen (iaf för mig). Det brukar motivera mig.

It´s all about me said...

Egon: sant. Jag får nog börja varva med en annan om det ska bli något läst...Jag har hur många olästa som helst, så det borde inte vara svårt! Blev ett väldigt kast efter Låt den rätte komma in!

Den där Jenny said...

Äh, jag har slutat läsa böcker jag inte klarar mig genom. Varför slösa tid på det när man har miljontals andra bra att läsa! Tipset är talbok från och till jobbet, då kan man gå hem och samtidigt läsa!

It´s all about me said...

Fast jag måste ju läsa ut den här boken, eftersom han jobbat med min låtsaspappa, ett nödvändigt ont! Och det är ju nyttig och bra som fakta bok, så jag ska avsluta den.

Hanna B said...

"Lars and the real girl" var en väldigt positiv överraskning, en helt udda film som var klart sevärd. "Slumdog Millionare" ska jag faktiskt se ikväll :)

Tyckte kapitlet om Juggemaffian var rätt segt, så många namn att hålla reda på :) Kämpa på!

It´s all about me said...

Hanna B: Hoppas du gillar slumdog millionaire, meddela gärna! :)

Och oj, jag har inte ens kommit till juggemaffian än...Har "Bara" läst 200 sidor...

Petra H said...

Ojoj, läste precis i min mammas Amelia att Slumdog Millionaire är "löjlig, politiskt korrekt och tillrättalagd"... Hoppsan, nu får jag nästan dåligt samvete för att jag tycker att den var bra :-(

It´s all about me said...

Meeeen AMELIA?! Sen när blev deras ord lag:) Du tyckte den var bra, jag tyckte den var underbar, känns ju helt gaaalet att den skulle vara löjlig. Och politisk korrekt...är den? Var då?